Mustig LCHF-Gryta
Här kommer ett supersmarrigt recept som vi åt till middag häromdagen.
Recept 8 personer;
800 g grytbitar av nöt eller picnicbog
15 gula små steklökar
15 plommontomater hela
6 stora färska champinjoner
1 köttbuljongtärning
4 st tunt skivade vitlöksklyftor
1 tsk kalvfond
50 g Philadelphia ost orginal
1 msk fransk senap
1/2 dl grädde
1/2 dl crème fraiche
2 dl vatten
salt/peppar
Stek grytbitarna i smör i stekpannan, och salta och peppra. Häll i 2 dl vatten och låt puttra/sjuda ca 60 minuter på svag värme under lock.

Skala och lägg i de gula små hela lökarna och låt dem puttra under lock ytterligare 45 minuter. Lägg sedan i de hela små plommon tomaterna, tunnskivade vitlöken, och de färska champinjonerna du delat.
Låt puttra ytterligare ca 30 minuter under lock på svag värme.

Rör i Philadelphiaosten, grädden, kalvfond, fransk senap och crème fraiche. Tillsätt lite soja för färgen.
Att grytan får småsjuda under några timmar gör att köttet blir så mört, och alla grönsaker får sådan god smak.

Till grytan hade jag min broccoligratäng, men man kan ha blomkålsris till eller Shirataki-nudlar.

Broccoligratäng recept;
4 personer
Broccoligratäng med bacon
Ett pkt. bacon
3-400g broccoli
200g riven västerbottenost
Ca 2,5 dl crème fraiche
1 msk, Dijon senap
Salt / vitpeppar
Förkoka broccolin lite lätt och lägg i botten på smord ugnssäker form.
Klipp baconet i små bitar och stek i stekpannan, lägg dem sedan över broccolin.
Blanda crème fraichen, osten, senapen och salt / vitpeppar i en bunke och häll över formen
In i mitten av ugnen 200 g ca 25 minuter.

Fast till den här grytan struntade jag i baconet i broccoligratängen.

Men jisses! Tack för recepten! 🙏
Och TACK för all Din inspiration!
Kramar om ❤️😊