Huden

Det heta ämnet, du har gått ner 70 kilo, och för många är det stort fokus på hur har huden dragit i hop sig. Precis som man gottar sig i; - ja okej, du har gått ner mycket i vikt och har blivit smal, men du ser väl förjävlig ut naken (hoppas, hoppas). Missförstå mig rätt, jag menar inte att folk är elaka.
 
 
Jag är/har varit likadan själv och undrat, och det är väl klart det är en jätterelevant fråga. Går det att lyckats gå ner så mycket utan att behöva ta till kniven?? När jag började min viktresa visste jag att jag hade så mycket som talade för att det kan bli problem med huden. Dels åldern, jag är ju 42 år, och man är inte lika spänstig i huden då. Jag har fött två barn. Förbränningen i kroppen blir ju tyvärr sämre med åldern, så jag kom till en punkt där jag kände "nu eller aldrig innan jag blir ännu äldre".
 
 
Jag förstod och förlikade mig med tanken att det är träning som gäller om min hud ska ha en chans. Men många olyckskorpar hade jag runt mig, även om de menade "väl". "Du får vara förberedd Lindha, på att du kommer behöva operera bort överflödshud". Men just de orden taggade mig ännu mer att träna; - jag ska visa att det går!!  
 
 
Det första folk frågar mig är; -har du gjort en gastric by pass, det andra är; -hänger huden måste du operera dig. Jag läste att det tar tre år för huden att återhämta sig och dra i hop sig efter en rejäl viktminskning. Vid en gastrick by pass så går man ner väldigt fort, så huden hinner kanske inte med på samma sätt som om man går ner sakta under en längre tid. Jag är ingen expert på det, men det är mina funderingar.
 
 
Sedan tror jag att, hur huden återhämtar sig kanske beror lite på vilka gener man har, eller hur elastisk hud man har. Jag har ju ätit bra LCHF-kost, och tränat mycket som jag skrivit förut, just för att jag förstod att det annars fanns en risk att huden kan bli lös. Jag är ju 42 år och har gått ner 70 kg, jag menar; man kan ju inte bli som en fast tonåring, och det var inte mitt mål heller. Det viktigaste är ju ändå hälsan och livskvalitén jag fått tillbaka, att kunna umgås med barnen i aktiviteter, och att jag vågar ta för mig mer av livet nu, och vill uppleva nya saker. Sedan är det en otrolig kick att kunna handla vilka kläder jag vill.
 
 
Men jag tänkte lägga upp några bilder ändå för att stilla lite nyfikenhet om hur jag ser ut, utan att vika ut mig allt för mycket. Gäddhäng under armarna får jag nog leva med, även om jag fokuserar mycket på att träna armarna på gymmet nu.
 
 
#1 - - EvaGustavsson:

Gud vilken resa du gjort! Du är jättefin!!!!
Syns ej att du burit på så många kilon👍Kram

Svar: Åh, tack va snällt. Du gjorde min kväll :) Jättekram till dig :)
halvalindha

#2 - - Ann Kristin:

Hej Lindha! Grattis till en underbar hälsoresa! Du ser ut som en affisch för hälsa och träning, och sedan är ju all vikt en bonus.

Jag äter också LCHF och går ner, men mycket sakta. men jag ska ingenstans, mår hyggligt och är också 58, så det får ta tid.

Svar: Tack så väldigt mycket, det var rart skrivet. Blir så glad av alla trevliga fina kommentarer jag får :) Vilken härlig inställning du har, "men jag ska ingenstans" alldeles rätt tänkt :) Låt det ta sin tid och gör det du kan. Stor kram.
halvalindha

#3 - - Tommy Lindgren:

En riktigt härlig resa du gjort. Du har säkert fått kämpa för det men det har det varit värt, nu när man ser resultatet. Det finns alltid folk som skall ifrågasätta. Skit i dom. Kul att följa din blogg.

Svar: Kul att du vill följa min blogg :) Ja det har varit många timmar på gymmet men klart värt det. Kram :)
halvalindha

#4 - - Tina:

Märkligt hur alla ska delge sin expertis alltid. Jag tror att många menar väl, men många även gottar sig lite i att du inte blir HELT perfekt.
Never mind den senare sortens folk. Jag tror alla väljer lite slappare hud än ett liv fängslad i sin kropp.
U look fine fine! Grattis till din framgång!

Svar: Helt rätt, lite slappare hud än fängslad av sin kropp bra skrivet :) Tack så mycket Tina :)
halvalindha

#5 - - Kristin:

Du ser fantastisk ut. På första bilden så saknar du glans i håret och på de andra bilderna strålar det om dig. Sen tycker inte jag att du har något gäddhäng.

Svar: Tack snälla, va glad jag blir. Man kanske är för kritisk mot sig själv, men jo lite finns där :)
halvalindha

#6 - - Anonym:

Underbart inspirerande!! Åh va jag hoppas att jag kan bli lika driven som du!! Hoppas du tar år dig av all beröm, det är du väl värd!! Åh vad gör det om huden hänger lite löst, du har fått livet är tillbaka och är underbart snygg!! Heja dig!!!

Svar: Åh tack, jag suger åt mig allt beröm jag bara kan, helt fantastiskt härlig respons :)Tack snälla du :)
halvalindha

#7 - - Anonym:

Underbart jobbat Linda!! Du är supersnygg!!

Svar: Finner inga ord, men TACK blir så otroligt glad för alla trevliga kommenterarer Tack :)
halvalindha

#8 - - Anonym:

42?! Skulle aldrig gissa på mer än 35!

Svar: Oj, det kommer jag leva på länge :) Tusen tack för de fina siffrorna :)
halvalindha

#9 - - Majja:

Jag håller med alla ovanstående kommentarer! Fantastiskt bra jobbat och inte det minsta gäddhäng. Man letar så lätt efter det man ser som sina brister. Andra ser de sällan. Tänk om man kunde vara lika snäll mot sig själv som mot andra. Du ska vara stolt!!

Svar: Tack för de orden, det är lätt att vara kritisk mot sig själv. Sen tar det tid att hänga med mentalt också. Tack :)
halvalindha

#10 - - Tess:

Fantastiskt snygg! Jag är 33 och nu är mitt mål att se ut som dig om 9 år!
Och tack för peppet! Jag har 52 kg ner till normal-bmi (inte för att jag bryr mig om bmi, men för att ha ett någorlunda humm om vad det handlar om). Det känns som att det där när man kommit ner 10-20 kg men inser att man inte ens är halvvägs är det som är det svåraste. Nu har jag i alla fall blivit inspirerad att knata iväg till gymmet igen, även om jag tycker det är rätt mentalt jobbigt.

Svar: Bmi ska du inte bry dig om, enligt bmi ska jag väga 10 kg mindre än nu och det kan de glömma. Jag har hittat min trivselvikt nu. Men det är ju nu du ska vara som stoltast att du lyckats gått ner 10-20 kg och känna wow jag är på god väg och sätta upp små mål, när jag gått ner 2 kg till ska jag unna mig ett restaurangbesök eller jag ska gå på spa nåt du längtar efter och sedan dan efter fortsätta träna, äta rätt och sätt upp nytt måll om, om 3kg ska jag??? Så gjorde jag en vecka i taget, tänk inte på hur lång tid det kommer ta. Hör gärna av dig igen kram.
halvalindha

#11 - - Helena :

Du är galet snygg Linda, både med och "utan" kläder! Du har kämpat på så himla bra och förtjänar att få höra hur himla duktig du varit! Du var vacker redan innan viktnedgången men nu lyser de verkligen om dig! :)

Svar: Men åh, tack snälla Helena, du har ju hela min viktresa peppat mig som god arbetskamrat. Dina ord värmer, stor kram :)
halvalindha

#12 - - HelenaL:

Vilket strålande jobb du har gjort och gör! Tack för att du delar med dig!
Jag har ätit enligt LCHF flera gånger tidigare, men slutat eftersom jag blir så fruktansvärt trött och tappar all muskelkraft, orkar inte ens cykla för benen är helt stumma. Har du någon idé om vad jag gör för fel? Jag vill kunna äta LCHF och konditionsträna samtidigt. Har cirka 10 kg att gå ner.

