LCHF och sug

I kväll har jag haft ett enormt sug, jag har ätit bra under dagen: till frukost en bit laxpaj, till lunch en skagenröra med sallad på restaurang och till middag hemlagad köttfärssås. 

Försöker alltid tänka över vad beror suget på? Ibland finns inga rätta svar eller fel, jag menar ibland är det ju bara så gott att sitta i soffan framför tv:n med ett gäng goda mackor. 

Men jag vill inte falla dit i kolhydratsträsket igen, och därför brukar jag tänka: är det hunger eller sug detta handlar om? 

Är man hungrig så fungerar det fint med att koka ägg till kvällen som är nyttigt och bra, gärna tillsammans med lite majonnäs eller smör, så för mig är detta min räddare i nöden. 

(null)

Och kom i håg; Valen du gör i dag, är resultatet du får i morgon.

#1 - - Elin:

Just detta är svårt tycker jag för jag blir aldrig mätt 🙄 och är sugen att äta jämt Särskillt då jag har tråkigt. Just brist på mättnad är svårt då jag får bestämma vad som är lagom.

#2 - - Elin:

Just detta är svårt tycker jag för jag blir aldrig mätt 🙄 och är sugen att äta jämt Särskillt då jag har tråkigt. Just brist på mättnad är svårt då jag får bestämma vad som är lagom.

#3 - - Anonym:

För många mål per dag och på tok för lite fett är problemet, dvs allt för mycke aktiverat insulinpåslag

#4 - - Hannas krypin :

Jag tänker direkt på att tillsätta mer fett i maten när suget kommer. Det är det bästa sättet för mig att bli av med sig. Om jag har ätit ordentligt med fett så blir jag inte lika sugen på att äta. Håller mig mätt länge. 😊

#5 - - monica:

Man ska nog inte äta på ställen, där man reflexmässigt får sug. Förr hade jag problem i köket. Satte mig vid köksbordet, tittade på skåpen, tänkte på innehållet och saliv och magsaft rann till. Man får avleda och distrahera sig med allt annat som är mer givande och roligt än den eländiga maten, som man ju måste ha. Hunger går över, sug ibland men jag har gnag också efter att tugga på något. Mest morötter, tänker ibland träull vore lika bra . Eller nån höbal på gärdet. Blir att avleda och känna förnöjsamhet. Inte enkelt.