Laxmiddag

I dag var jag så sugen på fisk till middag, så det fick bli kallrökt lax, varmrökt lax, min hemmagjorda dillgräddemajonnäs sås, och en fräsch grönsallad till, så gott.
 
 
Man får lyxa till det lite när man har semester :)
 
 
#1 - - Anonym:

Så gott med lax, en klar favorit.

#2 - - Anna 1:

Tycker du att ett glas vin då och då hämmar viktminskningen?

Svar: Nej, jag har unnat mig ett glas vin då, och då, för att det ingår i mitt liv, och då fick viktminskningen hellre ta längre tid, vilket det ändå inte gjorde :)
halvalindha

#3 - - Lena:

Supergott, vi kör lax imorgon : ) Jamen nu när jag gjorde ny musli/granola så kom jag ju ihåg att jag lovade recept:
2dl hackad mandel
2dl hackade hasselnötter
1dl solroskärnor
1dl pumpakärnor
1dl kokosflingor
1/3 dl linfrön
1tsk vaniljpulver
1msk kakao
3msk smält kokosfett
Blanda ihop och fördela på smörpapper på en plåt. Rosta allt på 150grader i ca 20-30min(för mig räcker alltid 20min) Rör några gånger under tiden. Låt svalna och förvara i tät burk. Gott och lätt att göra.
(receptet är från Åses 56kilo.se)

Åsså smörgåstårtan (recept från LCHF bilaga i Expressen 2012)
4½ dl mandelmjöl
1½dl pofiber
6dl lagrad ost (brukar använda påsarna med färdigriven prästost, går åt två påsar ungefär)
12ägg!!
6tsk fiberhusk
1tsk salt
3tsk bakpulver
Sätt ugnen på 225grader
Vispa äggen pösiga.
Blanda sedan mandelmjöl, fiberhusk, pofiber, salt och bakpulver. Blanda sedan ner osten och äggen i "mjölblandningen" och låt stå en stund.
Häll i en form klädd med bakplåtspapper (min är ca 20*25cm) eller använd två vanliga avlånga brödformar.
Grädda ca 30min(20min om du använder två formar)
Låt brödet svalna och sedan kallna i kylen. Gärna över natten så blir det lättare att dela.
Dela brödet/bröden så att du får 3 ungefär lika tjocka bottnar.
**
Så då har du brödet klart och det brukar jag göra två dar innan tårtan ska vara klar. Dagen efter lägger jag på fyllning så att det hinner dra lite och tårtan blir bara godare om den får stå klar ett dygn också. Förslag på fyllning:
Fyllning 1 -
4 kokta kalla ägg
2dl majonäs
lite färsk dill
salt och peppar
Fyllning 2 -
150g rökt lax
2dl cren fraiche
2 msk riven pepparroth
(då jag inte är så superförtjust i pepparroth hoppade jag den förra gången och det blev bra ändå. Gången innan tog jag rökt skinka istället för laxen och det blev också bra)
Dekoration -
2dl crem fraiche
2dl rysk el turkist yoghurt
1pkt minisparrisar el vanlig sparris
300g skalade räkor
150g rökt lax
1knippa rädisor
1citron
dill
(ja, här är det ju vara att blanda fritt med vad man tycker om : )

Hoppas du gillar nåt och må så gott.





Svar: Tusen tack, va snällt av dig ska prova tii nästa bjudning :)
halvalindha

#4 - - Erika:

Det där ser jättegott ut!!!!

Svar: :)
halvalindha

#5 - - Hans:

En sås som är gott till varmrökt lax är att blanda hjortronsylt i creme fraiche. Man tror inte att den kombinationen passar, men det gör det. Min mamma jag fick det hos en av hennes väninnor och sedan har vi tagit efter det.

Svar: Salt, sött bra kombination.
halvalindha

#6 - - Caroline:

Hur gör du den såsen? Mums. :-)

#7 - - Caroline:

Hur gör du den såsen? Mums. :-)