Svar: Hej! Det första som slår mig när jag läser ditt mejl är att kan det vara så att du äter för lite fett?? För minskar man på kolhydrater och äter för lite fett, då svarar kroppen med trötthet, mindre ork och sug efter mat, och då orkar man inte tillslut och ger upp. Var inte rädd för fettet, det var jag till en början. Jag har också haft mina dippar när jag gått upp i vikt fast jag tyckte jag varit så duktig utan kolhydrater eller så stod jag still på vågen. Men så förstod jag att jag fått i mig för lite fett och tog extra smör eller grädde i kaffet och gärna bearnaisesås till maten och så var jag åter på banan. Hoppas svaren var till hjälp, hör av dig annars igen. Lycka till :)
halvalindha

#13 - - Biggie:

Vilken inspiration du är!! Oj, jag sitter riktigt och gottar mig i din blogg och får en massa motivation och styrka. Själv räknar jag med att ha en massa överskottshud men ärligt talat stör det mig inte så himla mycket. Jag är inte ute efter en drömkropp utan att bli friskare, piggare och orka mer.

Tack för din blogg...

Svar: Tack för de snälla orden :) I det stora hela är det ju precis som du säger, vinsten är hälsan helt klart! Hoppas du fortsätter gottar dig i min blogg det gillar jag och önskar dig all lycka stor kram :)
halvalindha

#14 - - Linn:

Hej!
Åh vilken inspiration du ger!! Jag har 30 kg som jag måste gå ner och det känns ju helt otroligt inspirerande att tänka hur otroligt snygg du är och detta dessutom efter en viktnedgång på 70 kg!! Skavanker det har vi ju alla mer eller mindre men vad är det att bry sig över när man fått hälsan tillbaka... Inte för att det syns några skavanker på dig! Har du bristningar? Det har jag tyvärr fått massor men jag tänker inte så mycket på det längre. Det viktigaste är ju hälsan och att få orken tillbaka. Kram och tack för din fina blogg

Svar: Hej! Va glad jag blir att jag kan inspirera dig, kör lchf kost börja promenera så kommer resultaten synas. Jag har inte överdrivet med bristningar, men vilken tjej har inte bristningar ? De bleknar med åren, kom i håg att smörja in dig på huden där du är torr och har bristningar gärna två gånger om dan, inbillar mig att huden drar i hop sig bättre då. Stort lycka till med din viktnedgång kram :)
halvalindha

#15 - - Maria:

Lindha! Du är jättefin! Skäms aldrig för din kropp. Och om det mot förmodan skulle hänga lite löst här & där, vad f-n spelar det för roll? Inspiration är du för mig, är 46 och ska också ta mig igenom det så fort jag är tillbaka på banan. Go girl! 😊

Svar: Åh, supertack för din härliga energi :) Suger åt mig som en karamell, hoppas du kommer i gång, stort tack:)
halvalindha

#16 - - hejafbk:

Fina bilder och härligt att se hur det kan se ut efter så stor viktnedgång. Gratulerar ! Jag hade färre kilon att få bort men har många gånger funderat på hur det blir för de som har mycket mer och om huden kan anpassa sig och det kan den, det syns på bilderna du har lagt upp. Jag har inte tränat något alls - är lite för lat - utan bara försökt äta rätt.
jag hoppas att alla vi som lyckats gå ner med LCHF även orkar fortsätta så att vi behåller våra nya liv. Lycka till i fortsättningen till dig och alla andra.
:)

Svar: Tack! Alla gör vi vad som passar oss bäst. Du har lyckats gå ner de kilon du behöver men kallar dig för lat? Du har väl inte varit lat, va glad för din viktminskning min man har gått ner 40 kg men gillar inte att träna , men lat har varken han eller du varit. Sträck på dig alla vägar är tillåtna för att må bra kram :)
halvalindha

#17 - - Ragnhild:

Jeg har aldri sett noen som har gått ned så mye på så kort tid, bli så vakker etterpå! Og ikke er du 20 heller!
Du har vært utrolig flink og du er til stor inspirasjon! Leste bloggen din tidligere i dag og har tenkt på deg hele dagen. Stå på videre!

Svar: Men va trevligt att höra från Norge, har varit mycket i Trondheim som barn. Va kul att läsa att du tänkt på mig blir väldigt smickrad :) Tusen tack för de fina orden kram :)
halvalindha

#18 - - Fredrik:

IMPONERANDE!

Svar: TACK :)
halvalindha

#19 - - Caroline :

Du är jättesnygg! Galet bra jobbat :)

Svar: Tackar så mycket för de vänliga orden :)
halvalindha

#20 - - Veronica:

Du är grym! Så himla imponerande!

Svar: Jag kommer le hela dagen, tack :)
halvalindha

#21 - - Pernilla:

Du är så grym, imponerad på dig.
Bra jobbat, kram.

Svar: Tack så mycket, suger åt mig som en karamell :) Kram
halvalindha

#22 - - Amanda:

Wow, vilken förvandling! :)

Svar: Kul att du tycker det, blir så glad :)
halvalindha

#23 - - Anette:

Du är helt dj-la fantastisk! Vilken prestation du gjort! Och vilket gott föredöme du är. Och så modigt och så bra tänkt att lägga ut bilder! <3

Svar: Vilken härlig energi och motivation jag får av dina fina ord :) Tusen tack kram!!
halvalindha

#24 - - Mitz:

Tack! Jag ser själv ut som dina före bilder och att ha "volanger" av hud är en av de saker som legat i vågskålen som ett minus när jag tänkt på viktminskning. Nu har jag igen kört LCHF i 6 veckor och vågen börjar äntligen visa viktminskning. Jag blir glad av att se din succe och att min hud kanske ändå klarar av att dra ihop sig något.

Svar: Kul att det börjar lossna på vågen igen för dig, det är så lätt att ge upp, men vad är det för mening egentligen det blir ju bara jobbigare att börja om igen och igen. Försök att träna med det som fungerar för dig när du har möjlighet så har du gjort det du kan för att "hjälpa" huden. Kram :)
halvalindha

#25 - - Agneta Loqvist-Djermakian:

Hej !
Vilken fantastisk förändring du åstadkommit. Bra inspiration för många. Jag har ätit LCHF sen jan 2013. Har gått ner 10 på den tiden. Står stilla sen ett halvår. Vad gör jag för fel? Har det min ålder att göra? Är 64 år kvinna och mor till tre barn. Tycker jag äter enligt LCHF, fuskar mycket sällan, äter kokosfett, grädde, späck+ LCHF kost. Utesluter allt socker, mjöl, frukt,rotfrukter, ris,potatis. Dvs det som innehåller mer kolhydrater än 5/100 gr.
Tränar vattengympa 3 ggr/ v promenerar dagligen. Har du något tips till mig?
Kram
Fammo

Svar: Hej! Först måste jag säga till dig vad fantastiskt att du stått still i ett halvår, det tycker jag är ett enormt framsteg, med tanke på att du vill gå ner mer i vikt och inget händer på vågen, så har du ändå inte fallit tillbaka och gett upp en applåd till dig :) Blir fundersam på hur "fusk mycket sällan" är, hur ofta är det? Kan det vara så att du får i dig för lite eller för mycket protein, så ska du kanske väga maten som en extra koll jag brukar äta allt mellan 150-200g protein per måltid. Boven kan också vara för lite fett och då går du inte ner i vikt. Din motion tycker jag låter jättebra, men du skulle kunna lägga till lite styrkeövningar som är väldigt fettförbrännande. Kommer snart lägga ut ett bra träningsprogram man kan göra hemma här på bloggen så håll utkik. Hoppas nåt av tipsen kan va till hjälp, hör gärna av dig med mer frågor och gärna för att tala om hur det går för dig. Tack så mycket för dina fina ord. Kram!
halvalindha

#26 - - Amanda Niclasson:

Oj vilken förändring! Va duktig du varit!! :)

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#27 - - Liza:

WOW, vilken jobb du gjort!
En stor eloge till Dig och Ditt nya "jag".
Grattis & Keep it up!
Mvh Liza

Svar: Härliga ord från dig som ger mig energi tack :)
halvalindha

#28 - - Anonym:

Wow. Vilket jobb. Snygg!

