Wonderbag

Jag har fått möjlighet att prova en Wonderbag i min matlagning hemma och vad är det? Känner verkligen att detta är i tiden med miljötänk och jag gör gärna reklam för den för den goda sakens skull. När du köper en Wonderbag är du också med och skänker en bag till en behövande familj i Sydafrika.
 
Grundaren Sarah Collins har lyckats sprida sin unika produkt i stora delar av världen där bränsle är en bristvara. Där har Wonderbag underlättat det dagliga livet för många familjer, både ekonomiskt och för tillagning av mat.
Wonderbagen fungerar som en matlagningsbag och här kan du ta del av mer om hur den fungerar.
 
I går morse gjorde jag en LCHF-glögg som vi skulle ha till min mammas 70 års kalas på kvällen. Då hon också äter LCHF är denna glögg verkligen ett bra alternativ till andra söta/sockriga glöggar, min minsta dotter tyckte detta var spännande och ville hjälpa till. För första gången skulle vi tillsammans göra en glögg på blåbär, riven ingefära, kanelstänger, stjärnanis m.m och som är både LCHF och barnvänlig. Glögg receptet är Birgitta Höglunds  och ni kan ta del av hennes recept här. Sedan kokade vi upp glöggen och ställde ner den i Wonderbagen där den fick stå i 4 timmar och sjuda.
 
  
Serverade glöggen på min mammas 70-års fest i går och Wonderbagen var ett trevligt inslag att servera glöggen från med sin färgrika uppsyn och sitt unika sätt att behålla värmen.
 
LCHF glöggen blev så populär att gästerna valde den framför Blossas söta glögg
Till glöggen serverade vi Saffranskaka LCHF, recept från  Birgitta Höglund.  
 
  
För en person som har allt måste ju detta vara den perfekta julklappen plus att du är med och skänker en gåva till en familj i Sydafrika. Gå gärna in och läs mer om Wonderbag
 
Själv ser jag fram emot att använda min Wonderbag när vi är i fjällen i vinter och ska äta ute, vi kommer att kunna ha så mycket nya goda maträtter att äta ute än att bara grilla över elden.
 
Ecocaféet i Östersund  finns möjlighet att köpa desa fantastiska Wonderbags i alla möjliga färger och storlekar som passar just för dig. För dig som inte bor i Östersund kan man beställa dem på Wonderbags hemsida här för leverans innan jul.
 
 
#1 - - Carina Deldén:

Hej
Vilken fantastisk pryl! Har beställt en Wonderbag medium att ge bort i födelsedagspresent nu efter nyår (vill inte avslöja till vem).
Vilka dagar har Ecocaféet öppet under jul- och nyårshelgen?
Carina

#2 - - Tussilago!:

Vilken rolig pryl! och funkar det så är ju det super.
Kan tala om att det här att gå ner i vikt kan gå fort också.
Jag fick årets influensa för drygt en vecka sen. Så sjuk! att jag knappt ville ha vatten. Efter en vecka -4.9 kg...
Trodde knappt mina ögon, men det är väl mycket vätska kanske. Fick en ofrivillig bantningskur såhär före jul.