Fondue kväll
I går var det en riktigt ruggig dag, temperatur på 9,4 plusgrader i juli månad. Det kändes som höst så vi tände massor av ljus och bestämde att vi skulle äta Fondue till middag, mysigt en sådan här dag.
Dessutom är ju fondue verkligen perfekt för oss som äter LCHF; gott kött, goda såser och grönsaker att tillaga i grytan.
Jag gjorde en god grönsallad till med frisésallad, gurka, tomater, rödlök och fetaostsallad till.
Min man gjorde en fondue med buljong, salt och peppar.
Det vi hade på spetten var fläskfilé, färska champinjoner och paprika.
Självklart ska det vara massor av olika såser till som passar alla smaker. Vi hade bearnaisesås, pepparsås, vitlökssås (dessa var färdiga såser jag köpte och som innehöll max 5 g /kolhydrater/100 g), min ädelostsås och även min egen chili- och vitlökssås.
Till efterrätt skivade jag färska jordgubbar som var så söta och goda, och till det vispad grädde som jag rivde 70 % Lindt choklad över, bara så man känner lite av smaken.
Recept Chili Vitlökssås;
2 dl crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk grädde
1 msk chilisås
Salt/ vitpeppar
Koka ihop allt