Ecocafeet2inspire

Som jag berättat tidigare så är jag tjänstledig från mitt jobb som undersköterska sedan 3 månader tillbaka och har börjat på nyöppnade Ecocaféet i Östersund. Här på  Ecocaféet serverar vi LCHF, Paleo, Vegetariskt, vegan, Rawfood och allt är glutenfritt, vi eftersträvar att ha så mycket mejerifritt som möjligt och vi använder inget raffinerat socker och vi använder så mycket ekologiska råvaror som möjligt. Därför känns det stort att få vara med och jobba på detta café och kunna erbjuda hälsosam mat och fika till andra. 
 
Här på bild, goda bakverk att avnjutas i caféet: Raw Hallon cheesecake, Raw Choklad/nougat kaka, Raw Blåbärs/lime kaka och LCHF Gräddtårta recept Birgitta Höglund.
 
 
Vi arbetar så mycket som möjligt med ekologiska råvaror och gör själva allt från grunden, då det är viktigt för oss att vi håller absolut högsta kvalitet och att vi har ett miljötänk.
 
Nu i dagarna har vi arbetat fram en smörgåstårta, som jag har längtat efter att få äta det. Och kan det vara så att vi på Ecocaféet i Östersund är först ute med en mejerifri, glutenfri och LCHF-vänlig smörgåstårta? Jag känner mig stolt att jag tillsammans med den kända kokboksförfattaren Birgitta Höglund  tagit fram denna otroligt goda smörgåstårta! Med hjälp av hennes recept och kunnande så har hon tagit fram ett jättegott bröd som verkligen passar till mitt recept på den goda fyllningen till tårtan.
 
Vi på Ecocaféet känner oss stolta att kunna erbjuda er kunder denna nya Laxsmörgåstårta i vårt sortiment. Fler nyheter kommer, och vi jobbar på för fullt för att kunna erbjuda ett större sortiment.
 
Recept laxröran till smörgåstårtan ca 4 p.
200 g varmrökt lax
2 dl majonnäs ( gärna hemmagjord)
3 kokta finhackade ägg
1 liten finhackad rödlök
2 tsk pressad citron
1/4 dl dill
salt/vitpeppar
 
 
Sedan har vi bakat lite nya olika bakverk, här på bild Saffran/lingon Rawcake, Citron/lavendel Rawcake och en lyxig LCHF Vivanikaka med kokosgrädde.
 
 
Men självklart har vi inte bara bakverk utan många goda smörgåsar att välja bland, vill man dessutom äta lunch serverar vi en mejerifri LCHF-soppa varje dag, Rawfood pizza och matiga LCHF pajer. 
 
 
Härligt goda sallader som denna Hippiesallad med quinoa, masserad rödkål, rawfood-biff och avokadodressing. 
 
 
Välkomna in till oss på Ecocafeet2inspire.
 
 
#1 - - Nathalie:

Åh Gud vad jag själv tänkt tanken att öppna ett litet fik där allting är LCHF/paleo här i stan. Hur gjorde ni för att ta reda på ett eventuellt intresse? Så himla spännande!!
Kram!

#2 - - Pia:

Ska definitivt besöka caféet när jag besöker Östersund :)

#3 - - Karin Petersen:

Åh, vad det låter underbart att kunna gå och fika med gott samvete!!!! Hoppas att detta koncept sprider sig utanför Östersund också! Lycka till!
Karin

#4 - - Carro:

Hojta när ni expanderar till Halland ^^

#5 - - lovgjulia.blogg.se:

Hej skulle vara jätte kul om ni ville kika in på min ganska nya blogg, 15 år och bloggar om allt mellan himmel och jord som tillexempel min vardag med vänner, ridning, kill och tjej problem, gå i nian, pappa som gått bort i cancer, och få andra att känna sig bättre när dom går ut från min blogg. Lite power i det hela . Hoppas just DU kikar in :) Kram :)

#6 - - Paula:

Ojsan vilka godbitar !!! vågade knappt titta för mycket på bakelserna, så här efter Jul-Nyårs helgerna ; ) Men ni har ju goda maträtter också, så det blir säkert lyckat. Jag hoppas också att efterfrågan blir så stor, att du kan fortsätta jobba på Ecocafe och detta nya året blir väldigt bra år till dig. Kram/Paula : ) <3

#7 - - Vivi:

ser läckert ut, hur klarar du att avstå från att smaka på bakvärket?

#8 - - Susanne:

Idag var jag och dottern in och brunchade. Det blev smörgåstårtan! Så saftig och god. Mycket fyllning (som jag ju gillar) och den rekommenderas varmt! :-)

#9 - - M-L:

Fyllningen till smörgåstårtan låter smaskens.

#10 - - heltfantastisk.blogg.se:

Åh det låter ju helt fantastiskt synd man inte bor i närheten.
Kram