Nystart

Ordet nystart klingar fint i mina öron. Istället för att se en nystart som ännu ett misslyckat spår bakom sig så känner jag; tänk på alla möjligheter du nu har framför dig.
 
Jag har ju haft flertalet kurser på distans/nätet med att tillsammans komma i gång mot en bättre hälsa, men just nu i dagsläget så ligger mina kurser vilande. Anledningen till det är att jag vill kunna ge er kvalitet och även kunna ge de deltagare som är med bra coachning 24/7. Jag som är mitt uppe i min andra resa känner att jag måste ju ändå visa att det fungerar igen innan jag börjar sälja kurser, jag menar som jag brukar skriva; ta på dig syrgasmasken själv först så att du sedan har tillräckligt med luft att hjälpa andra.
 
(null)
 
 
Jag mår jättebra och är på rätt väg i min andra resa, jag har nu gått ner 7 kg sedan jan/februari. En sakta men säker resa där jag mår bra och situationen är hållbar, jag får känna mig mätt och jag slipper räkna kalorier eller väga maten, eller följa något program. Är det inte så det ska vara för att det ska kunna bli en hållbar livsstil?!
 
Jag kommer att starta mina kurser igen här framöver när jag känner att jag har kraft och energi att fokusera på andra och inte bara mig själv. Men jag tänkte nu i detta inlägg ändå ge dig lite bra startips om du känner att du är i startgroparna mot ett hälsosammare liv utan att behöva följa en diet.
 
Det största misstaget man kan göra enligt mig inom LCHF- kosten är att äta för lite fett, för det är så lätt att tro man ska äta mer protein för att bli mätt, men det är fett du måste ersätta kolhydraterna med.
 
Tre mål mat om dagen, frukost, lunch och middag, MEN får du ett oväntat sug eller känner dig hungrig; var snäll mot dig själv och ta hellre ett mellanmål extra i stället för att falla dit i kolhydratsträsket.
 
Prioritera rätt och satsa på dig själv mitt i livspusslet bland jobb, barn etc. Även om du har en fullspäckad vecka, sätt dig ner och planera in tid för dig, man kan inte förlita sig på att hitta en lucka som kanske aldrig dyker upp, det gäller att skapa sig tid om man vill, valet är ditt.
 
Håll dig till en rutin som DU klarar av, överdriv inte allt såsom att tex "nu ska jag gå all in och träna varje dag", då blir det inte hållbart i längden.
 
Vi måste komma i håg att det är de små förändringarna vi gör varje dag som kommer att hjälpa oss att lyckas.   
 
Imorgon kommer min nystart LCHF matkasse här på bloggen som kan ge er goda tips och recept för att möta en ny vecka i hälsans tecken.