Här är jag

Vem är jag då?
En småbarnsmamma på42 år gift och har två döttrar på 7 och 15 år och jobbar som undersköterska.
Jag tappade bort mig själv och tog inte tid för mig själv.
För hur lätt är det att få i hop hela livspusslet när man jobbar och det är hämtning/lämning på dagis/skola.
Det ska lagas middagar och skjutsas på aktiviteter och det är läxläsning, och mitt upp i allt det ska man hinna med sig själv.
Det klarade inte jag och gick upp i vikt, rätt mycket till mina 170cm.
140kg skrek vågen till mig!!!
Men så är jag väldigt matintresserad men det är ingen bra kombination om man dessutom inte motionerar.
 
 
 
#1 - - Katarina:

Svårt tro att det kan vara sant. Har en fråga ... 70 kg är mycket ... allt skinn som är över ? Hur gick det med det ?

Svar: Det är jättemånga som undrar hur min hud ser ut, vilket jag har full förståelse för. Ska göra ett inlägg om det snart.
halvalindha

#2 - - Katarina:

Blir intressant att få kunna läsa om det :)

Svar: Tack :)
halvalindha

#3 - - Anonym:

Vilken fin blogg! Och vilken resa du har gjort! Du har verkligen varit duktig!!!! Grattis till din nya kropp :) Träning och hälsosam kost ger riktiga och långvariga resultat! Ville bara ge dig lite beröm!

Svar: Tack snälla du :)
halvalindha

#4 - - Mikis:

vilken reda du gjort, har samma resa framför mig med ca lika många kg, är 40 år och tre barns mamma, började för en vecka sedan och vågen och måttbandet visade framsted :). Har förstått att man kan hamna i platåer, har du hamnat på många sådana? eller har du minskat stadigt hela tiden, får man fråga vad du snittade i kg per vecka de första månaderna, även om det är individuellt? behöver verkligen avlasta mina knän och fötter, ha en härlig sommar och tack för en trevlig blogg

Svar: Hej! Va härligt att du har kommit i gång, och det går att lyckas fast man har barn som tar mycket tid. Från början i min viktminskning gick det stadigt neråt, vägde mig en gånger i veckan. Jag kunde också stå still en till 2 veckor vilket är så jobbigt, för att sedan så fortsatte man gå ner. Svårt att säga vad jag gick ner i snitt då vissa veckor gick jag upp i vikt men allt från 4hg- 3 kg i veckan stort spann. Jag har lagt upp på bloggen i detalj min viktminskning med en app som heter viktkoll. Ha själv en härlig sommar och stort lycka till kram :)
halvalindha

#5 - - Millan:

Hej lindha

Jag vill minnas att jag träffade dig för ca 20 år sedan i Östersund på en fest och att du då under ett års tid också gjort en enorm viktresa och var trådsmal då i mina ögon. Du hade då gått hos Viktväktarna ihop med din nuv. man. Vad hände sedan som gjorde att du gick upp så mycket i vikt igen? Måste man fortsätta med Lchf och motion hela livet eller har du någon nyckel till framgång? Min egna vikt är 8 kg för mycket men jag lyckas inte ha tillräcklig disciplin att inte äta godsaker. Hjälp!!!/Camilla som träffade dig hos Anki i Brunflo

Svar: Hej! Det stämmer att jag för 20 år sedan gjorde en lyckad viktminskning med viktväktarna, som så många gånger förut. I bland 10 kg ner och sedan upp allt igen, i bland 30 kg ner och upp allt igen. Gjorde en uppmärksammad viktminskning med vikt.v. då för 20 år sedan som för min del slutade med en allvarlig ätstörning. Jag blev sjukskriven ett tag och fick hjälp på en ätstörningsklinik. Fick barn gick upp i vikt. skulle kunna skriva hur mycket som helst, kanske borde göra ett inlägg om detta. Det är lite av en skam att gå ner i vikt och sedan bli tjock igen. Denna gång har jag fått min kost till en hållbar livsstil. Att äta Lchf är ingen tillfällig diet oh det tror jag är nyckeln till framgång att komma till det beslutet. Kul att du kom i håg mig. Kram <3
halvalindha

#6 - - Timeoftiger:

Jag har också gjort en livsstilsförändring. Tycker dock i slutändan att det gynnade mig att vara matintresserad! Därför att jag kan laga mat, även hälsosam mat numera, och tycker att det är roligt.

Svar: Det är ju lättare att laga mat om man är matintresserad, man vågar experimentera mer.
halvalindha