Första advent

Åh vad mysigt med första advent, pyntar och stökar på för fullt efter att ha varit i Stockholm och föreläst!
 
Tänk hur livet kan ändra sig. Jag är ute och reser och bor på hotel vissa veckor, vem hade kunnat tro att jag skulle klara det? Föreläste och bodde på Freys Hotel  i Stockholm den här veckan, och jag måste säga att jag är jättenöjd med deras hjälp med att arrangera i konferenslokalen. Och vad lyxigt det kändes att bo på hotellet, vakna på morgonen och äta hotellfrukost, njuta av dagen och sedan föreläsa på kvällen igen.
  
 
Jag som arrangerat mina föreläsningar i Stockholm helt själv och skött om anmälningar, fakturering, jaga sponsorer och allt som hör till, så kändes det så mäktigt att se mitt namn på konferansförteckningen.
 
 
I kaffepausen bjöd jag på jämtländska mathantverk såsom Frökex från Huså bröd där den kända kokboksförfattaren Birgitta Höglund tagit fram receptet. Till frökexet fick man provsmaka en grönmögelost; Magna från OvikenOst, som blev en otrolig succé smakmässigt. 
Till kaffet kom Lina Golden från LCHFchoklad med nybakade färska praliner som vi fick provsmaka: lingon, kanel, kardemumma och mandel. Dessa praliner blev verkligen uppskattade, speciellt nu när vi går mot jul och den här chokladen är ett bra alternativ om man vill unna sig något under julen eller ge bort i en chokladask. Varje pralin innehåller mellan 2-4 g kolhydrater. Självklart ska man vara försiktig med även denna choklad om man är känslig för socker, man måste själv avgöra var man står i för läge. Men jag tar hellre en sådan här pralin än bryter en en bit från en 80 % chokladkaka. Här kan ni läsa mer om Lina Golden och hennes produkter.
 
 
 
Jag tackar även övriga sponsorer såsom Lindroos som delade ut prover för att kunna testa Fiberhusk i matlagning och bakning, ett alternativ jag själv använder bl.a när vi lagar kolbulle ute i fjällen på vintrarna och  när jag bakar hemma.
 
Tidningen Matkärlek sponsrade med deras rykande färska julnummer fullmatad med en massa härliga recept och LCHF magasinet sponsrade även med deras nummer med en massa bra kunskaper och information inom LCHF. Måste säga att dessa två tidningar är de bästa att läsa inom LCHF. 
 
 
Lite julshopping hann jag ned också på dagarna, och njöt av allt julpynt ute och inne i butikerna, jag som älskar julen fullkomligt njöt av allt det vackra.
 
 
Avslutar med en liten tävling om två LCHFchoklad askar till någon av er som läser. Julasken kommer att levereras mellan 17/12 - 21/12, och man vinner en ask med 6 chokladpraliner. Allt du behöver göra för att vinna är att skriva ner ett julrim till LCHFchokladen, så utser jag de två vinnarna. Tävlingen pågår tom tisdag kl 24.00. 
 
 Ha en fin första advent <3
 
 
Vill man beställa sin egen LCHFchoklad ask kan ni göra det här uppge kampanj kod "halvalindha" så får ni 10% rabatt.
 
Vill man prenumerera på tidningen Matkärlek uppge Kampanj kod "halvalindha" så får ni ett förmånligare pris.
 
Vill man prenumerera på LCHF magasinet uppge kampanj kod "Lindha" så får man ett extra nummer med mig med.
 
 
 
#1 - - Annamaria2005@gmail.com:

Jag skulle bli så glad
Om även jag på julafton fick äta choklad.
Istället för att suget slingrar som en mask
När de andra gräver i en Alladinask.
Då skulle jag stå där julefin
Men ändå kunna äta en pralin.

#2 - - Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma:

Mysigt! :)

#3 - - Monika:

När godistarmen bråkar
och vill något gott ha
gör det inget om du råkar
en fin pralin av dessa ta!

#4 - - Nisse Hult:

Hej Lindha

Vem hade kunnat tro de? :)
Spådde det redan tidigt som du minns, hade ej tid att besöka ditt Cafe förra veckan, gör ett nytt försök denna vecka.

Keep on the good work and delete all the Christmas Sugar
in December.

#5 - - Anneli:

Jultomten skulle bli jätteglad,
om han på julafton blev bjuden på LCHFchoklad,
för då han kan njuta av en pralin,
och ändå behålla figuren så fin.

#6 - - monica:

Om jag kunde skriva haiku
Julefrid-
godisbord-
nej, ingenting
för mig. Haha, har ju i tidigare inlägg skrivit om att skippa godis och allt annat socker till jul. Men skulle jag vinna, får jag ge till dottern som bor en bit bort. Hon har fotfarande en inlåst Daim sen i oktober, jag vill inte ha tillbaka den. Så roligt att det går bra och att du trivs med att hålla föredrag.

#7 - - Sara:

Här kommer mitt bidrag:

I jul önskar jag att få göra dig glad
Skippa bröd och marmelad,
Här har du något gott i rad,
Så tänd några ljus och tappa ett bad
O ge dig tid att njuta av god och nyttig choklad

#8 - - Maria Josefine:

Till min lilla gotte gris,
med detta önskar jag dej smaklig spis.
Sockerfritt och gjort för hand,
passar bra din gotte tand.
Passa på, ät och njut.
Denna choklad är snart slut.

#9 - - Ida:

"Vill man bli fin får man lida pin, därför är det ett bra alternativ att ta en lchf pralin. Så liten, brun och fin du ligger i denna ask, med detta rim gäller det att vara rask,om jag tillfälle ska få att dessa godingar till jul få mumsa på"

#10 - - Pernilla:

En FIN pralin från LCHF-choklad
gör mig med diabetes glad.
Att på julafton till kaffet smaka
ger mer glädje än en söt kaka

#11 - - Ulrika :

Ta en bit eller två
av denna lilla godsak utan socker på.
Även tomten kan unna sig chokladen
och få bort den runda lilla magen.

#12 - - Susanne:

"Även om jag nu äter minimalt med kolhydrater
Vill jag ibland unna mig godis, som mina kamrater
En liten pralin som guldkant en dag så mulen
Perfekt läckerhet på gottebordet till julen!"

Är gärna med och tävlar! Ser så goda ut de där:)
Susanne