Viljan styr

Måste lägga ut detta inlägg från en läsare som jag tycker var så bra skrivet.
 
 
 
Hejsan,
Inga dåliga mål du har, men fullt realistiska 😊.
Tänkte på hur du tidigare skrev att ditt mål innan bara var att bli smal, men att det allt efter resans gång har ändrat sig och spillt över på flera delar i livet. Känner igen mig så i det. För ett år sedan ville jag bara bli smal, sen stark, sen snabb och uthållig, allt som en rensning av "överflödig" Nette. Nu kliar det i fingrarna av lust att rensa på fler ställen. Vi röjer i skåpen hemma, kör till tippen och återvinning, säljer på blocket och det är så skönt. Energin återvänder hemma, luften blir lättare att andas och nästa steg blev att jag satte mig vid datorn och gjorde en hushållsbudget i excel också. Nu är det ekonomin som ska få sig en genomgång. Vet inte var energin kommer ifrån, men det är så härligt. När sedan allt "vardagsbrus" är undanröjt ska jag sätta mig ner och fundera på vad jag ska bli när jag blir stor. Är ju 42 så det är änna dags 😉
Kramar!
 
När man går ner i vikt så börjar man våga prova mer saker och känner att man vågar mer, helt plötsligt upptäcker man saker man inte kunde tro man skulle kunna göra, även om självkänslan sviktar i bland.
 
Precis som du skriver så är det som att nu när kroppen fått en utrensning tar vi nästa ställe att rensa på. Herregud, jag hade ingen ork förut riktigt. Skäms att säga det men jag har så mycket foton som skulle behöva sättas in i en pärm.
 
Jag har en förmåga som jag gjorde förut mot min kropp, att jag blundade för hur stor jag var, som jag måste bryta nu. Det är att sluta kasta in saker i garderoben och sedan tro att det är städat, och så mår man dåligt för man vet egentligen att det stökiga ligger kvar i garderoben tills du tar tag i det. Men så länge du inte ser det så låtsas du blunda för det, eller hur?
 
Man utvecklas hela tiden, så gör det du ska nu innan det blir ännu värre i garderoben eller med övervikten, så blir det inte övermäktigt att ta tag i det, förstår ni? Måste skriva till er om något som påverkade mig stort i dag, och det är Paolo som skriver;
 
" Det är de sega dagarna som är viktigast, för det är då du får träna den viktigaste muskeln av dem alla nämligen VILJAN. Utan disciplin och vilja händer inget i livet för utom att din mage växer !"
 
Hårda ord men rätt motiverande, va!!!
 

Sedan vill jag tipsa om två bloggar som jag tycker är bra som mina läsare har, så kika gärna in och läs. Båda tjejerna har och gör fantastiska viktresor, och skriver mycket annat läsvärt.
Ha en fortsatt fin helg kram <3
 
#1 - - Anonym:

Tack för din kommentar:)

#2 - - Anonym:

Så härligt att höra att jag inte är ensam om detta "fenomen". Allt eftersom jag insett att även jag kan åstadkomma något så har mina mål och "projekt" utvecklats. Nu är jag 25 kg lättare och vikten fortsätter stadigt nedåt mot en normalvikt. Knder tiden har jag skaffat mig en examen och nytt arbete. Nya mål sätts upp hela tiden, för jag har bevisat för mig själv att jag KAN. Det är sådan skillnad i energi och lust 😄

Svar: Ja det är märkligt, hur man får kraft energi att ta tag i saker, underbart. Låter helt fantastiskt med din viktminskning, examen och nytt arbete heja dig!!! Fortsätt mot dina mål, stor kram 💗
halvalindha

#3 - - jeanette sandelin:

TACK för länk till min blogg <3 I morse kände jag verkligen livet i mig! Strax före kl 06 gav jag mig ut på mina sedvanliga 6 km men med större lätthet än vanligt. En njutning. Och sedan hem till dusch och frukost innan kalaset för lilla dottern.
Nu ser jag fram mot viktsläpp efter att ha stått still i 6 veckor. KRAM fr sö Dalsland.

