Läsarfrågor

Du är fantastisk! Jag måste få fråga hur du tar värmen NU mot när du vägde så mycket mer? Jag som gillar att frysa längtar mig ner i vikt just pga av att klara värmen bättre...
TACK vare dig och din störtsköna blogg har jag mer träningslust än nånsin - t o m i värmen from hell :)
KRAM fr sö Dalsland <3
 
 
 
Härligt att höra att du får motivation av det jag skriver!!!!
När jag vägde 140 kg, mot nu 70 kg, så kan jag säga att det är många bitar som är enklare. Tänker bara på mitt jobb som undersköterska där man ständigt är i rörelse. Jag jobbar och åker bil till kunder som bor ute på landet, så det är mycket bilåkande, varje gång du ska in till en kund tar man på sig skoskydd, och redan där var det jobbigt att böja sig ner i värmen, för jobbar du en hel dag så kan du ha en 15-20 besök per dag. Sedan kan personen behöva hjälp med stödstrumpor, och du ska böja dig ner ytterligare. Det var så slitsamt när man var överviktig, men jag lät det aldrig gå ut över den som behöver hjälp.
 
 
Jag kunde känna ren ångest i bland när jag kom till jobbet och såg att jag skulle bistå med tre duschar på raken, jag blev svettig av bara tanken. Många gånger smög jag upp dörren lite försiktigt när jag hjälpte dem med duschen, då jag höll på att flyta bort av svett fullständigt, till och med mascaran började rinna i bland.
 
Det var jobbigt, ibland fick jag åka hem och byta kläder för jag var så blöt av svett, jag menar; 140 kg och sommar och duscha folk i het värme, som i en bastu, men det var ju inte deras fel. Men det var inte bara på sommaren det var jobbigt, även vinter var det jobbigt med värmen från duschen, och i varma kläder.
 
  
Ett dilemma när de äldre bor i gamla hus med små badrum som de ska använda och få hjälp i, det var inte alla gånger jag fick plats, utan fick sträcka mig in för att hjälpa. Men samtidigt har det nog varit min räddning att jag varit tvungen att röra mig små mycket i mitt yrke, så jag inte helt blev sittandes, även om jag blev det när jag kom hem förut. Men idag i mitt arbete går det så mycket lättare, duscharna bekommer mig inte alls, och det är en skön känsla. Likaså skoskydd, det är så många moment som inte bekommer mig nu, jag har fått en helt annan rörlighet och det är så skönt.
 
Minns när jag var utomlands och jag trodde eftersvettningarna efter en dusch på kvällen aldrig skulle ta slut, satt med en handfläkt i ansiktet för att inte allt smink skulle försvinna.
 
Minns även när vi var i Stockholm en sommar, och vi promenerade längs nybroviken och var på Gröna lund med barnen, och kommer i håg  hur mina lår skavde (det är konstigt att man kommer i håg sådant här, det är som terapi att skriva till er, hur minnen poppar upp) och jag gick in på en toalett, och såg att mina lår var alldeles skinnflådda på insidan, det gjorde så ont jag kunde knappt ta ett steg till som det sved och började blöda. Vi fick inhandla ett par cykelbyxor i glatt material som jag fick ha under mina andra kläder som skydd för låren  i värmen. Ja herregud vilka minnen man har, men som sagt, vi hade ett bra liv runt omkring oss ändå med barnen, även om övervikten var till belastning.
 
Kommer i håg när vi var på Junibacken och alla föräldrar lekte och sprang med sina barn i Villevillakulla och åkte rutchskanan ner tillsammans med sina barn. Själv satt jag på bänken och tittade på, kände mig så osmidig. Ja, mina barn har fått göra vissa saker själva, men vi har alltid funnits där som trygghet ändå. Skillnaden då mot nu är obeskrivlig, jag kan röra mig obehindrat utan att flyta bort av svett. Älskar värmen nu, det gjorde jag inte förut, allt är till det bättre, och det är mycket roligare att jobba nu när man känner att man inte blir andfådd och svettig i sitt jobb.
 
När jag tittar på mina gamla baddräktsbilder tänker jag; -jösses är det där jag!! Man försökte slå i från sig förut, ville inte inse faktum. Jag ser mina lår, armar och mage!!!  Känner mig så tacksam att jag lyckats träna bort allt utan operation!!!
 
  
Så vad vill jag säga med det här; -jag är så glad att jag gjorde det, att jag lyckades ta tag i mig själv och gå ner i vikt, dels för att det var värt allt slit, men mest för att jag tänker aldrig göra om det igen.
 
 
#1 - - Jeanette Sandelin:

TACK! Underbara du <3 Just vad jag ville veta :) TACK för att du tog dig tid att svara på min fråga. Just det där m korta cykelbyxor eller säkerhetsbyxor som jag säger, LÄR man sig att använda vid kjol och klänning.
Just nu njuter jag av att det blivit lite svalare. Men då kommer följdfrågan: fryser du mycket mer på vintern nu? Så att det känns jobbigt?
KRAM fr sö Dalsland. I love u'r blog!

