Inför Nyår

Jag vill börja med att säga att idag är det en ny dag, och jag vill tacka Er för alla underbara kommentarer jag fått.
 
Jag känner att det inte bekommer mig vad en person tycker lika mycket idag tack vare er, men alla har rätt tycka som de vill. Nu kör vi tillsammans mot ett härligt 2015 <3.
 
Började förbereda inför nyåret igår som vi ska fira hemma oss mig och min familj. Mina föräldrar och svärfar kommer på lättare lunch på dagen, och sedan blir vi 8 personer på middag som ska fira in nyåret tillsammans. 
 
Hela nyårsmenyn med lunch, 2-rättersmiddag och sedan vickning ska jag dela med mig av, men bilderna kan jag dessvärre inte visa eftersom maten inte är klar. Hela menyn går i LCHF-anda!!!
 
LCHF lunchen har jag förberett, den blir godare om den får stå och dra sig i kylskåpet ett dygn. Jag ska bjuda på min hemmagjorda lax-röra med frisésallad, citron och avokado. Till det ramlösa och kaffe.
 
Ingredienser;
En liten finhackad rödlök
Ca 1/2 dl finhackad purjolök
Färsk finhackad dill
En burk 75 g röd stenbitsrom caviar
2 dl crème fraiche
2-3 msk majonnäs
Några droppar citron och lite vitpeppar
Ca 300 g varmrökt lax som du delar i mindre bitar
 
Rör om försiktigt och smaka av, tillsätt mer crème fraiche eller majonnäs efter eget tycke och smak.
  
 
Nyårsmiddagen blir;
 
Välkomstdrink; Ett glas mousserande Chapel Hill
Förrätt; Räkcocktail med ett glas vitt vin till som heter KWV Chardonnay
Varmrätt; Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesanost och parmaskinka till det ett rött vin som heter:Tommasi
Vickning; Kokt korv med räksallad (men de som vill får korvbröd, annars får jag väl inga gäster)
Bilder och recept återkommer jag med.
 
Jag tycker att nyåret är lättare att hantera än alla juldagarna, det är inte lika fokus på sötsaker, hur känner ni inför nyår?
 
Sedan kom tidningen Shape Up i brevlådan i dag, där jag är med i ett mindre reportage, så kul att de ville skriva om mig. Finns att köpa ute i butik nu. 
 
 
Jag måste även tacka Er för all respons om att ni vill låta mig hjälpa er med motivation att lyckas gå ner i vikt. Jag har fått så många svar och önskar jag kunde hjälpa alla, jag får sluta på mitt nuvarande jobb kanske :).
 
Jag ska efter nyåret i lugn och ro läsa igenom mejlen från alla er som skrivit, och kommer att besvara alla mejl och meddela vilka som jag startar med. Jag kommer till en början att hjälpa två stycken då det känns viktigt att ni ska lyckas, och jag vill verkligen gå in för detta och göra allt jag kan för att ge ett så bra stöd som möjligt.
 
För det finns inget som är omöjligt i min värld, även om vägen är krokig emellanåt. Det vet Frida; ibland ros och ibland ris, men det här ska vi fixa och jag ser så mycket fram emot att få ge stöd till just din viktresa:
 
Kunde jag kan även ni! 
 
GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!
 
 
#1 - - Anonym:

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag Dig! Följer dig dagligen oc det är verkligen inspirerande att följa din resa. Jag har lovat mig själv att göra 2015 till mitt år då jag blev en pigg och stark 50 åring

Svar: Tack och God fortsättning till dig 💕 Vi ska alla kämpa och göra 2015 till vårt år tillsammans kram.
halvalindha

#2 - - mariawiberg.blogg.se:

Ett gott slut och Gott Nytt År till dig fina Lindha jag har följt din blogg länge och blir inspirerad varje dag. Påbörjade min egen resa för snart 1 år sedan och nu ska jag kämpa mig i mål kram Mia

Svar: God fortsättning till dig med. Vad spännande att du hållit på ett år, blir ju lite nyfiken på hur det gått för dig om du vill dela med dig? Stor kram 🌟
halvalindha

#3 - - Helen:

Ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig, Lindha! // kram

Svar: Tack, God fortsättning till dig med 💕✨
halvalindha

#4 - - Boel:

Gott nytt år!

