Bränslet och drivkraften

Vad var det som hände egentligen? Hur kan man tillåta sig själv att gå upp så mycket i vikt att det får konsekvenser i sin hälsa?
 
Ordet hälsa för mig innefattar att må bra, att kunna göra det jag vill, att slippa skämmas för mig själv, att orka kunna göra aktiviteter med mina barn/familj och att äntligen slippa gömma mig. Ordet hälsa är stort och har olika innebörd för alla var man än är i livet, det handlar inte bara om att vara smal.
 
 
Vad hände mellan de här två bilderna? 
 
 
Alla har vi ju olika målbilder för att gå ner i vikt, sluta röka eller bli av med ett sockerberoende etc. Men vi alla förenas ju i, oavsett mål, att hitta motivationen och drivkraften till att orka ta tag i det och att ha tillräckligt med bränsle för att ta sig ända till mål.
 
Jag har ju bara mina egna erfarenheter att gå till, och kan så här i efterhand säga att det som gjorde att jag lyckades var att ha en realistisk målbild, en målbild som kändes hanterbar så att jag/du verkligen känner att; -det kan jag klara.
 
Hade jag haft som målbild att gå ner 70 kg så hade det blivit för övermäktigt och inte hanterbart. Mitt stora mål var att väga 99 kg, tvåsiffrigt och med flera delmål under vägen. Sedan under resans gång ändrades ju målet allt eftersom. 
 
Här på bilden med gröna tröjan hade jag gått ner ca 20- 30 kg, för att sedan lyckas gå ner 70 kg och kunna köpa en svart klänning. 
 
 
Hur ska man kunna hålla motivationen i gång hela tiden? För mig var det viktigt med delmål. När jag nådde första delmålet så kände jag mig lyckad och fick kraft att fortsätta vidare till nästa delmål. Sedan har jag alltid visualiserat och sett mig själv i olika delmål, vilket jag också tror är en väldigt viktig bit.
 
I dag har jag ätit LCHF-kost i 3 år och lyckats hålla vikten utan att falla dit. Det har aldrig hänt förut under alla mina jojo-bantningar under åren, att gå ner i vikt och lyckas under plågsamma dieter har vi väl alla gjort, men tack vare LCHF kan jag för första gången i mitt liv hålla vikten, och det har varit värt vartenda slit, svett och gråt kantat med glädje. Så ge inte upp!!! 
 
Ni som bor i Östersund eller har möjlighet att åka dit har chansen att vinna en biljett till min föreläsning och att ta med dig en vän. Ni behöver bara kommentera att ni vill komma så lottar jag ut vem vinnaren blir. Tävlingen pågår fram till den 30/4  Kl. 24:00. Föreläsningen är i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, och vill du anmäla dig kan du göra det HÄR. Välkomna <3
#1 - - natalie:

ÅH vad duktigt & roligt för dig! :D

Svar: Tack <3
halvalindha

#2 - - Britten:

Svårt att tro att det är Du på den översta bilden! Jätte duktigt!

Svar: Tack <3
halvalindha

#3 - - Ullis i Svedje:

Jag vill gärna höra dej föreläsa,o då tar jag med mej Isabelle.kram

#4 - - Anonym:

Ja jag vill jättegärna komma på din föreläsning

#5 - - Terese Z.a:

Jag vill jätte gärna se dig föreläsa!! Hälsningar Terese

#6 - - Barbro:

Jag vill gärna bli inspirerad av dig och lära mig lite mera om LCHF .

#7 - - Catrine :

Jag vill gärna komma och höra dig föreläsa Lindha 😍

#8 - - monica:

Får höra dig på LCHF eventet i Säffle! Ser fram emot det.

Svar: Kul att du kommer <3
halvalindha

#9 - - Malin L:

du är en fantastisk motivation!! Jag skulle såå gärna höra dig föreläsa och skulle i så fall ta med mig min sambo! /malin

#10 - - Paula:

Din "viktresa" är otroligt ! Du har verkligen jobbat mycket, att bli så tajt i kroppen. Jag har fortfarande problem med bröst och mage, som bara hänger och flänger. Har börjat träna lite styrketräning och att jogga lite smått. Vad gjorde du för träning att få "ordning" dessa (mina nämnda) problem områden, för jag har inte lyckats med dem ännu. Kram ! Ha en rolig Valborg med familjen/ Hälsn.Paula

Svar: Tack Paula! I början av min viktminskning promenerade jag, för att sedan börja styrketräna varvat med motionscykel, löpning, 6 dagar i veckan 2 timmarspass. I dag underhåller jag med träning 4-5 dagar i veckan allt mellan 30 minuter till 60 minuter. Mag/bålövningar 15 minuter varje dag.
halvalindha

#11 - - Maggan:

Jag vill gärna höra dig berätta om kost och hälsa. 😀

#12 - - Desirée :

Vill gärna komma för att få ta del av din inspirerande viktresa.

#13 - - Erika Palmqvist:

Superbra jobbat!

Svar: Tack :)
halvalindha

#14 - - Hockeysilly.se:

Hårt arbeta lönar sig. :)

Svar: Tack :)
halvalindha

#15 - - Sandra Saandriiie Åhfelt:

åå shit vad duktig du är! Så fin du är! :)

Svar: Tack vad snällt av dig att peppa mig <3
halvalindha

#16 - - Olivia Nilsson:

Shit, vad duktig du är!
Imponerad :)

Svar: Tack snälla snälla du <3
halvalindha