Finns det inget sockerberoende?

Har inhandlat senaste Allas veckotidning i dag och sitter och läser i lugn och ro, när jag kommer till sidan 77 och rubriken är 6 MYTER OM MAT. I vanliga fall brukar jag raskt bläddra förbi sådant här men jag blev nyfiken och upprörd när jag läste vad som skrivits.
 
ST- läkaren Frida Duell som jobbar på Karolinska sjukhuset i Stockholm har skrivit en bok; "Mat, myt, vetenskap" där hon guidar oss igenom de vanligaste myterna om mat, och i Allas veckotidning tar hon upp sex vanliga påståenden om mat och sedan hennes kommentar.
 
Jag visste inte om jag läst rätt???? Blev rätt upprörd och förbannad, vad tycker ni? Behöver vi socker för att överleva, som hon skriver? Hon skriver att socker inte ger beroende som andra droger gör? Vilken planet kommer hon ifrån?
 
Har själv tagit kort ur Allas veckotidning så att ni själva kan se vad hon skriver: 
 
(null)
 
   
(null)
 
 
 
 
 
 
#1 - - Lena i Umeå:

Alltså, jag tycker hon säger emot sig själv. Om nu socker ger upphov till att vi mår bra, så är det väl inte konstigt att man vill ha mer och mer. Det kan väl sägas vara ett beroende.

Sen är det ju fånigt att säga att vi behöver socker (jag tolkar det som att vi behöver äta socker). Själv har jag inte ätit socker de senaste 9 åren.

Jag förstår dig helt och hållet.

#2 - - Nisse Hult:

Frida Duell borde omgående
1: Klippa sitt visitkort
2: Sätta sig i skolbänken och lära sig lite basbiologi
3: Tala om vilka som betalar henne för att ljuga

#3 - - Vivisfaxarn:

Såg det också. Blev lika upprörd som du. Tyvärr förekommer hon då och då i media. Finns det verkligen inte nåt rätt eller fel?
Ska vi mötas av alla dessa olika sanningar hela tiden.
Mitt motto är att jag väljer vad jag ska tro på. Annars blir man ju helt förvirrad!

#4 - - Christina:

Herregud! Nu blir jag sur. Hur kan hon jobba inom vården och skriva att vi behöver socker? