Mina bästa LCHF- frukostar

Tänkte skriva ner mina favoritfrukostar när jag äter mer strikt och mer liberalt. Jag får mycket frågor om hur mycket fett och kolhydrater jag äter. Jag har ju valt att varken mäta, räkna eller väga maten för att jag ville komma ifrån den stressen. Som gammal viktväktare vet jag inte hur många vågar jag slitit ut för att väga maten, men för att kunna leva med en ny livsstil så ansåg jag att det inte kommer att hålla i längden att väga/mäta, jag måste lära mig hantera maten ändå.
 
Efter otaliga bantningar i många år med lyckade viktnedgångar men som alltid slutat med att gå upp i vikt igen (plus lite till), så känns det så skönt att känna att jag håller i vikten och det har jag gjort nu i över ett år, vilket aldrig hänt förut.
 
 
   
Jag kom till en punkt där jag kände att; -nu satsar jag, min sista bantning! För det var så min inställning var; lyckas jag inte får jag acceptera mig själv som överviktig, att göra en gastric bypass har aldrig funnits i mina tankar. Men denna nya bantningskur visade sig sedan bli till en livsstil.
 
 
Jag har gjort det enkelt för mig och endast gått efter regeln om 5 g kolhydrater per 100 g, och inte kollat efter annat under min viktminskning för att underlätta så mycket som möjligt. Med tiden har man blivit mer insatt och vet mer om LCHF kosten och jag är långt i från fullärd med kunskaper, men jag har lyckats gå ner 70 kg med LCHF, så någonstans har jag gjort rätt och nu kan jag bara fortsätta lära mig mer om kosten. 
 
Jag har inte ätit överdrivet mycket bär heller under min viktminskning. Jag skulle vilja säga att man får korrigera lite hela tiden, hamnar man på en viktplatå så kollar jag vad jag ätit. För mycket mejerier som bromsat min viktminskning, eller åt jag för lite fett eller kanske för mycket protein. Men så länge vågen visade på minus så var jag nöjd. Man får inte stressa upp sig och tro att det ska gå så snabbt, man måste tänka att i dag är jag en dag närmare mitt mål.
 
 
 
LCHF - Frukost Strikt;
 
2 kokta ägg med 2 msk majonnäs, kaffe med 1 msk. smör i.
 
Äggröra med bacon och kaffe.
 
50 g kallrökt lax med 1/2 avokado och 2 msk. majonnäs och kaffe.
 
Ostrullar med majonnäs och kaffe.
 
En tjock skiva kalvsylta med keso och majonnäs och kaffe.
 
LCHF - Frukost liberalt;
 
Stekt ägg med skinka och ost och pizzakrydda och kaffe.
 
Rysk yoghurt med grädde i och lite blåbär eller hallon och kaffe.
 
Frökex med Bregott, skinka, ost, majonnäs och kaffe.
 
Keso med majonnäs i, ett hackat ägg och finhackad skinka och kaffe.
 
Det är ungefär dessa frukostar som jag pendlar mellan, vilka är era favoritfrukostar?
 
 
 
 
#1 - - Sussie Rislund:

Bra tips där på frukostar...
Imorse blev det rester. Gjorde en örtsill till Påsken (recepetet på jillsmat.se) blev över så imorse kokade jag ett ägg och smaskade på min goda örtsill...
Turkisk youghurt med en skvätt grädde och vaniljpulver toppat med egen Granola är en favvo :-)

Svar: Rester är aldrig fel som man kan piffa till :) Turkisk yoghurt är så gott till frukost. Ha en fortsatt fin lördagskväll och tack för ditt tips.
halvalindha

#2 - - Karin Ternborg:

Äter inte frukost utan lunch vid kl. 11. Då blir det Fettkaffe med 4,5 dl kaffe, 50 gram osaltat smör, 50 gram kokosfett och 3 ägg som jag mixar med stavmixer. Ibland har jag lite vispgrädde i också. Håller mej mätt i mer än 6 timmar.

Svar: Vad bra det är att hitta det som passar en själv, för det är ju det som är viktigast, sen är det otroligt bra att se och få tips på hur alla andra äter sin frukost :) Tack för ditt tips.
halvalindha

#3 - - Mariann:

I morse åt jag stekt bacon och ägg. Ibland blir det Verum hälsofil och kanel. Verum är bara 4% så jag kanske skulle testa med en gräddskvätt i. Jag brukar också ta en skiva Finncrisp med mycket Norrgott och ost på till kaffet. Har provat med kokosolja i kaffet men det var ingen höjdare, man måste kanske lära sej.
Jag är super glad idag. Jag har tappat 20kg sedan jul. Nu är det bara 54 kvar.

Svar: Grymt gjort att du har gått ner 20 kg, du kommer klara de sista 54 kg också har man väl tagit sig över tröskeln så vill man inte ge upp heja dig. Jag tackar för dina tips men tycker du ska byta ut din verum hälsofil till rysk yoghurt 10 % fett, det är för mycket mjölksocker i de andra. Ta gärna lite grädde i också. Önskar dig all lycka, kram <3
halvalindha

#4 - - monica:

Min stående frukost är 2 stekta ägg, 3 ostskivor med 1msk smör. Te med lite mjölk i. På det står jag mig i 6 timmar, om jag inte sätter igång att äta äpple eller morötter , så jag blir störd och hungrig.

Svar: Stekt ägg till frukost är verkligen mättande, så kul med tips från alla :)
halvalindha

#5 - - Daniels mamma:

Hej.
Jag dricker fettkaffe varenda dag! 50g smör och en rejäl matsked kokosfett. På helgen blir det ofta äggröra.

