Ditt val......

Jag som vet att det går att lyckas gå ner i vikt kan ju säga att jag borde ligga ett steg före mentalt eftersom jag vet att det går att nå sina mål. Man kan äta sig friskare och komma ner i normala vikter, men likt förbannat är det inte lätt om man inte har den rätta motivationen eller känner sig noll inspirerad. För även om man så gärna vill gå ner i vikt så är det gärna som så att man samtidigt känner sig deprimerad över sin situation, att det kan vara svårt att ta tag i det just därför. Rätta mig om jag har fel, men känner ni också så?
 
Den här veckan har varit tuff för mig också mentalt, jag har verkligen inte haft lust att göra något, inspirationen har inte infunnit sig. Men något som jag vet är att i bland måste man göra jobbet ändå även om man inte vill, så jag har tvingat ut mig själv på promenad varje dag. Jag har varit förbannad på mig själv för att läget är som det är just nu, och jag kan säga att första veckan är tuff att hålla sig till rutinerna och maten. Men jag har bitit ihop för även om lönen för mödan inte kommer att visa sig på en gång, så vet jag att om jag inte gör detta kommer definitivt INGET positivt att hända. Det är ju som sagt bara en själv som kan göra jobbet, men jag vet att det kommer bli lättare och lättare.
 
Foto från min promenad i dag.

Jag själv har ju köpt nya träningskläder för att peppa mig själv, men tyvärr hjälpte inte de kläderna mig att få mer inspiration. Det var kul när jag köpte dem och tänkte att "nu jäklar ska det bli fart på Lindha", men det var inte kläderna som gjorde jobbet den här veckan, jag har inte ens använt dem då allt nämligen sitter i knoppen. Det är lätt att tro att ju mer verktyg runt mig jag skaffar så kommer jobbet bli gjort. Men jag vet många som kostat på sig många dyra kurser och resultatet uteblir ändå, för det är inte lätt hur många bra verktyg du än har runt dig så är det slutligen ändå du som måste göra jobbet, det finns ingen genväg men tillsammans kan man stötta varandra vilket är viktigt.
 
Min första vecka har varit som en värsta avvänjningskur, jag har känt mig sur, lättirriterad och jag längtar tills kroppen kommer i gång. Ni vet när man får den där kicken och energin för att man äter rätt.
Något som jag märker att jag behöver äta när jag är i ketos är tillskott av magnesium då jag kan känna av sendrag. Jag använder ett märke som är ett av de bästa på marknaden och det är HELHETSHÄLSA, och nu har jag fått möjlighet att lotta ut den produkten till någon av mina läsare. Så vill du få chansen att vinna en burk magnesium så skriv en kommentar varför just du ska vinna. Tävlingen pågår till den 1/9 kl. 24:00.
Gå gärna in på HELHETSHÄLSA och ta del av alla deras produkter.
 
 
Så hur går det för er? Jag har inte vägt mig, har bestämt mig för att hoppa över vågen en vecka och inte stressa sig över den, utan att koncentrera mig på kost/motion. Så nu inne på andra veckan snart, mer info om hur jag planerar den kommer. Tills dess ta hand om er <3
 
 
#1 - - Serola:

Jag vill vinna en sån burk av den enkla anledningen att jag nog skulle behöva äta sånt där! Vet inte hur många gånger denna sommar som jag fått sendrag! Stått mitt på gatan o försökt få bort det. Men så har jag ju också rört på mig mer än nånsin förr o gått ner 12 kg! :-D

#2 - - Monika:

Hej!
Känner precis som du men har inte orkat ta tag i kragen och slänga ut mig! Samtidigt blir jag så besviken på mig själv... jag vet att det bara är jag som kan göra det. Ska lägga upp en ordentlig plan och sätta igång! Man tar ju sig till jobbet fast man inte alltid käner för det, detta är viktigare! Tack för all inspiration ☺

#3 - - Monika:

Hej!
Känner precis som du men har inte orkat ta tag i kragen och slänga ut mig! Samtidigt blir jag så besviken på mig själv... jag vet att det bara är jag som kan göra det. Ska lägga upp en ordentlig plan och sätta igång! Man tar ju sig till jobbet fast man inte alltid käner för det, detta är viktigare! Tack för all inspiration ☺

#4 - - Ninni:

Heja dig Lindha!
Jag har precis satt igång att äta enligt GAPS intro diet. Rejält utmanande vill jag lova. Har tidigare ätit och har stort behov av Magnesium för att orka mer och sova bättre. Med GAPS dieten fungerar dock inte de tabletter jag har tagit då det är noga med att innehållet i tabletterna måste vara rent och inte innehålla biprodukter som stör kroppen. Jag har därför inte tagit magnesium nu på några veckor men tröttheten och den dåliga sömnen är nu här igen så behovet finns av ett bättre magnesium helt enkelt. Därav min önskan att vinna denna produkt från Helhetshälsa.

#5 - - Gittan:

Hej! Så vacker utsikt på den vägen! Ser du den? Där ligger hela livet framför dig, bara du går framåt. Jag är en av dina beundrare o har haft perioder när jag inte sett skönheten omkring mig. När jag ser det sköna - då är jag på rätt väg!

#6 - - Karin:

Du är en stor inspirationskälla även när du tycker att inget går riktigt bra. Det är stort att du skriver som det är. Jag känner igen mig så mycket!
Din blogg har hjälpt mig att inse att det är inget större fel på mig, jag är en människa som reagerar som en människa gör! Det var en stor lättnad när den insikten kom. Kör på, även myrsteg bär framåt!
Jag har problem att sova,blir ofta för lite och jag får kramp i benen ibland. Magnesium kan kanske hjälpa mig, det skulle vara intressant att prova.
Ha det så gott!

#7 - - Karin:

Du är en stor inspirationskälla även när du tycker att inget går riktigt bra. Det är stort att du skriver som det är. Jag känner igen mig så mycket!
Din blogg har hjälpt mig att inse att det är inget större fel på mig, jag är en människa som reagerar som en människa gör! Det var en stor lättnad när den insikten kom. Kör på, även myrsteg bär framåt!
Jag har problem att sova,blir ofta för lite och jag får kramp i benen ibland. Magnesium kan kanske hjälpa mig, det skulle vara intressant att prova.
Ha det så gott!

#8 - - Nette:

Jaadu, det där med att gå ner i vikt och jävlar anamma. Jag tog i med krafttag under semester och styrketränade och sprang fyra dagar i veckan utöver allt arbete som hästarna ger. Var noga med maten och allt det där. Berättade för min lilla peppgrupp att jag gjort en nysatsning på att gå ner de där retliga stresskilona som jag hade dragit på mig under våren. Mätte och vägde mig första semesterdagen. Och sen, fyra veckor senare...EN (1, uno, one, ein) centimeter minus i midjan. Kan lika gärna ha mätt fel :D.
Men än har jag inte gett upp. Har som många andra skaffat lite verktyg i form av bl a lite böcker, både facklitteratur och kokböcker. En bov i dramat tror jag är min nattsömn. Med lite möda skrapar jag ihop 5 timma, ibland 6 timmar. Där kan en anledning ligga i att jag inte tappar vikten trots mödan. Den ständiga tröttheten underlättar inte de smarta valen och jag kan mycket väl ha överätit nötter och ost för att hålla mig vaken under dagen. Så jag skulle gärna prova en burk magnesium för att se om det kan hjälpa min kropp och knopp att slappna av.
Tack för att du delar med dig av din resa. Tillsammans fixar vi detta. Kram!