#29 - - Anonym:

Wow. Vilket jobb. Snygg!

Svar: Niger och tackar :)
halvalindha

#30 - - Weronica:

Så häftigt! Du sporrar mig och ger mig hopp om att jag trots att jag snart passerar 40-strecket kommer att lyckas :)
Grattis till en fantastisk resa och en supersnygg kropp!

Svar: Klart du kommer att lyckas!! Positiva tankar :) Tack kram :)
halvalindha

#31 - - Ditte:

Fantastiskt! Vilket jobb du gjort och vilken inre resa. Jag gläds verkligen med dig och det viktigaste, det allra viktigaste, är att du mår bra i kropp och själ.

Svar: Tack, det har varit en stor inre resa, men mår så bra nu i kropp och själ. Tack för din glädje kram :)
halvalindha

#32 - - Pia:

Wow! Bra jobbat. Hoppas du kan hålla vikten för hälsans skull, Lycka till!

Svar: Ja, det hoppas jag med :) Mår riktigt bra och känner att jag får äta mig mätt och har hittat en bra träningsbalans.
halvalindha

#33 - - Vivi:

Jösses vilken resa du gjort! *impad* Du ser supersnygg ut! Tack snälla för att du lade ut bilder på dig. Har också olyckskorpar runt mig och då blir man glad när man ser att det inte alls behöver bli så! :-)
*kram*

Svar: Va bra att du blev sporrad av mina bilder, kämpa på och visa dina "olyckskorpar" hur det ska gå till :) Tusen tack och lycka till!
halvalindha

#34 - - ellen:

Du er råflink og ser alldeles nydelig ut!!!

Svar: Tack :)
halvalindha

#35 - - Noomi:

Helt otroligt! Du har snyggare fastare kropp än mej som aldrig haft mer än ca 7 kg i övervikt vilket knappt räknas! Så glad för din skull och inspirerande för andra! Ha en skön sommar!!

Svar: Åh va snällt skrivet, tusen tack. Ha en fin sommar du med :)
halvalindha

#36 - - Linda:

Vilken inspirationskälla du är! Du ser pigg, stark och sund ut! Jag är full av beundran för att du kämpat så hårt och lyckats så bra, vilken resa.

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#37 - - Robex Lundgren:

gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

#38 - - Anonym:

Underbart att se, du är fantastiskt fin.

Svar: Tack :)
halvalindha

#39 - - Annette Ibsén:

Så häftigt att läsa om din resa! Så bra gjort att fixa det! För mig är det jätte-peppande att se din förändring. Jag har inte så många kilon, men 5 kg efter en cancerresa jobbar jag med nu. Din historia motiverar och inspirerar och bevisar att det går. Tack för att du delar med dig!

Svar: Kul att du vill läsa om min resa :) Stort lycka till dig med kram.
halvalindha

#40 - - Rundamamman:

Jag tycker det ser ut som om du har dragit ihop dig jättebra! Hur är det med magen?

Mina överarmar var mycket större än dina när jag var som störst och de hänger massor, är helt övertygad om att det kommer bli MYCKET hud den dagen jag når min normalvikt oavsett om jag tränar eller inte. :/

Magen har jag en rejäl hängbuk, lär nog bli samma där. Men tänker som du, hellre gå ner i vikt och må bra och bli hälsosam än att fortsätta att vara överviktig, vad är då lite hud egentligen? Kommer ta ett lån och operera bort det om det blir för mkt...

Bra jobbat!

Svar: Tack! Hade det blivit mycket för mig med hade nog jag också kanske övervägt operation. Önskar dig lycka till och tack :)
halvalindha

#41 - - Ekohäxan:

Herregud i hela himlen va snygg du är!! Så många med gastric bypassoperationer som sagt att det är enda chansen att gå ner i vikt och fått massor med komplikationer och här finns du ; beviset för att det visst går! Du är en förebild. Hur många 42-åriga 2 barnsmammor ser så fantastiska ut?

Svar: Tack så jättemycket, hoppas du vill fortsätta läsa min blogg :)
halvalindha

#42 - - Mia O:

Attans va bra gjort! Du är grymt snygg! Nu jäklar ska jag sätta igång också! Kraaam på dig!

Svar: Kul!!! Och tusen tack lycka till :)
halvalindha

#43 - - Anonym:

Shit! Du ser ut som hälsan själv! Jättefin!

Svar: Tack :)
halvalindha

#44 - - Anonym:

Du är jättefin!

Svar: Tack :)
halvalindha

#45 - - Emma Li:

Vilken inspirerande berättelse! Jag hör till dem som frågar om (inte påstår) om huden, just för att det är en oro jag har för egen del. Ju fler jag hör som inte haft nämnvärda problem med huden, desto gladare blir jag - både för deras skull och för att det dämpar min oro över hur det ska bli när jag - förhoppningsvis - gått ned mina 50-60 kg. Du är värd all beundran, starkt jobbat!

Svar: Tusen tack och lycka till med din resa kram :)
halvalindha

#46 - - Anna76:

Jösses! Vilken bedrift du gjort. Det är en sak att gå ner i vikt men detta? Blir så peppad av dig.

Svar: Åh, tack för de orden. :)
halvalindha

#47 - - Anonym:

Toppen!! Vilken grej du gjort! Mycket slit men du fixa det 😊

Svar: Ja, mycket slit men klart värt det, tack :)
halvalindha

#48 - - Anonym:

Toppen!! Vilken grej du gjort! Mycket slit men du fixa det 😊

#49 - - Anonym:

Så oerhört bra kämpat! Lyssna inte på elaka ord, du har kämpat för varenda kilos nergång på ett enastående sätt! Vilken målmedvetenhet! Har du kurser i detta? 😊

Svar: Tusen tack för de orden de värmde gott. :)
halvalindha

#50 - - Karin :

Så otroligt duktig du har varit. Du är verkligen en förebild och en inspirationskälla till de som lider av grav övervikt. Jag är verkligen djupt imponerad.

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#51 - - Sandra:

Hur snygg som helst! Du gjorde min kväll genom att visa detta, tack! Som sagt, det är ju en av de sakerna man tänker på som mest vid viktnedgång... ja, JAG iallafall. ;)

Svar: Kul att tycker det. Stort tack :)
halvalindha

#52 - - Frida:

Vilken fantastisk resa du har gjort och så fin du har blivit! :) Så glad jag blev att se detta! :) Stort grattis! :)

Svar: Härligt att höra, tack :)
halvalindha

#53 - - Linnea Eriksson:

Shit vilken resa! Verkligen bra jobbat. Tummen upp för lchf och träning :D ha det så bra och njut av hälsan du har kämpat dig till!

#54 - - Linnea Eriksson:

Shit vilken resa! Verkligen bra jobbat. Tummen upp för lchf och träning :D ha det så bra och njut av hälsan du har kämpat dig till!

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#55 - - Susanne:

Du ser ju ut att va i 30års åldern och inte 40. Skitsnygg! Kan verkligen inte tro att du vägt så mycket mer. Blir själv taggad till att börja träna mer. :)

Svar: Tack snälla för dina fina ord :) Nu blir jag lite mallig, lycka till med träningen kram :)
halvalindha

#56 - - Magda:

Wow fan va häftigt!! Snyggt jobbat!!!

Svar: Tackar tackar :)
halvalindha

#57 - - sandra jansson:

Så häftigt! Vilken resa du gjort, å vilken kämpe du är!

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#58 - - Jessica:

Så grymt jobbat!
Jag har gått ner 55 kg men efter att ha varit viktstabil i ett par år och tränat men huden inte drog ihop sej så fick det bli en smärtsam och dyr operation! Skönt att du slipper det för jag önskar inte någon att gå igenom den resan jag gjort!

#59 - - Jessica:

Så grymt jobbat!
Jag har gått ner 55 kg men efter att ha varit viktstabil i ett par år och tränat men huden inte drog ihop sej så fick det bli en smärtsam och dyr operation! Skönt att du slipper det för jag önskar inte någon att gå igenom den resan jag gjort!

