Mötet

Känner mig glad och hedrad över min kaffedejt i dag. Självaste Birgitta Höglund, LCHF kokboks-författaren hälsade på mig i dag. Birgitta hade med sig sin bok Grillmat LCHF och HUSÅ BRÖD Spröda Frökex som hon gjort receptet till. 
 
 
Vi har aldrig träffats förut men mejlat varandra ett tag. Men vi hade så mycket att prata om, så vi pratade nästan i munnen på varandra :)  Vilka kunskaper hon besitter, och så intressant att lyssna på! Birgitta började med glutenfri LCHF då hon var sjuk i Fibromyalgi, plus att hon gick ner 20 kg i vikt. I dag äter hon inga mediciner, hur fantastiskt är inte det?! 
 
Birgitta började skriva LCHF-kokböcker, och med sin kockvana har hon fått till många goda recept. Så ikväll är det jag som kommer att bläddra i böckerna och skriva en ny veckomatlista, med nya recept av Birgitta.
 
Gjorde min goda tonfiskröra till kexen, och måste säga att dom här spröda kexen är så goda och inte ett dugg torra då de innehåller kokosolja. Kexen innehåller dessutom endast 0,4 g kolhydrat per kex!!!
 
 
 
Så nu har vi smidigt lite planer och ska definitivt träffas flera gånger. Gå gärna in på Birgittas blogg och ta del av många goda recept. http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/
 
En fantastiskt  trevlig dag.
 
 
Recept tonfiskröra;
4 personer
2 dl majonnäs.
En röd finhackad lök.
3 msk crème fraiche.
En burk tonfisk i vatten (häll bort vattnet).
2 kokta finhackade ägg.
Salt/peppar
Finhackad dill
Blanda allt.
#1 - - Chi Chi:

Så spännande det måste varit för er båda att ses, två duktiga inspiratörer:-) Kexen ser goda ut, kan man baka dom själva? Ha en fin onsdag! Kram

Svar: Det var så trevligt att träffa Birgitta, vilken fantastisk kvinna :) Såg att Birgitta Skrev receptet i en kommentar, kunde du ta del av det ? Kram.
halvalindha

#2 - - Birgitta Höglunds mat:

Tack, det var så trevligt att träffas och prata.
Hade kunnat sitta många timmar till och dela tankar om mat och hälsa, vi får ses snart igen och fortsätta :)
Du är en så bra ambassadör för hur man genom att äta rejält med naturlig LCHF-mat och träna kan komma tillbaka till livet.
Jag är så imponerad av dina resultat, aldrig träffat någon som klarat det du gjort.
Du har fått en fantastisk kropp tack vare att du varit så målmedveten :)
Kram!

Svar: Ja, vi hade behövt en hel dag och surrat :) Tusen tack för det du skriver, jag själv är inspirerad av dig och hur du har lyckats, med alla dina framgångar. Kram så ses vi snart igen :)
halvalindha

#3 - - Birgitta Höglunds mat:

Här finns mitt originalrecept som Huså Bröd anpassat för att kunna baka i sitt lilla bageri på Åreskutan.
Ett recept som blivit väldigt populärt och finns med på många LCHF-bloggar och även i en del kokböcker, bland andra min Långkok för LCHF och Paleo.
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/

Här en länk till Huså Bröd med inköpsställen för kexen i hela landet och näringsdeklaration.
http://www.husabrod.se/lchf

Svar: Tack för att du delar med dig Birgitta.
halvalindha

#4 - - Birgitta Höglunds mat:

Här finns mitt originalrecept, Chi Chi :)
Det har blivit väldigt populärt i LCHF-kretsar sen jag hittade på det för över 3 år sen och förekommer på många bloggar och i flera kokböcker.
Har det med i min senaste bok Långkok för LCHF och Paleo och i Grillmat LCHF finns en variant som fröchips.
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/

#5 - - Nette:

Två förebilder på samma bild. Jag blir "Starstrucked" ;)
Jag har flera av Birgittas böcker, bl a de på bilden. Hur mycket gott som helst. Och jag hänger flitigt på båda hennes bloggar när det ska veckoplaneras. Så kul att testa lite nytt.
Får man veta senare vad det är för planer ni smider?

Kram!

Svar: Vad kul att du använder Birgittas böcker, jag ska också göra en veckomeny efter dem nu. Måste prova lite nytt. Klart ni kommer få ta del av våra planer :) Kram till dig.
halvalindha

#6 - - Nilla:

Länk till receptet Chi Chi :-)
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/

#7 - - kaffehörnan:

Gud vad roligt besök

Svar: Supertrevligt, var lite nervös först, men det släppte på en gång vi pladdrade på, som vi känt varandra förut :)
halvalindha

#8 - - Hans:

Hej Lindha!

Det var ett tag sedan jag skrev här, men jag har haft semester. Det blev för mycket mat och annat onödigt på ledigheten. Nu hoppas jag det blir bättre när man har börjat jobba igen och kommer in i rutinerna igen. Tisdagen den 16 september lyssnade och såg jag på Nyhetsmorgon i TV 4. Då sa´ doktor Mikael Sandström att man ska äta kolhydrater, för det behöver man. Vad tycker du om det? Kram Hans

Svar: Hej Hans! Kul att du är tillbaka från semestern. Det är lätt att falla dit när man är ledig. Skönt att du känner dig på gång igen, det är bra med rutiner. Har du börjat med tennisen igen? Mikael Sandström får tycka vad han vill, men jag har för första gången i mitt liv hittat en väg ur jojobantandet och det är min nya livsstil. Inga kolhydrater för mig, bara vid enstaka planerade belöningar. Ha en fin torsdag, kram :)
halvalindha

#9 - - Linda:

Att "gå in" här en liten stund varje dag fyller på mina må-bra-depåer och gör så att jag håller mig peppad! Har ätit lchf rätt länge men aldrig vägt mig. För en vecka sen skaffade jag ju en våg och har på en vecka gått ner 1 kg!! 😃 Så stolt över det första kilot som jag ser svart på vitt!! Nu är det bara resten av en MASSA kg kvar. 😉 Kram!! 💟

Svar: Åh, tack för det du skriver, blir så glad att du känner så :) Du ska vara superstolt över ditt första kilo, förstår precis lyckan, heja dig!!! Fortsätt kämpa på, och skriv gärna och berätta hur det går, det är så roligt och peppande för mig och alla andra som läser. Kram :)
halvalindha

#10 - - Linnea:

Hej gå in och läs mitt senaste inlägg om självkänsla, mina tankar osv, och släng gärna i en kommenter, skulle betyda mycket, kram :)

Svar: Hej Linnea! Jag har försökt gå in på din blogg flera gånger, men det går inte. Hör av dig igen om det är tillfälligt, vill gärna läsa det du skrivit där. Kram :)
halvalindha

#11 - - Amanda♥:

Låter gott, jag älskar tonfisk! :)

#12 - - Annika:

Vilken härlig blogg! Tack för receptet på tonfiskröran. Verkar jättegod.

Annika
Cleaneatingbyannika.wordpress.com

#13 - - Chi Chi:

Vad bra! Har precis köpt Birgittas bok "Långkok med lchf" Och inte hunnit kolla i den, men vad bra att receptet finns där, tack!

Svar: Ja hon är verkligen duktig på recept :)
halvalindha