Har hittat hit nyligen och måste säja att jag är riktigt imponerad av dej och din viktresa! Vilken vilja!
Skulle vara kul att läsa lite om vad dina barn äter. Hos oss funkar det mesta för sonen oxå - utom ägg tyvärr,det äter han inte:)

#6 - - Petra J:

Omelett på 2 ägg, vispgrädde o riven ost, in i micron 5 min - älskar det! Äter det i princip varje dag, håller mig gott mätt 5-6 tim

Svar: Det lät smidigt och gott, har bara gjort stekt omelett men det där måste provas. :)
halvalindha

#7 - - Anonym:

Så bra med tips från alla. Frukost är svårast tycker jag!

Svar: Hoppas du fick lite inputs :)
halvalindha

#8 - - Nathalie:

Jag brukar göra en liten plocktallrik med t.ex. Salami, äggröra och något grönt eller så gör jag en räkröra (majonnäs, rödlök och räkor) och äter tillsammans med avokado och något grönt. Givetvis kaffe till med ;) det är himla gott!!
Kram!!

Svar: Mmm det lät lyxigt gott, får ha det till helgfrukost .) Tack för ditt tips kram <3
halvalindha

#9 - - Lisa :

Jag har precis hittat din blogg och måste säga att jag är sjukt imponerad av dig som lyckats gå ner så mycket i vikt. Jag får mycket inspiration av din blogg (har precis börjat min resa)

Svar: Tack snälla du vad snällt skrivet<3 Spännande att du börjat din resa och jag önskar dig all lycka och kom i håg att ingenting är omöjligt. Stor kram <3
halvalindha

#10 - - Anonym:

Åh va toppen bra lista. Om du kan skulle jag önska mig en likadan på lunch och middag. Har gått ner 7 kg sen 1/1-2015 och sen inte ett gram till/ Camilla

Svar: Grattis till dig, vilken framgång i din viktminskning, heja dig :) Låt dig inte stressas av en viktplatå, det händer oss alla det gäller att bara inte ge upp då. Ska skriva en lista på lunch och middagar här på bloggen ,tack för tipset. Kram <3
halvalindha

#11 - - Jeanette:

Älskar turkisk ekologisk yoghurt med bär och lite hemmagjord granola, men jag vet att det ibland blir lite väl mycket kolisar... annars äter jag ostomelett, smoothies eller te med kokosfett och hembakt fröbröd samt mycket bregott och ost på. Kram<3

Svar: Turkisk yoghurt är gott, jag kan inte äta det varje dag för mycket mejerier, ostomelett åt jag i dag till frukost, tack för tipset <3
halvalindha

#12 - - emiliesbeauty:

Du är skitduktig!

Svar: <3
halvalindha

#13 - - Nette:

God morgon,

Jag äter under veckorna alltid naturell ekoyoghurt med en skvätt grädde, lite hallon och lite nötter och frön och ett kokt ägg. Detta har jag med mig till jobbet varje dag och äter vid halv tio. På helgerna kan det bli lite olika. Ibland äggröra och bacon eller ett fröknäcke med mosad avokado blandad med lite cf och rödlök. Någon gång blir det Birgittas nöt- och smörfrukost. Och jag äter alltid, verkligen alltid, ägg i någon form. Älskar ägg. Jag unnade mig det även som V V trots att det var ganska dyrt i points.
Nu till helgen, när jag ska köra sonen till ryttartävling tidigt på söndag morgon tänkte jag testa smoothien som låg ute på Kostdoktorns blogg. Perfekt att ha med i bilen, tänker jag. Te med kokosolja brukar det bli också.
Kram och ha en fortsatt fin fredag :)

Svar: Tack för dina tips :) Såg också Kostdoktorns smoothie ska prova den jag också. Var den god ? Kram <3
halvalindha

#14 - - Britten:

Hej! Jätte roligt och inspirerande att läsa Din blogg! Vilken resa Du gjort! Verkligen imponerad. Körde LCHF 2009, jag gick inte ner något snarare tvärtom däremot gick maken ner men han slutade för att han fick sådan förstoppning! Han har nu iaf bestämt sig för att pröva igen och eftersom det är jag som lagar maten å hänger ju jag också på förstås. Har Du inte kännt av förstoppning? Jag hade ju också lite problem då vi höll på förra gången. Jag vet ju att det inte blir så mycket som ska ut men när det väl ska ut så var det väldigt jobbigt! Ser fram emot föreläsningen i Östersund en 11 maj, då jag inte har mer än 10 mil och det är min närmsta stad!

Svar: Hej! Vad kul att du kommer till min föreläsning, trevligt :) Jag har känt av förstoppning av och till, oftast har det berott på för lite fett eller stress. Fettkaffe på morgonen är effektiv. Det finns bra produkter på apoteket som inte är receptbelagda och som inte är vanebildande för tarmen som kan ta till. Det är olika för alla hur kroppen reagerar på LCHF, för vissa tar det längre tid innan man börjar gå ner i vikt, men i det stora hela är det verkligen en kost som är bra för hälsan. Lycka till och så ses vi i Östersund :)
halvalindha

#15 - - Anonym:

Hej! Jag har kört vv länge nu å. Och vad jag förstått så ska jag ta bort vitt bröd,kolhydrater och så. Men hur mycket ska jag äta av turkisk yoghurt? Det står ju inte mängder nånstans :) Bra gjort av dig ändå!

#16 - - Anonym:

Hej! Jag har kört vv länge nu å. Och vad jag förstått så ska jag ta bort vitt bröd,kolhydrater och så. Men hur mycket ska jag äta av turkisk yoghurt? Det står ju inte mängder nånstans :) Bra gjort av dig ändå!