Svar: Tack! Grymt duktig du också varit och att du har lyckats hålla vikten :)
halvalindha

#60 - - Anonym:

Wow... Så fin du är, förstår att du jobbar hårt på gymmet. Fantastisk viljestyrka.

Svar: Tack! Ja det är några timmar svett på gymmet :)
halvalindha

#61 - - Anonym:

Wow... Så fin du är, förstår att du jobbar hårt på gymmet. Fantastisk viljestyrka.

Svar: Tusen tack, ja, det är några timmar på gymmet :)
halvalindha

#62 - - Jannica:

Wow! Jag är grymt imponerad!! Kul att du visar upp dig! Du är hur snygg som helst :)

Svar: Tack :)
halvalindha

#63 - - Caroline :

Du ser fantastisk ut. Så underbart att höra att det går med hjälp av träning att dra ihop huden. Vad tränar du?

Svar: Tusen tack! Jag varierar min träning väldigt mycket just för att det inte ska bli trist. Tex styrketräning, cirkelträning, promenad, löpning, längdskidor och i bland nåt enstaka gympa pass.
halvalindha

#64 - - Anonym:

👍👍di har bevisat att om man vill so går det😊lycka till 👍👍❤️

Svar: Stort tack :)
halvalindha

#65 - - Anonym:

👍👍di har bevisat att om man vill so går det😊lycka till 👍👍❤️

#66 - - Carina Bjernstam:

Helt jäkla otroligt!! Vilken stordåd!

Svar: Tack :)
halvalindha

#67 - - Anonym:

Så fin du är! Själv väntar jag på energi att ta tag i det hela, men den verkar inte komma....

Svar: Så är det i bland, det tog tid för mig också att komma till skott och så här i efterhand förstår jag inte vad var jag rädd för? Hoppas du finner inspiration på min blogg att komma i gång. Lycka till :)
halvalindha

#68 - - Anonym:

Hej. Starkt jobbat. Skulle du vilja beskriva mer vad du menar med en bra lchf?
Vänligen Helen

Svar: Hej! Jag kanske uttryckte mig lite konstigt, men vad jag menar är att jag fått äta mig mätt utan att svälta under viktnedgången. God mat. Hör av dig om har fler frågor.
halvalindha

#69 - - Madelene Åberg:

Wow det syns inte ett dugg ju!! Grym o fin du är!! Så imponerad!!

Svar: Tack :)
halvalindha

#70 - - Anonym:

Riktigt bra gjort och så fin du är. Mycket fin i kroppen också. Hur lyckas du och hur har du ätit, blir lätt ganska enformig själv. Grattis

Svar: Tack, kommer lägga upp mer och mer recept som är goda. Just enformigheten var också ett dilemma för mig första tiden, men sen kom jag över det när jag googlade recept på lchf.
halvalindha

#71 - - Anonym:

Riktigt bra gjort och så fin du är. Mycket fin i kroppen också. Hur lyckas du och hur har du ätit, blir lätt ganska enformig själv. Grattis

Svar: Tack ! Kommer lägga ut på bloggen hur jag ätit allt eftersom :)
halvalindha

#72 - - AnneK:

Wow! Jeg er imponert! 👍 Utrolig hva du har oppnådd! Lykke til videre!

Svar: Tack :)
halvalindha

#73 - - Karin Eklund:

Vilken oerhörd lättnad det var att få höra om din lchf-resa och att få se de fina bilderna som visar att det faktiskt går att få ett normalt liv efter att ha tappat många kilos övervikt!
Jag har dragit mig så länge från att ta tag i min egen övervikt just pga konsekvenserna av ev överskottshud. Nu, efter dina inspirerande bilder, kan jag tänka mig att faktiskt våga ta steget till ett smalare och friskare liv! Ett stort, stort Tack till dig Lindha för att du delade med dig av dig själv!

Svar: Kul att du blev inspirerad och stort lycka till på din resa :)
halvalindha

#74 - - Anita:

Djädrans i gatan! Makalöst! Blir så imponerad av din kämparglöd och mod (handlar ju om det också). Vaddå "gäddhäng". Inte mer än en normalviktig 30-åring har ;). All heder.

Svar: Va rart sagt, Tack :)
halvalindha

#75 - - Anna:

Fy fan vad grymt gjort!!! Och vilken jäkla snygg kropp du har. Bra jobbat, och tufft att dela med dig såhär!

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#76 - - Sussie:

Oj. Mycket bra jobbat. Är i din ålder och har kämpat med övervikt i massa år. 3 mars bestämde jag mig för att göra något åt mina 107,4 kilo. Ändrade kosten lite och började med promenader och Tabata. 2 månader senare hade 9 kilo försvunnit. Känner faktiskt lite hopp nu då jag ser din kropp, för många har sagt att ja kommer behöva plastikoperation för huden, men jag vill lyckad utan, och att läsa om fin resa ger mig hopp :)
//Sussie

Svar: Härligt att höra att du gått ner i vikt, och det behövs inte alltid en operation. Lycka till och tack :)
halvalindha

#77 - - Peter Ekström:

Linda,

En helt fantastisk prestation! Grattis!

Mvh, Peter (minus 11 kg sen aug 2013 med LCHF)

Svar: Tack så väldigt mycket, grattis till dig själv :)
halvalindha

#78 - - Anonym:

Grymt imponerad av dig och ditt enorma jobb du gjort.

Svar: Tusen tack, kul att höra :)
halvalindha

#79 - - Charlotta Andér:

Imponerad! Starkt att du delar med dig så öppet och visar upp din kropp precis som den är.

Svar: Tack :)
halvalindha

#80 - - Anonym:

Brukar sällan läsa o attraheras av olika för mig okända personer-men du är annorlunda, väckte mitt intresse direkt!! Shit vad imponerad jag är och du är vacker då som nu men visst syns det i blicken att du nu är mer självsäker och tar för dig av livet nu jmf med tidigare-hejja!!!

#81 - - Anonym:

Brukar sällan läsa o attraheras av olika för mig okända personer-men du är annorlunda, väckte mitt intresse direkt!! Shit vad imponerad jag är och du är vacker då som nu men visst syns det i blicken att du nu är mer självsäker och tar för dig av livet nu jmf med tidigare-hejja!!!

Svar: Kul att du blev nyfiken, hoppas du vill fortsätta läsa :)
halvalindha

#82 - - Nina Drila:

Wow!! Sååå välförtjänt!!!!!!! ♥

Svar: Tack :)
halvalindha

#83 - - Lars Henrik:

Verkligen en imponerande resa du gjort! Du sällar dig till de numera tusentals (förmodligen) s k anekdotiska bevis för att LCHF verkligen är en lisa för kropp och själ.

Jag hoppas att många i liknande situation tar intryck, för en stund slutar lyssna på etablissemanget, och själva vågar göra ett försök. LCHF är helt enkelt värd ett bättre mottagande än vad hittills varit fallet.

Svar: Håller med, tack :)
halvalindha

#84 - - Anonym:

Så roligt att du klarade denna fantastiska bedrift, som du säkert jobbat hårt för, så galant!
Du är jättefin och du strålar, vackra Du (y)

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#85 - - Kattahossa:

Wow, vilket jobb du gjort. Du har kämpat bort en hel människa. Jag får gåshud när jag läser och tittar på bilderna. Så j-a bra!
Vilken snygg kropp du har!

Svar: Tack snälla för de orden :)
halvalindha

#86 - - Leifi:

Vilken fantastisk förvandling!! Tror att testosteronet som stiger i kroppen vid fasta (halvsvält) och LCHF, men inte vid gastric bp gör huden elastisk. Sen berättade en knäspecialist att en sena som går av helt i knät aldrig läker ihop utan op. Däremot läker den om den har en hår fin kontakt. Kan tänka mig att samma gäller för huden. Dålig "läkning" vid dålig kontakt ned övriga kroppen.