Svar: Självklart hjälper jag till och länkar till bloggar jag gillar 💕 Låter så härligt att du funnit en bra balans med träning och att du är så målmedveten och har tålamod trots viktplatå, självklart kommer det släppa, det här fixar du. Har också haft kalas för min minsta 🎉 Stor kram 💕
halvalindha

#4 - - Nette:

❤️👍😊!

Svar: 💕
halvalindha

#5 - - Anonym:

Läser din blogg dagligen, du inspirerade mig till att ta tag i mitt liv. När jag läste att du gått ner 70 kg, så tänkte jag att då kan jag gå ner 15-20 kg. Har nu gått ner 12 kg och mår mycket bättre. Tack vare lchf kost. Har dock en bit kvar tills jag är nöjd. Men jag har en fråga, jag fryser nästa konstant...har te.x på mig mjukisbyxor och långärmad tröja när jag lägger mig! Men fryser ändå?? Är det något som du upplever efter din viktnedgång? Upplever inte att jag frös så här mkt innan.
Tack för en bra blogg och allt du delar med dig💕
Kram Från Silla

Svar: Vad härligt att läsa att du lyckats gå ner i vikt :) Fantastiskt bra med 12 kg, är övertygad om att du kommer lyckas hela vägen. Lova att fortsätta skriva hur det går.Ja från att typ aldrig frysa, så har jag nu på vintern på kvällarna mjukisbyxor, tshirt, fleecekofta och sköna mjuka varma sockar. Jag sover också med dessa kläder, men hellre det än övervikt. Kram till dig och tack 💕
halvalindha

#6 - - jeanette sandelin:

Hej igen! Och hej Silla!
jag frös oroväckande mycket efter de 10 första kilona och det var i början av hösten. Sen gick det liksom över...
Jag kan ha långärmad tröja på dagarna nft tiden vilket inte funkade tidigare för jag var för varm. Jag fryser hellre än har svetten rinnandes dock. Kläder finns ju och varma plädar till kvällen i soffan. Glad söndag.

#7 - - Anonym:

Tack för ditt svar Jeanette, ja så var det för mig med! Man får väl det på köpet:-) Ha en go dag

#8 - - Milla:

Tack för att du länkar till min blogg och att du gillar den, gör min skit glad ska du veta.
Angående att frysa kan jag efter minus 20 kg bara instämma.. Men dricker även mer vatten nu då jag inte äter kolhydrater, fryser mer efter ett glas kallvatten, men uppskattar hellre att nu kunna elda i kaminen utan att svettas ihjäl, tidigare fick de aldrig va för varmt inne för då kunde jag inte få något gjort..
Att "rensa i röran" känner jag oxå igen.
Inifrån o ut liksom, är så viktigt för mig nu att gå igenom skåp o livet i sig. Kram på dig

Svar: 💕
halvalindha

#9 - - Milla :

Tog o skrev kommentar i morse men den måste försvunnit :)
Tryckte kanske inte ordentligt.
Ville tacka dig att du länkar till min blogg o att du gillar den!
Gör mig jätte glad.
Haft ihållande förkyldning, pms o viktplatå.. ett par veckor
Och det är som du skrev att Paolo skrivit att de e i de tunga dagarna man verkligen får träna viljan!
Började knapra D vitamin i torsdags kväll och I går vaknar jag nästan helt frisk!
Sammanträffande?
Eller hett tips till er som kämpar med förkylning.
Nu ser jag fram emot en ny vecka att kämpa på med ny energi (även om jag lär fortsätta ha sjuka barn hemma)
Krävs verkligen hjärn träning sådana perioder då man inte kan träna o ge allt och vikten stannar upp dessutom.

Svar: D vitamin äter jag också, ses i morgon :)
halvalindha

#10 - - Milla:

Nu va jag in o tittade på Jeanettes blogg och ser nu att hon också skrivit om D vitamin, va kul då är jag inte ensam om den Aha upplevelsen :)