Undanflykter

För att kunna komma i gång med en livsstilsförändring måste man själv ha bestämt att det är det här jag vill, inte för någon annan, utan för min skull. Allt sitter i huvudet, det är där vi hela tiden lurar oss själva och hittar på undanflykter; -nä i dag går det inte och inte i morgon!
 
Det finns så mycket undanflykter att man skulle aldrig kunna komma i gång om man lyssnade på det bara. Någonstans inom dig vet du att du har kraften att förändra, för det är bara din vilja som kan göra jobbet, sen finns det en massa redskap runt omkring oss som vi kan ta del av, och få stöd av, men i slutändan hamnar ändå allt ansvar på dig. Det är bara du som kan avgöra när det är dags.
  
Det som känns viktigt att tänka på är;
  • Kosten
  • Motion
  • Balans
  • Mål
-  Planering är A och O, bestäm hur veckans matsedel ska se ut, och inhandla allt så att du har det hemma, så du inte står där och inte vet vad du ska äta till middag. Att åka och handla mat när man är hungrig vet alla att det inte funkar.  
 
-  Precis som med inplanering av mat som du ska hålla dig till, så planera in; hur ser den här veckan ut, när finns tillfällen att planera in träning, det blir mer hållbart om du planerar in det, för då kan du inte hitta på ursäkter som: att jag har inte tid. Sen är det viktigt att träningsformen är rolig, du får prova dig fram och variera din träning så att det aldrig blir trist. Den enda dåliga träningen är den du inte gjorde. 

-  Balans i livet! Se till att få tillräckligt med sömn och att inte stressa, ha tålamod, du har börjat en resa som får ta den tid det tar, för du är närmare ditt mål för varje dag som går, även om de är små steg i bland.  

-  Som jag skrivit om så många gånger förut, att ha mål under vägen, små belöningar för det behöver man, det hjälper och man har nåt att sträva efter. Belöningar kan vara i form av restaurangbesök, kläder, SPA-behandling. Sedan kan det vara viktigt att ha som mål att man ska utmana sig själv och anmäla sig själv till exempelvis vårruset: jag ska klara att gå hela vägen, eller beroende på var du är i för kondition: jag ska klara springa på den här tiden.

Det här är ett gammalt inlägg som jag skrev för några år sedan, men måste faktiskt säga att för mig känns detta inlägg lika aktuellt idag med mina tips.  

 
 
#1 - - jonas persson:

mycket intressant

#2 - - Anonym:

Hej!
Hur vill du att din situation skall se ut om ett år?
Vilka faror/utmaningar ser du på vägen dit?