#87 - - maria:

Fantastiskt! Jag måste verkligen ta tag i det igen...gick ner 20 kg för 2 år sedan med lchf...men trillade dit igen. Nu eller aldrig. Lycka till i fortsättningen ♡☆

Svar: Kul att du blir inspirerad och lycka till. Tack :)
halvalindha

#88 - - LenaNC:

Sååå fantastiskt bra jobbat! Vilket arbete! Inspirerande! *full av djupaste respekt*

Svar: Tack för de fina orden :)
halvalindha

#89 - - Cristin:

Hej! Jag måste säga att du har gjort ett helt otroligt bra jobb! Du ser fantastisk ut!

Svar: Tack :)
halvalindha

#90 - - Lise:

Vilken tjej! Vilken prestation! Du är en förebild och inspiration, tack för att du delar med dig! Snygg!!

Svar: Tack va kul att höra :)
halvalindha

#91 - - Anonym:

Jag har mer gäddhäng än du och har gptt ner 15 kg... förresten hade jag nog gäddhänget innan jag ens gick upp. You go girl!

Svar: Tack för din generösa komplimang.
halvalindha

#92 - - Gunnar Liinköing:

Helt otroligt! När det gäller huden så har ju de flesta som fött några barn men aldrig varit överviktiga mer skrynklor än du! Och det är ju helt ok, när man blir lite äldre och bättre får man lite "battle marks". Men du ser ju sjukt fantastisk ut! Jag är tio år äldre än dig och har inte haft just någon övervikt men ätit LCHF i fyra år. Jag har tappat 10 kg men huden har också förändrats. Jag har mindre rynkor nu och "yngre " icketorr smidigare hud.

Svar: Tack :)
halvalindha

#93 - - Helen :

Heja dig!
Så himla fin du är!! och så otroligt starkt att göra denna resan! Den bästa livförsäkringen!

Helen

Svar: Ja, bättre livförsäkring finns nog inte, tack :)
halvalindha

#94 - - Anonym:

Bra kämpat! Vadå inte perfekt!? Du ser ju " jämnt schitsnygg ut" :-)

Svar: Tack :)
halvalindha

#95 - - jill:

Det är ju så fantastiskt bra jobbat att man blir gråtfärdig!

Svar: Åh, va fint sagt :) Tack dina ord ger mig härlig energi :)
halvalindha

#96 - - Anonym:

Många stjärnor ☆☆☆☆☆☆☆
Så bra gjort!!!!!

Svar: Åh, va snällt, tack :)
halvalindha

#97 - - Anonym:

Shit vad imponerande! Du är jättefin och helt otroligt vad duktig du är!

Svar: Tack :)
halvalindha

#98 - - Erica:

Shit vad imponerande! Du är jättefin och helt otroligt vad duktig du är!

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#99 - - Erica:

Shit vad imponerande! Du är jättefin och helt otroligt vad duktig du är!

Svar: Tack snälla du :)
halvalindha

#100 - - Anonym:

Bra kämpat! Vadå inte perfekt!? Du ser ju " jämnt schitsnygg ut" :-)

Svar: :)
halvalindha

#101 - - Björn Eidehall:

Helt otroligt! Kan knappt tro att det är sant men du är ett levande bevis på att det går. Är otroligt stolt över dig och du är sååå fin :-)

Svar: Stort tack :)
halvalindha

#102 - - C:

Härligt!
Du ger mig verkligen hopp om att det går att tappa halva sig själv viktmässigt!
Tack!

Svar: Kul att höra, tack :)
halvalindha

#103 - - Lotta:

Otroligt bra jobbat! Jag har under 2 1/2 år hållt på med lchf och tränat i 2år. Har gått ner 40 kg och har inte mycket överskottshud heller. Lite på magen. Men är lite äldre än dig, 46, och har fött tre barn.
Tror absolut detta att viktnedgången fått ta tid plus mycket träning gjort att huden hängt med. Tränar ganska intensivt 6dgr/vecka.
Grattis till ett fantastiskt resultat! :D

Svar: Härligt att höra att du också lyckats, grattis till dig :)
halvalindha

#104 - - Jessica:

WOW!!! Det är vad jag har att säga!! You go girl!! :)

Svar: Tack :)
halvalindha

#105 - - Malin j:

Så häftigt att se! Bra jobbat! En anledning bland många att inte sortera bort träningen. Du är fantastisk.

Svar: Tack! Ja träningen är viktig :)
halvalindha

#106 - - Jenny:

Vilken otroligt tuff resa du måste gått igenom. Kan inte föreställa mig hur du klarat detta. Strongt jobbat och vilket fint resultat :)

Svar: Tack, ja det har varit tufft många gånger, men jag gav inte upp. Det som gör ont stärker en.
halvalindha

#107 - - Jenny:

Vilken otroligt tuff resa du måste gått igenom. Kan inte föreställa mig hur du klarat detta. Strongt jobbat och vilket fint resultat :)

Svar: Tack :) Det har varit tufft många gånger.
halvalindha

#108 - - Micke:

Grymt bra jobbat. Skön känsla du måste ha nu.

Svar: Alldeles underbart :)
halvalindha

#109 - - Cicci H:

Du ser så fin ut - frisk och pigg! Det är ett otroligt jobb du har lagt ner! Du tränar på gym - kör tunga vikter för armarna så bygger du snygga fina muskler! Lycka till i fortsättningen (även om du nog inte behöver det) :-)

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#110 - - Cecilia:

Stort grattis till din återfunna livsglädje! Måste vara otroligt skönt att hitta en kosthållning som verkligen fungerar, och samtidigt bli av med massor av medicinska riskfaktorer. Grattis!!

Svar: Ja, det känns hållbart med den här kosten. Tack :)
halvalindha

#111 - - Juliana:

BRAVO😀😀😀😀
Guud vad duktig du är, vaddå gäddhäng? Jag ser inget.
Njut av ditt nya jag och bry dig inte om elaka människor💕Svar: Tack snälla du :) Ingen är perfekt så jag ska njuta :)
halvalindha

#112 - - Sara:

Omg!!! Vilken inspiration! Nu kan jag inte skylla på något lngre...

Svar: Tack, lycka till :)
halvalindha

#113 - - eva:

En liten hilsen ifra Norge også. Jeg startet på samme utgangspunkt som deg for et drøyt år siden, og baler enda rundt med mine minus 20. Din historie ble et kick kjenner jeg! Tusen takk for at du deler.....og all ære til deg. Du ser jo alldeles fantastisk ut, det går altså ann!!!!
Håper du kun fortsetter din fremgang ;);)
Lykke til videre

#114 - - Anonym:

Hej! Va duktigt du! En stor grattis!!

#115 - - Jaana:

Hej, lycka till din prestation. Får jag fråga hur du börjar din dag med att vad du äter till frukost? Hur vill du att starta denna LCHF?

Svar: Tack :) Jag brukar äta 2 kokta ägg till frukost med majonnäs och kaffe. Man blir mätt länge på ägg. Eller äggröra med bacon.
halvalindha

#116 - - Monika:

Jag fyller 70 år och på ca två år har jag gått ner 20 kg, var också orolig över hur det skulle bli med huden. Har tränat hemma varje dag och överskottet av huden har minskat allteftersom. Mina förutsättningar har ju varit sämre på grund av åldern, men jag har ändå lyckats ganska bra. Mitt ända problem är bysten som ju också varit ganska stor, har ju minskat i stl men är inte så rolig precis. Min viktresa började vid 85 kg

Svar: Fantastiskt bra gjort, kul att höra. Ja, där ser man hur olika det är med huden. Kram :)
halvalindha

#117 - - Monica Winkler:

Fantastisk resa du gjort, stort grattis.

Svar: Tack :)
halvalindha

#118 - - Anonym:

Jättegrattis vilken kämparglöd du har beundransvärt. Mvh Jessica

Svar: Tack så mycket :)
halvalindha

#119 - - Johanna :

Shit vad imponerande! Jättebra jobbat, all eloge till dig. Trevlig sommar.

#120 - - Johanna :

Shit vad imponerande! Jättebra jobbat, all eloge till dig. Trevlig sommar.

#121 - - Johanna :

Shit vad imponerande! Jättebra jobbat, all eloge till dig. Trevlig sommar.

Svar: Trevlig sommar till dig med och tack :)
halvalindha

#122 - - Anonym:

Du ser helt enkelt FabTastic ut! Otroligt bra jobbat!
Imponerad!