Svar: Tack till dig med och God fortsättning 🎉🌟
halvalindha

#5 - - Gunnel:

Gott Nytt År Linda. läser din blogg på fb hela tiden ...i smyg 🎅
Tack for bra idéer mm
😄

Svar: God fortsättning Gunnel, varför läser du i smyg......
halvalindha

#6 - - Gunnel:

Gott Nytt År Linda. läser din blogg på fb hela tiden ...i smyg 🎅
Tack for bra idéer mm
😄

#7 - - Anna:

Gott nytt år!!

Svar: Gott nytt år och god fortsättning🌟🎉
halvalindha

#8 - - Anette:

Gott Nytt År Lindha 🎉🎉
Fortsätt att vara precis den du är😘

Svar: Tack Anette 💗God fortsättning 🌟
halvalindha

#9 - - monica:

Gott nytt år till dig och din familj! Beundrar dig för allt arbete du lägger ner på din fina blogg. Jag ska ge som nyårlöfte att gå ner 2+2+2+ ? kg , så får jag se hur långt det räcker. Klarat julen bra, trots sockret, men vikten höll sig, när allt vatten runnit ut..!

Svar: Tack monica och Gott nytt år till dig och din familj också. Önskar dig en god fortsättning på det nya året 💕
halvalindha

#10 - - Nette:

Halloj! Vi kommer också att fira hemma. Till förrätt kommer vi att ha avokado- och räkröra i parmesanskålar. Varmrätt blir ugnsrostade rotsaker med file och tzatziki. Efterrätten blir spännande att se om någon mer än jag kommer att gilla. Gjorde en vaniljpannacotta efter vanligt recept men med en bråkdel av sötningen. Topping av hallon. Tyckte att den blev jättegod, men får se om de andra bara tycker att det smakar kokt grädde 😉
Vi var och boddepå herrgård i helgen och jag var lite nervös inför maten men det gick över förväntan. Fick grönsaker i stället för pommes till lunchen, som övrigt bestod av entrecote med bea (yummie). Trerättersmiddagenkunde knappast blivit bättre, blomkålspannacotta till förrätten och palsternacka och rödbeta till huvudrätten. Jag åt lite av allt där. Hade bestämt i förväg att det var ok. Dessutom fanns det ett jättefint gym där som jag hann nyttja både lördag och söndag. Så glad att jag tog mig den tiden. Frukosten sedan var rena drömmen. Det blev bacon, ägg, brie och grönsaker och litegrann yoghurt med nötter. Stod mig hela dagen på det.
Ja, gud vad jag babblar på 😊 Har i alla fall tappat de hekton som jag lade på mig under julhelgen.
Önskar dig ett riktigt gott 2015 💕 Ska bli spännande att se vart det tar oss.
Kram!

Svar: Hej Nette härligt med ditt babbel :) Det är sådant vi vill läsa här på min blogg, uderbart att du delar med dig 💕 Dina parmesanskålar som ni hade till förrätt, blir jag nyfiken på om du vill delge recept ? Bra gjort att du tog tid till gym, heja dig. Hotelfrukost är drömmen, härligt att du tappat de hekton du lagt på dig under julen. Nu kör vi mot ett hälsosamt år 2015 tillsammans👍 Kram 💕
halvalindha

#11 - - ♀ THE REVOLT ♀:

Joo, alla kan om man vill!^^

Gott nytt år på dig!^^

Svar: 💕 Gott nytt år och God fortsättning 🎉🌟
halvalindha

#12 - - Anonym:

Gott nytt år och tack för din bligg😊 h. Anna G.

Svar: Gott nytt år och God fortsättning 💕🌟🎉
halvalindha

#13 - - ami:

Gott Nytt År 2015
Vi kämpar på!
h.ami

Svar: God fortsättning så kämpar och hjälps vi åt tillsammans 🌟💕
halvalindha

#14 - - Kajsa:

Fortsätt inspirera! Alla har rätt att se ut hur de vill, och vill man väga 140 kg och mår bra av det så är det inga problem. Men! Kom inte och påstå att det är hälsosamt att väga 140 kg. Det finns nog ingen som kan försvara den typen av övervikt (jo, kanske de Överviktigad förbund... ) men i slutändan så kommer sjukdomarna. Heja dig, Lindha, jag önskar att Margaretha såg dig som den inspiration du är!

Svar: Tack fina du Kajsa 💕 Bra skrivet det är inte hälsa att väga 140 kg och är glad och tacksam att du och många fler förstår att jag vill motivera och inte kränka någon, jag respekterar alla men mådde själv inte bra. God fortsättning till dig kram 💕🌟
halvalindha

#15 - - Gunnel:

Hi hi jag menade bara att jag inte kommenterat förut 😊
Gott och Glatt Nytt År .

Svar: :)
halvalindha