#9 - - Lina:

Du är fantastisk! Även fast din ork och motivation tryter så ger du ändå oss så mycket, dina ord går rakt in i hjärtat och jag känner kämpaglödem komma! Tack!👍👏💜

Ang magnesium: min sambo försöker också göra det jag redan gör, dvs dra ner på kolisarna, tyvärr så dras han med rejäla sendrag pga detta och vaknar skrikandes på nätterna av smärta. vore kul att ge honom en burk av detta och se om det hjälper för jag är rädd att han kommer ge upp om detta fortsätter, har provat apotekets olika men hittills ingen som hjälpt tyvärr!

Svar: Hej Lina! Grattis du har vunnit magnesium tbl., så hoppas jag de hjälper honom :) Mejla mig din adress så kommer tbl. på posten från Helhetshälsa. Grattis !!! Min mejl: lindha.vikstrom@jamtland.st
halvalindha

#10 - - Elisabeth:

Är i precis samma läge, känner precis lika. Vad härligt att du skriver det! Drar på mig blåstället och hänger på. Försöker fatta lite beslut som inte är de enkla. Kram och tack för inspiration :)

#11 - - Elli:

Åh, vilken bra tävling! Så fort jag läste om dina sendrag så tänkte jag att jag också måste testa Magnesium, jag får ofta kramper i vaderna på nätterna. Och tänk - i nästa mening lottar du ut en burk! Den vill jag gärna vinna! :-)

#12 - - Paula:

Hejsan Lindha : ) Vilken härlig väg på bilden med bra lutning så där kan man springa fram -och tillbacks så länge benen bär haha ; ) Skulle bli jätte glad om jag fick en burk Magnesium för att kunna sova bättre och på grund av mina benkramper. Har aldrig vunnit tidigare i dina tävlingar men hoppas att jag nu har lyckan att göra det. Kramisar/ Paula <3

#13 - - Helena:

Jag är gärna med och tävlar,för visst är Magnesium bra..speciellt för oroliga ben på natten. Jag kämpar så för att gå ner de sista kilona..kör lite striktare..och är just nu så trött..jag märker det på träningen,och den behöver jag för att slippa starka värktabletter..så magnesium är bra för mycket.

#14 - - monica:

Vägen kan bara gå rakt framåt, förhoppningsvis utan att falla i diket! Minns att du har talat och skrivit om en mördande backe , som du gick uppför, grannarna stod bakom gardinen och trodde deskulle på skjuta på. Eller roliga lopp ,som du deltog i. Eller din PT jonas, som tvingade ut dig utan ursäkter och du mådde så bra , när du väl kom igång. Och fina kläder som du visualiserades. Själv mår jag som en prinsessa. Bläddrar i Svensk Damtidning och ser att åtskilliga gamla prinsessor, även kända sångerskor, har 10 kg övervikt! Tror inte lyckan sitter i BMI, men man känner sig bättre och rör sig lättare. Jag plockar bär nu. Och äter äpplen och plommon, står stila i vikt. På LCHF eventet förespråkades många kosttillskott, Omega3, vitamin D, magnesium, Bvitaminer, kollagenprotein. Läser om de, som äter selen också. Jag köper en burk i taget, just nu bvitamin. Nyss ätit ur en Omega3 burk samt äter alltid Kalciopos. Jag tycker du ska ta kontakt med din PT igen!!

#15 - - amanda:

Åh! Jag är så glad att jag hittat din blogg! Kämpar själv med vikten, har ca 40kg övervikt.. har dock tappat motivationen på senaste tiden och bara låter dagarna rulla på.. ska lusläsa din blogg, kämpa på!!!

#16 - - Rolf Löfgren:

Lindha, det är väldigt lätt att klanka ner på sig själv, när man inte lyckas hålla det man lovat sig själv. Mycket mänskligt, men om man kan öka sitt fokus på det som är verkligen viktigt och släppa allt annat, så kanske man kan få en lättare känsla i kroppen.
Tunga tankar ger tung kropp, tyvärr.

Håller på dig, du kan så mycket och svackor har vi alla.

#17 - - Erika:

Vilken fin bild från din promenad :)