#123 - - Anonym:

Du ser helt enkelt FabTastic ut! Otroligt bra jobbat!
Imponerad!

#124 - - Paula:

Stort grattis till dig! Verkligen bra jobbat.
Du ser fantastisk ut :-D

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#125 - - Anonym:

Du ser helt enkelt FabTastic ut! Otroligt bra jobbat!
Imponerad!

Svar: Tack:)
halvalindha

#126 - - Anonym:

Helt fantastiskt. Grymt bra jobbat.

Svar: Tack :)
halvalindha

#127 - - Anonym:

Härligt att se din resa. Gjort den själv också, inte väntat på någon myndighet att ingripa.
Du har min beundran.
Leif Ring, friskvårdsterapeut

Svar: Härligt att höra, stort grattis till dig :)
halvalindha

#128 - - Terezie Casanueva:

Jag beundrar personer som kämpar istället för att beklaga sig för! Bra gjort!

Njut av dt nytt liv!

Svar: Tack, jag njuter verkligen :) Stor kram till dig :)
halvalindha

#129 - - Helena:

Vilken prestation! Jag förstår vilken glädje du känner över att du lyckats. Du är fantastiskt fin :)
Har du komponerat egen lchf-mat eller följt ngt spacifikt program?

Svar: Tack :) I bland har jag följt recept, men oftast komponerat själv då jag gillar att laga mat. Kommer lägga ut mer recept allt eftersom. Kram.
halvalindha

#130 - - Anonym:

Grattis, så otroligt starkt jobbat! Vilken vinstlott. Avundsvärt, hälsar en jojobantare som aldrig får till det.

Svar: Tack! Men nu ska du få till det, du kan, det vet du, kasta bort de där negativa tankarna och se dig själv i några kläder du vill komma i till nåt speciellt tillfälle och ha den tanken kvar att du ska fixa det, det går ge inte upp, lycka till.
halvalindha

#131 - - Kerstin Lodegård:

Du är helt obeskrivligt snygg hur orkade Du träna i början jag har så ont i knäna försöker promenera osv Hur var Din start??

Svar: Tack! I början så promenerade jag 40-60 min. varannan dag för att allt eftersom utöka med mer träning. Jag har aldrig haft problem med knäna på det viset, men varit noga med att stretcha efter promenader. Jag fick mycket skavsår och blåa tånaglar den första tiden. Lycka till :)
halvalindha

#132 - - Oskar:

Fantastiskt det du gjorde! all respekt och jag måste säga att det är inspirerande med människor som gör som dom vill och verkligen satsar på personlig utveckling! Grattis och fortsätt så!

Svar: Tack för dina fina ord, ger mig stor styrka :)
halvalindha

#133 - - NinaKatarina:

Mäkta imponerande.

Svar: Tack :)
halvalindha

#134 - - Ingemar:

Snyggt jobbat !

#135 - - Anita:

Stort GRATTIS till dig. Tack för du delger så mycket av din resa och att få se dina foto. Du har verkligen gjort ett bra jobb. Hade du startat upp en "hjälpcentral" för oss som är storväxta och om det blev i min närhet, hade jag börjat direkt. Själv är jag 62 år och har 60 kilo +. Tänker mycket på hudkostymen, om den drar ihop sig även om man inte kan träna så mycket. Jag önskar dig all lycka och välgång i framtiden.

Svar: Hej och tack så mycket! Ja, tänk va kul det hade varit att starta upp det, tanken har slagit mig förut vi får se :) Är övertygad att huden kan dra i hop sig utan träning, min man har inte tränat och gått ner 40kg. Men jag hade nog haft lite löst om jag inte tränat tror jag. Lycka till :)
halvalindha

#136 - - Anonym:

Bravo. Och som ett tips till undrande bastubad med efterföljande iskallt dopp fungerar också bra.

#137 - - Lina:

Underbar läsning och jättetack för att du delar med dig av dina bilder! Har nyss börjat med LCHF, funkat bra men fuskat ibland, en rädsla för överskottskinnet finns där, men du ger mig hopp! Nu kör jag fullt ut, har även "skaffat" mig en PT!

Svar: Fantastiskt :) Va kul, du måste skriva och berätta hur det går. Klokt val att skaffa PT, väl investerade pengar :) Lycka till.
halvalindha

#138 - - Ida:

Kan inte hjälpa att känns stolthet över det du gjort och jag känner igen mig så mycket! All lycka till dig 😘

Svar: Ja, visst känns det lättare att man inte är ensam att känna så här. Kram :)
halvalindha

#139 - - Anonym:

Grattis bra jobbat, och bra att du poängterar detta med träning! Din Hud ser toppen bra ut!

#140 - - Anonym:

Grattis bra jobbat, och bra att du poängterar detta med träning! Din Hud ser toppen bra ut!

Svar: Tack :)
halvalindha

#141 - - Johanna:

Grattis bra jobbat, och bra att du poängterar detta med träning! Din Hud ser toppen bra ut!

#142 - - pussel:

Wow! Helt otroligt vilken resa du gjort! Vilken enorm skillnad på före- och efterbilderna! Och vad jag kan se, i princip ingen lös hud alls. Skulle vara intressant att läsa om vad och hur mycket du tränar också, och lite mer i detalj vad du äter =). Ska surfa runt lite här på bloggen och se om du skrivit om det i andra inlägg.

Jag är riktigt imponerad över din viktnedgång och gissar att du är en stor inspiration för andra som är överviktiga. Tack för att du delar med dig!

Svar: Hej och tack :) Jag har skrivit lite om det på bloggen ,ock kommer att skriva mer. hör gärna av dig om mer frågor. tack så mycket kram.
halvalindha

#143 - - Catrin:

Åh vad roligt att se och läsa om din resa! Helt fantastiskt bra! Du är sååå fin!
Själv är jag nog rädd för fett, har några kilo jag vill gå ner men vinsten med LCHF för mig är att jag känner mig mindre jäst.

Svar: Vad glad jag blir över dina ord. Önskar dig lycka till och var inte rädd för fett det var jag också till en början tills jag insåg jag går ner i vikt. Kram :)
halvalindha

#144 - - eva carlson:

Tror jag har kollat in hela din blogg nu o tack för all inspiration,själv fyller jag femtio i höst men känner mig yngre på insidan och om mina 20kg försvinner så får huden fladdra bäst den vill bara jag kan köpa kläder utan o behöva tänka på o försöka dölja stora magen o feta baken .Det tog mig 8 år o bli så stor som jag är nu ,så då får det ta lite tid o gå ner men är så glad o se hur fin du har blivit jag behöver lite förebilder och tack för att du uppmanar folk o komma med frågor för det kommer säkert jag att ha, tack än en gång för inspiration just idag när jag behövde sista knuffen för o köra igång med LCHF igen efter ett långt återfall till allt som inte ska ätas Förstår knappt själv varför jag trillade dit med bakverk o godis för jag gillade lchf och sockerberoendet försvann ju förvånansvärt snabbt,,,nu vet jag iallafall att det var inte värt det att äta godis o kakor igen menar jag,,,alla kilon tillbaks o bara börja om från början,så god är ingen bulle eller chokladkaka så det är värt det priset, det vet jag nu

Svar: Ja, det är lätt att trilla dit ,har själv jojo bantat i många år. Men äntligen känns det hållbart med LCHF. Ha det gott kram :)
halvalindha

#145 - - Anonym:

Va fantastisk duktig du är och villen resa du har gjort! Mkt imponerad. Helt övertygad om att du får vara en otroligt bra förebild för många :) Keep up the good work :)

#146 - - Anonym:

Va fantastisk duktig du är och villen resa du har gjort! Mkt imponerad. Helt övertygad om att du får vara en otroligt bra förebild för många :) Keep up the good work :)

Svar: Tusen tack för dina fina ord de värmer gott :)
halvalindha

#147 - - Bambi Elinsdotter:

GRATTIS fantastiska Du O:-) Du är en sann förebild!!!!

