Var inte i vägen för dig själv

Har ni tänkt på att så fort något känns jobbigt så skjuter man gärna på saken tills i morgon, precis som om morgondagen kommer att göra saken lättare? Och ju fler gånger man bestämmer sig för att men jag gör det i morgon, så börjar det kännas lite övermäktigt att ta tag i saken till slut.
Problemet har på något sätt blivit större.
 
Att börja ta tag i saker som ger dig det du vill uppnå ger dig postiv tillfredsställelse. Att sätta upp både långsiktiga och kortsiktiga mål är jättebra verktyg för att lyckas. Själv planerar jag gärna min vecka och skriver listor, på så vis får jag en bra överblick över hur veckan ser ut. Att planera ger mig en känsla av att jag har mer kontroll och är mer rustad för motgångar. 
 
Är det något jag har lärt mig under mina otagliga jojo-bantningar genom åren så är det vikten av att sätta upp delmål/belöningar fram till det stora målet. Att känna att man tagit sig till sitt första delmål skapar sådana positiva energier att det ger dig styrka, kraft och glädje att fortsätta till nästa delmål. 
 
Nu i min andra resa så vet jag att jag är på rätt väg, ett tecken på det är att äntligen börjar mina naglar växa och bli fina. När jag hade mitt stora återfall i december till januari så rök alla mina naglar, nagelbitande är ett tecken på missnöje inom mig. Men nu när jag är på banan igen så behöver jag inte stressbita på naglarna, utan de börjar sakta bli långa. Allt handlar om inre balans och snart hoppas jag att min vigselring återigen passar, ett fint delmål <3
 
(null)
 
#1 - - monica:

Såg på dina utlagda bilder att naglar/fingrar var helt avgnagda. Roligt att du kommit igen och lyckats bra. Jag gnager och är stundvis missnöjd och så fort jag tänker på att sluta tugga, så blir jag alldeles fixerad av att äta något. Provat sommarkläder-jackor. Trångt. Akulle gå ner 3 kg ivåras, men det blev 3 kg upp. Ljuger för mig själv och andra. Ska på LCHF eventet i Säffle, hoppas på att tankarna blir bättre. Barn får gå med gratis, bara matkostnad, så då blir barnbarnet med.Han är lite åt sockergrishållet också.