Svar: Kul att du uppskattade det : ) Det är så skönt på vintern nu att man inte blir dyngsur av svett när man har täckjackan på sig, och det är så underbart att kunna sitta med en tjock mysig tröja och kura i hop sig i soffan. Ja jag vill inte säga att jag fryser, men jag är mer frusen på det viset att jag vill ha varma sköna sockar på mig på kvällarna, och gärna när jag sover med. Det är skönt att kunna ha varma kläder utan att svettas, om du förstår vad jag menar. Kram fina du :)
halvalindha

#2 - - Nette:

Ja, jösses vilken resa du har gjort! Och vad glada vi andra är att du delar med dig. Jag började min resa på allvar i julas och har tappat ca 10 kilo. Det jag märker stor skillnad på är min ridning. Hästen säger inte längre "uff" när jag sitter upp och jag har ett helt annat flyt när vi t ex hopptränar. Jag påpekade detta för min tränare efter vår livs hoppträning för ett par veckor sedan och hennes kommentar var: Ja, inte så konstigt, nu kan dina muskler fokusera på att följa hästen och inte på att balansera upp en tung kropp. Jag har ca 15 kilo kvar till mål men redan nu kan jag sessutom gå i kjol i värmen. Underbart!
Heja oss! Kram!

Svar: Hej! Tack så väldigt mycket :) Du har inte varit så" lat" du heller 10kg är jättebra. Visst är det skönt att kunna fokusera på annat än balansen som du skrev, måste kännas jättebra för dig och din häst :) Härligt att du kan ha kjol, skön känsla, dina 15kg kommer du fixa galant. Stort lycka till Kram
halvalindha

#3 - - Lisa:

Vilken inspirerande blogg du har! Den resan du har gjort är fantastisk! Bra kämpat! Hoppas vi får fortsatt fint väder så att du får njuta av värmen ett tag till. :) Tack för en god lässtund! :)

Svar: Tack, härligt att höra :) Vi hoppas på fortsatt finväder, så vi båda kan njuta av sommaren, ha det gott :)
halvalindha

#4 - - Yvonne:

Har inte varit inne här på några dagar så jag läser flera inlägg och sitter här å ler. Du är så stark, du är så inspirerande, du är så positiv. Man blir glad :-)
Tack!
ps, -6 kg på mig nu. Det går ju. Tjoho!

Svar: Åh, tack snälla!! Blir så glad ska du veta :) Bra jobbat med din viktnedgång och fortsatt lycka till kram .)
halvalindha

#5 - - monica:

Jag tycker det är så fantastiskt att du inte fått en massa löst skinn. Såg på TV 4 en kväll, ett engelskt program, hur unga människor lyckats banta ner sig, men hade sjok av lös hud! Någon beviljade plastikkirurgi, andra inte! Önskar dig all lycka, uppskattar din blogg.

Svar: Ja, det känns väldigt bra. Hade några omkring mig som kraxade att jag skulle bli tvungen att operera mig. Men bra träning och kost så gick det bra ändå!!! Härligt att du gillar min blogg, tack :)
halvalindha

#6 - - Pernilla:

Det är så igenkännande allt det du skriver att det träffar mig rakt i hjärtat. Då bär jag inte ens på så många kilos övervikt som du gjorde, men tillräckligt mycket ändå (i mitt fall handlar det om ca 35-40 kilo). Jag jobbar som du som undersköterska inom äldreomsorgen och visst är det jobbigt som överviktig i o m att man ständigt är i rörelse. Men säger också som du att det kanske också är tur!

Sedan den här lårskavarsäsongen då ja den fasar nog alla överviktiga för. Riktigt vidrigt är vad det är och det som annars skulle kunna vara en underbar tid, sommaren, förstörs faktiskt lite p g a det. Sedan är det fantastiskt att din hud har dragit ihop sig som den har gjort. Det verkar ju vara väldigt olika för olika människor.

Svar: Ja man har sina problem med övervikt, som många normalviktiga inte tänker på. Därför känner jag, att jag skriver om hur det var för mig, då jag vet att man inte gärna pratar om sånt. Det blir som en tröst när man känner igen sig, man är inte ensam om det, och att det går att lyckas!!!! Angående huden, så är det nog som du skriver, olika för alla. Men man kan påverka det som går, genom träning. Ha det gott och lycka till Kram.
halvalindha

#7 - - Chi Chi:

Alltid lika kul att läsa om dig och jag kan känna igen mig i så mycket, även om det är tragiskt och ledsamt så kan jag inte låta bli att dra på smilbanden. Jag har bestämt mig att börja med Lchf på allvar nu när jag ska börja jobba igen efter semestern. Har försökt lite innan men det gick inte så bra när sommaren kom men nu känner jag mig laddad och motiverad och tror detta också kan passa mig. Kram Chi Chi

Svar: Härligt att du tar nya tag, det är så för många, att sommaren blir ett hinder. Vi har ju haft en fantastiskt sommar, rena utomlandsvärmen, och då vill man ju passa på!!! Kämpa på och hör av dig, så jag får veta hur det går kram :)
halvalindha