Svar: Tack så mycket kram :)
halvalindha

#148 - - Paula:

Vilken underbar läsning - du är ju fantastisk! Kämpar mig också neråt, ett hekto i taget - det tar tid, men det går! Nästa gång det är seeegt att ta sig i kragen och gå till gymmet ska jag tänka på dig! Stor kram!

Svar: Åh, va glad jag blir över det du skriver, stort tack :) Kämpa på och lycka till det. Ha en trevlig helg kram :)
halvalindha

#149 - - Christina:

Mäkta imponerad på din resa.
Du är skitsnygg och peppar alla andra.....tack.
Nu tar jag tag i mig själv!

Svar: Underbart att höra :) Bra att du tar tag i det, stort lycka till kram.
halvalindha

#150 - - Loppan:

Du är ju skitsnygg, ser inte ut att ha vägt ett hekto mer någonsin. Jäklar vad inspirerad jag blev, är själv 38, har fött 3 barn och skulle "bara"behöva gå ner 20 kg.


Svar: Tack, va snällt skrivet :) Hoppas fortsätta kunna inspirera.
halvalindha

#151 - - Susanne:

Hej Jag råkade glida in på din blogg via kostdoktorn för jag kollar upp LCHF känner väl till dieten men har aldrig provat, nu har jag lagt om kosten regält redan bort med gluten o mjölk hela familjen tålde inte det och för första gången slutade jag att fortsätta gå upp i vikt vägde som mest 117 kg för 4 år sedan, tänkte göra gastic men blev varnad och tack gode gud för det, är 153 cm lång så jag har mycket att gå ner. Jag har gått ner 7 kg på 4 år och då har jag inte ansträngt mig alls. Nu har jag precis fått veta att jag har lite högt socker o börjat titta på LCHF för jag har ju aldrig tagit bort kolhydraterna. Så jag räknar att jag skall ner till runt 55 kg har börjat promenera har förstått att det är den bästa och hälsosammaste motionen utöver simning. Sen har jag en bra maskin för allt överbliven hud Galvanic spa från Nuskin "strykjärn" suverän och bästa på marknaden på mage o celluliter o gäddhäng, men rätt träning kan ju också funka kolla på blocket och tradera de brukar sälja den. Det är så underbart att höra om andras beslut och resultat som visar hela läkarvetenskapen att vi behöver inte dessa operationer och deras bantar piller ellerhur...? ;-) Bra gjort Linda!!! Så glad med att läkarvetenskapen får börja böja sig nu för ren näringslära....underbart det finns hopp för dem;-) Du märker att jag är rätt kritisk till dem...hihihi det måste man vara idag.

Svar: Hej! Tack för ditt brev. Skönt att du ger LCHF en chans innan operation, det är jobbigt att gå ner i vikt, men är man bara envis så går det, ge inte upp. Promenader är ett jättebra alternativ och skonsamt som du skriver. Lycka till kram :)
halvalindha

#152 - - Siggelina:

Du är jättefin i kroppen .... *ler*

Svar: Tack :)
halvalindha

#153 - - Anonym:

Jag tycker att du är hur fin som helst! Grymt jobbat!

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#154 - - Anna:

Fy fan vad häftigt!! Du borde åka runt och stoppa folk från att genomgå en gastric bypass. Du är en perfekt exempel på att det inte behövs kirurgi att gå ner i vikt. Men folk är så hjärntvättade med att fett är farligt. Jag har själv gått ner 14 kg med liberal LCHF utan att anstränga mig (kändes nästan oförskämt lätt att gå ner i vikt). Nu kan jag tack vare att jag väger mindre springa (vilket jag älskar, men inte kunde innan pga kilona) och är både friskare och snyggare.

Jag tror du är min nya idol, skit häftigt att se dina bilder. Man kan inte tro att det är samma person. Du ser ut att vara 15 år yngre än vad du är!

Svar: Tack så väldigt mycket för dina fina ord, blir så glad :) Jag kan också känna i bland men tänk att jag klarade det, men bäst av allt jag kan hålla vikten! Visst är det härligt att kunna springa, jag kommer äntligen i kapp mina barn om de varit olydiga :) Ha fortsatt trevlig helg kram :)
halvalindha

#155 - - Maria m:

Du är så fin. Ska själv börja nu efter 12 år av problem efter gastic-banding operation. (Som inte görs längre) Väger nu 103 o är tjock som jag lider av. Snälla tips på enkel mat I börja. Mm

Svar: Tusen tack :) Vad trist att din operation ställt till det. Ska lägga ut till i morgon ett bra veckomat program att börja med. Kram.
halvalindha

#156 - - Maria m:

Du är så fin. Ska själv börja nu efter 12 år av problem efter gastic-banding operation. (Som inte görs längre) Väger nu 103 o är tjock som jag lider av. Snälla tips på enkel mat I börja. Mm

#157 - - maria :

wow!!! nu blev jag inspirerad, tack :-)

Svar: Va kul, lycka till kram :)
halvalindha

#158 - - rose-marie:

Du är så fin och ett levande bevis på att allting går. det finns så mycket positivt av det du gjort och fortfarande gör.

#159 - - Mari:

Wow :) Vilken resa, Jag känner mig mer taggad att fortsätta nu. Har tagit 17 kilo på ett år vilket känns som en bra takt. Har hamnat på en platå nu men inser att det måste till mer fett. Tack för att du delade med dig , nu vet man att det finns hopp även för huden :)

Svar: Det låter ju jättebra med 17 kg på ett år, är övertygad att din hud kommer hänga med. Tillsätt lite fett i kaffet på morgonen, det gjorde jag, och då tog vikten fart igen. Kram o lycka till :)
halvalindha

#160 - - Gerda:

Kanon fin! Tänker ha dig som inspiration på min viktresa.
Dom som opererar sig får inte i sig allt i näringsämnen som huden behöver för att dra ihop sig igen.
Grattis till dig du ser jättefin ut!

Svar: Kul att du vill läsa och lycka till på din resa :) Tusen tack kram.
halvalindha

#161 - - Jeanette:

DU ÄR SNYGG! Duktigt av dej!!!
Kan tänka att du mår bra, kram

Svar: Tusen tack, mår väldigt bra :)
halvalindha

#162 - - Elisabeth:

Linha,
vilken resa vilken fighter du är jag är grymt imponerad och glad att få följa din blogg. Tack för att du delar med dig. Du ser verkligen helt fantastisk ut och av ngt gäddhäng ser jag då inget. Bodde under ngr år i Tyskland och där använde man begreppet konsulinnegirlanger istället....;))
Stor varm kram
Elisabeth

Svar: Tack för dina fina ord, som ger mig härlig energi :) Blir glad att du vill läsa min blogg, tack kram :)
halvalindha

#163 - - Anna:

Hej Linda! Jätte impad och tycker du är grym!
Jag är jämngammal med dig och finner din blogg och blir direkt väldigt peppad! Har bara varit igång med lchf i några veckor efter ett långt avbrott men är äntligen fokuserad på mig igen. Tittar in snart igen! / Anna

Svar: Hej och tack :) Titta gärna in fler gånger :)
halvalindha

#164 - - Lena:

Starkt gjort!!! Du ser fantastisk ut :)

Svar: Tack snälla du :)
halvalindha

#165 - - Peter R:

Vilken underbar fighter du är!
Härligt jobbat och ha ett fantastiskt välmående liv!

