Bästa dagen att börja....

Jag fick en fråga för en tid sedan på bloggen om när det är bäst att ta tag i sin hälsa/vikt, personen hade så mycket inplanerade event, födelsedagar fester etc och undrade om det kanske var bäst att vänta in ett bättre och lugnare tillfälle?
 
Jag personligen tror inte att det kommer att komma någon dag som är enklare eller lättare att börja starta något nytt. Livet händer runt oss hela tiden; det kommer födelsedagar, det kommer en midsommar sedan är semestern här med alla grillmiddagar ute med vänner och bekanta. Det kommer alltid händelser i vägen som gör att det rätta tillfället att börja aldrig riktigt dyker upp.
 
Vi måste sluta lura oss själva i den onda spiralen och inse att det bästa är att ta tag i det nu, och jag skriver inte att det är enkelt, men att leta en bättre dag kommer bara sluta med att dagarna går och blir till veckor eller kanske månader och så tittar man tillbaka och tänker; varför tog jag inte tag i det då? Det är ju inte lättare idag heller, eller hur? Känner ni igen er?
 
Jag har själv varit där när jag vägde 140 kg år 2012, jag hamnade där igen i december/januari nu 2019 men lyckades återigen ta mig på tillbaka på banan nu i min andra resa. Det jag vill säga med detta inlägg är att det gäller att förbereda sig mentalt på frågan; vad vill jag? Hur kan jag underlätta för mig själv? Där kommer planering in.   
 
Mina tre bästa;
  1. Mentala biten
  2. LCHF Kosten
  3. Planering
Alla tre lika viktiga för att det ska fungera.
 
Jag har haft mycket att göra de senaste två veckorna, jag sommarjobbar som undersköterska i hemtjänsten (älskar det jobbet) samtidigt som jag förbereder min föreläsning i höst. Samtidigt är min bror här från Munchen så det blir mycket att umgås, vi har firat midsommar med stor baluns och igår hade vi hemma hos mig ett stort släktkalas med de närmaste som kunde komma.
 
Utan planering och utan min mentala inställning och utan min LCHF-kost hade jag inte orkat med allt detta och jobba samtidigt.
 
Nummer 1: jag har bestämt mig för vad jag vill (mentalt), nummer 2: jag äter LCHF-kost som ger mig bra energi så att jag känner pigg, nummer 3 är att jag har planerat så att allt ska fungera för mig.
 
Med det tänkte jag visa lite härliga bilder från gårdagens släktkalas där vi bjöd på surströmming. Jag som fullkomligt ÄLSKAR det valde dock att avstå då man äter potatis och tunnbröd till, mitt val (planering) min mentala inställning och att jag såg till att det även serverades god LCHF-mat till mig och några andra som inte heller ville äta surströmming. 
 
(null)
 
  
(null)
 
Surströmming, potatis, tunnbröd, snaps, öl och vin: Allt som hör till serverades hemma hos mig, och var och en gör sina egna val om vad de vill äta och dricka. 
 
(null)
 
Till oss som valde bort surströmming hade jag gjort Norrländsk tjälknul och till det en fetaostsallad med bearnaise sås och ädelostsås som jag åt. Jag hade även gjort en potatisgratäng till mina gäster som ville ha det. För mig fungerar detta jättebra och jag håller mig på banan trots frestelser runt mig.
 
(null)
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Ja du har de inte lätt med alla dessa kalas, middagar etc. I min värld är dessa ett litet fördärv om man vill ha god hälsa och behålla sin optimala vikt. Mycket insulinpåslag stup i ett ger mer ohälsa.

Svar: Läste du mitt inlägg, eller är det en missuppfattning? Kalas har jag och går på, men äter inte själv utan håller mig till min balanserade LCHF kost. eller menade du de som väljer att inte äta LCHF?
halvalindha

#2 - - monica:

Ser gott och trivsamt ut. Familjeträff!😊 . Själv var jag på LCHF eventet i varma Säffle. Så energiska och bra föreläsare. Sist Sofie och Anders Hexeberg om autoimmuna sjukdomar. Jag har Hashimotos. Ska försöka vara utan.mejeriprodukter i 2 månader.

#3 - - monica:

De delade ut 2019 årskalender gratis. Du är med på två eller t o m tre bilder!

Svar: Ja jag har den kalendern, kul att få vara med <3
halvalindha

#4 - - Han:

bra blogg

Svar: Tack <3
halvalindha

#5 - - mot plus:

Wow vilken härlig och inspirerande blogg!

Svar: Tusen tack <3
halvalindha