Träning och kakor

Bästa sättet att motverka träningsvärk är att träna, förut valde jag att vila tills värken gick över vilket är helt fel. Det går över fortare om du rör på dig.
 
Jag och min äldsta dotter tog på oss löparskorna i går söndag, det var så skönt och milt höstväder ute, så jag blev så sugen att ta en löptur, tänk att man skulle kunna känna så längta efter att få springa!!! Vi valde att springa en kort runda på 3 km, och sedan tog vi i allt vi kunde och orkade, och sprang uppför en lång pulkabacke bredvid elljusspåret här.
 
Sedan passade vi på att träna utomhusövningar som vi lärt oss från Power Works, de är sjukt jobbiga men det är roligt.
 
Den här första övningen tar bra på armarna kan jag säga. 
15 stycken sedan vila, och så 2 ggr till.
 
 
Ta sats, hoppa upp på stenen och sedan hoppa ner. Lika där, 15 stycken gånger 3 med vila emellan. Ju starkare man blir, ju högre sten eller vad du hoppar på får man hitta.
 
 
 
 
Ta sats och lyft upp ena benet och sedan ner igen, 15 gånger på samma ben, sedan lika med andra benet, och totalt tre till. Så effektiva övningar där du använder din kropp, och så skönt att göra ute i naturen.
 
  
 
Sedan så skulle jag och barnen baka hade vi ju bestämt, men vi valde bort kanelbullarna eftersom vi hittade så goda recept i Birgitta Höglunds kokbok på efterrätter. Så det blev;
 
 Ckokladdoppade kokos kakor
 
Mina och barnens blev inte lika fina, men de var så goda :)
 
 25 st
 
50 g rumsvarmt smör
1 dl grädde
1 msk flytande honung
1 krm äkta vaniljpulver
200 g kokosflingor
100 g mörk choklad 70 %
4 rutor vit choklad
 
Vispa smör, honung och vaniljpulver vitt och pösigt med elvisp.
 
Tillsätt grädden under fortsatt vispning. Blanda ner kokosflingorna. Ställ i kylen att stelna en halvtimme.
 
Rulla till matskedsstora bollar, lägg på ett fat och platta till dem lite. Kyl 10 minuter till innan kakorna doppas i choklad.
 
Smält mörk choklad och vit choklad i varsin liten bunke i vattenbad. Doppa kakorna i den mörka chokladen och lägg på galler.
 
Det går lättast med hjälp av två gafflar. Lägg kakan på den ena gaffeln, sänk hastigt ner i chokladen. Slå gaffeln lätt mot kanten så överflödet rinner av. Ta hjälp av den andra gaffel för att försiktigt fösa över kakan till gallret.
 
Gör en liten spritspåse av smörpapper eller använd en plastpåse med ett litet hål klippt i ett hörn.
 
Fyll med den vita chokladen och spritsa en spiral på varje kaka.
 
Dra ett mönster med en tandpetare in mot mitten, så bildas en liten blomma.
 
Ställ i kyl att stelna. Förvara i en burk i kylen upp till en vecka eller frys in och ta fram kakorna eftersom.
Tina i kylskåp. Ta fram en stund innan serveringen, så kommer smakerna fram mer.
 
Recept från LCHF för seniorer Annika Dahlqvist & Birgitta Höglund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Hans:

Min mamma brukar säga om träningsvärk att det är bevis på att man gjort något. Hon har också sagt "på det igen så går det över". Har tränat tennis utomhus hela sommaren och i morgon börjar vi inomhus igen. Har lite ont i vänster handled, men kan jag inte träna backhand så får det endast bli forehand. Det blir inte förrän vid 19.00-19.30 tiden. Tänkte simma lite före efter jobbet. Får äta lite emellan så att man orkar. Kram

Svar: Ja men så är det, träningsvärken går fortare över om du rör på dig. Bra jobbat av dig simma och tennis, heja dig :) Ja det är viktigt att få i sig mat så man orkar. Ägg är ett bra mellanmål. Ha det gott, kram.
halvalindha

#2 - - Yvonne:

Har du någon bra övning för magen, skulle vilja få den att dra ihop sig mer.
Jag har precis fyllt 60 år och började med LCHF i slutet på januari och har gått ner 12kg sedan dess har bara några kilo kvar. Jag har låtit det ta tid och ätit inte alltid så restrektivt, men inget godis eller kakor förutom när barnbarnet fyllde 3 år och jag själv blev 60 år.
Under denna tid så gick min pappa bort hastigt och hade jag kört någon annan diet så hade jag lagt av det vet jag. Men det kändes inte som att jag försakade något åt kanske lite för mycket nötter när det var som jobbigast men det var ok tycker jag själv.
Innan hade jag hört att det var mycket svårt att gå ner med LCHF i min ålder, men jag tänkte jag provar och det lyckades 10 kg gick på 4 månader. Vill bara peppa andra i min ålder att försöka dom också det går.
Men detta som du skriver att du tillåter dig själv till avsteg det har jag tagit fasta på det fungerar mycket bra tycker jag.
Jag läser din blogg varje dag och har gjort många av dina recept som är mycket goda.
Så jag är glad att jag hittade dig här på nätet.
Jag jobbar också i hemtjänsten som undersköterska så jag känner igen mig med oregelbundna måltider och sena kvällar.

Svar: Vad kul att du läser min blogg och gillar recepten :) Klart det går om man försöker oavsett ålder, och tack för att du skriver och delar med dig av det. Jag tror det blir lättare att förstå magövningen om du klickar på kategori träning och scrollar ner ganska långt bland inläggen, så kommer du till ett inlägg som heter tips på ett snabbt enkelt träningspass. Där har du bra övningar att göra, med tydliga bilder. Hör av dig igen om du inte hittar dem, så får vi lösa det. Ha det gott kram :)
halvalindha

#3 - - Nette:

Åh, vad roligt det ser ut! Nu blev jag riktigt sugen på att prova lite utomhusstyrka. Jag har inte hunnit ut på någon joggingtur i helgen och jag känner i hela kroppen att jag saknar det. Sen har jag hunnit med en hel del annat förståss som att åka på terränghoppningsträning med hästen. Så sjuuukt roligt och man galopperar som en tok mellan stockar, vatten och trappor som man ska hoppa över/igenom/uppför. Fast mjölksyran drabbade nog mest Fighter, jag var mer ett mentalt utmattat (men speedat) vrak efteråt. Men vi hade båda jätteroligt :)
Just de kakorna som ni provade hade jag tänkt baka till sonens kalas om en månad. De ser verkligen jättegoda ut.
Kram!

Svar: Det måste ju bli en massa bra motion med hästen för dig :) Jag skulle aldrig våga galoppera eller hoppa med en häst, då skulle jag dö av skräck tror jag!!! Bra gjort av dig :) Det är så skönt med utomhusträning och använda sig av naturen, speciellt fina höstdagar som det är nu. Kram till dig :)
halvalindha