Svar: Tack snälla du, ha det bra du med :)
halvalindha

#166 - - Amanda:

Fantastiskt! Vilken resa du gjort som kräver oerhört fokus, tålamod och styrka!
Jag fick mitt fjärde barn för 5 mån sedan och har kört igång med lchf och motion och har gått ner ca 5 kg av totalt mål 13 kg. Det är ju såklart ingenting mot det du gjort men kräver ett jäkla fokus likväl..😅
RESPEKT! 😊👍

Svar: Tusen tack :) Precis som du skriver oavsett hur mycket man ska gå ner i vikt, så krävs det fokus, tålamod, vilja och lite till och du är på rätt väg, bra jobbat :) Ha en fortsatt trevlig lördag kväll.
halvalindha

#167 - - Amanda:

Fantastiskt! Vilken resa du gjort som kräver oerhört fokus, tålamod och styrka!
Jag fick mitt fjärde barn för 5 mån sedan och har kört igång med lchf och motion och har gått ner ca 5 kg av totalt mål 13 kg. Det är ju såklart ingenting mot det du gjort men kräver ett jäkla fokus likväl..😅
RESPEKT! 😊👍

#168 - - Maria:

Helt otroligt! Vilken förvandling! Det är sådana som du som inspirerar andra stt också vilja må bättre. Jag har startat min resa, jag har äntligen kommit igång med träningen igen, och om någon vecka börjar jag med 5:2, det passar mig och mitt liv. Alla är olika så man måste hitta sin egen väg, sitt eget mål och sin egen lycka...
Blev så glad när jag läste det här med hudöverflöd du skev om, att det tar tid, men den kan fungera utan knivar... Det ger mig ännu mer beslutsamhet att lyckas... Kan du så kan jag och du är verkligen jättefin!

Svar: Klart du kan!! Precis som du skriver så gäller det att hitta det som fungerar för en själv, det finns inga patent på det. Sen kan man inspirera och stötta och ge varandra tips. Ha en fortsatt fin kväll, och stort lycka till det här fixar du, kram.
halvalindha

#169 - - Birgitta Hulter:

Stort grattis!

Vilket arbete du har gjort!
Hur har du orkat? Hur har du resonerat för att kunna hålla stilen?
Några tips som varit särskilt värdefulla att använda?

Du kan vara mycket stolt över dina resultat!

#170 - - Anonym:

Så fin du är. Grattis!

Svar: Tack snälla :)
halvalindha

#171 - - Lilly:

Hej,
Bra jobbat, vilken resa! Jag har själv gått ner 56 kg med vv och vet precis hur det känns, man vill uppleva så mycket! Det är lite farligt eftersom man kan och vill köpa så mycket kläder!!! Tyvärr ser inte min kropp ut som din än men jag kämpar på! Huden alltså... Men jag är 33, gå på gymmet 3 gånger i veckan....det kommer! Stort grattis, var stolt över vad du har gjort för att jag vet hur svårt det är! Njut av ditt nytt liv och bra jobbat!

Svar: Wow , vilken resa du gjort !!! Minus 56 kilo, bra jobbat :) Låt det ta sin tid med huden och träna som du gör, så ska du se att med tiden blir den fastare. Kram till dig :)
halvalindha

#172 - - Anonym:

Tack för att du skriver om huden för det är en fundering jag har. Jag har en hel del kilon att höra mig av med.

Svar: Alla är vi ju olika hur huden kommer dra i hop sig, men det som är viktigt att veta är att det kan gå utan operation. Lycka till och ha en fin Påsk.
halvalindha

#173 - - Karin:

Gäddhäng? Du? Nope! Jag har gäddhäng, har aldrig bantat, alltid varit normalviktig. Är bara för slö för att gå på gym. Du är fantastisk som klarat detta. Kan tänka mig att dina barn gläds över en mamma som nu orkar vara med. Lycka till i fortsättningen.

Svar: Tack snälla du, vad generöst av dig att skriva detta till mig. Ja det känns verkligen bra att kunna vara aktiv med mina barn på ett helt annat sätt. Ha en fin påsk <3
halvalindha

#174 - - Pia:

Hej. Vad glad jag blir av att läsa din blogg. Ska gå ner 50kg.. klarat 10 nu.. och en sak som gjorde att jag tvekade att börja viktminska var just huden... frågade doktorn om det fanns chans att få hjälp med ev hudproblem om jag klara gå ner till mitt mål och när hon sa nej gick rullgardinen ner o det kändes som om livet var kört Ingen ide att ens försöka.... men... jag kände att eftersom jag är inne på mitt 48 onde år... är detta ändå nu eller aldrig.... så jag plöjde igenom internet om Lchf o började.. Och när jag nu läste din blogg om bla. huden.. att den ändå faktiskt kan krympa blev jag sporrad.. och Även jag som ngn annan här ovan har problem med att jag nu idag är slut i musklerna o orkeslös matt.. men skyllde detta på pollenallergi.... Kanske är det " bara för lite fett... innan denna vecka har lilla hunden fått hänga med på långa rundor promenader o jag har haft energi..... men denna vecka var det stopp.... Började med Lchf 1 feb . på 116,4 kg.. idag 105,7.. tar en dag i taget... Ska leta reda på ett par mindre jeans i garderoben.. de andra åker kana på häcken så jag blir knäpp..:-) Kommer nog följa din blogg. Blev så glad. fick ny inspiration av att du lyckats så jättebra... Har nyckelgym 50 m från porten.. men är ingen träningsmänniska.. så det har blivit promenader.... men hm... kanske ska gå dit....... tack för enorm kick och inspiration. mvh Pia

Svar: Hej! Vilken oproffsig läkare du mötte, hon kunde ju ha sagt att det är inte säkert du behöver operera huden, utan vi tar det när du nått din målvikt, inte säga så där så du tappar gnistan. Jag tror att kombinationen med denna kost med mycket fett gör att huden lyckas dra i hop sig bättre, ungefär som att den blir smörjd i stället för att inte äta fett och bli torr. Vilken jättebra viktminskning hittills, bra gjort :) Kör dina promenader och när du är redo provar du en ny utmaning inom motionen som du gillar. Lycka till och ha en fin påsk <3
halvalindha

#175 - - Sören:

Hej Lindha.
Jag är 75 år och gick ner 24 kg på 1 år med LCHF fr hösten 2012 men har sedan stått stilla på 90 kg sedan dess. 90 kg var min mönstringsvikt (militärtjänst) vid 19 år. Det är suget efter frukt och vetemat som bär skulden.

Jag blir arg när jag ser mycket kraftigt överviktiga gå på gymmet och tror att man ska börja med gymmet för att gå ner i vikt. Jag vet att det är LCHF som gör underverk.

Svar: Hej Sören! Bra gjort att stå still. LCHF kosten är bra mot mycket. Ha en trevlig Valborg.
halvalindha

#176 - - Christina :

Grattis till din stora viktnedgång!
Du ser jättefin ut.
Verkligen bra gjort, riktigt imponerande.
All lycka till dig.
Kram Christina.
P.S jag har just påbörjat min viktresa, hoppas att jag lyckas lika bra- det tror jag. Det är inspirerande att läsa om din!

Svar: Tack snälla :) Önskar dig all lycka i din livsstilsförändring, kom i håg att det går även om det är jobbigt i bland. Kram och ha en fin Valborg.
halvalindha

#177 - - Christina Lundstorp:

Det är otroligt bra gjort av dig! LCHF är utan tvekan en metod som fungerar. Många hör av sig till mig då LCHF INTE fungerar - istället för low carb kan man gå slow carb (med baljväxter, grönsaker, rotfrukter och olivolja + balsamvinäger). Det är en lättare diet - man äter sig mätt men med mer grönsaker. Det är bra att det finns flera alterntiv - vi är olika...

M v h Christina
Viktcoachen.se

#178 - - Anonym:

Det är otroligt bra gjort av dig! LCHF är utan tvekan en metod som fungerar. Många hör av sig till mig då LCHF INTE fungerar - istället för low carb kan man gå slow carb (med baljväxter, grönsaker, rotfrukter och olivolja + balsamvinäger). Det är en lättare diet - man äter sig mätt men med mer grönsaker. Det är bra att det finns flera alterntiv - vi är olika...

M v h Christina
Viktcoachen.se

#179 - - Marina:

Du är helt otrolig! Så fin du är Linda! Ska börja att äta lchf. Väger 89 kg och är 164 cm lång. Trivs inte med att vara så tjock! Ska gå
in på din sida och inspireras av dig! Tack1

#180 - - Anonym:

Bra jobbat! Det måste kännas så härligt att tappa så mycket i vikt.
Jag själv har aldrig varit stor, men tappade 6-7kg och bara dom kilona gjorde att jag känner mig mycket rörligare och orkar mer.
Jo, jag har en fråga till dig.
Jag är smal men har hängande hud på magen (jag ser ut som en 80åring om jag står på alla fyra). Har du något tips på vad man kan göra åt det?
Kram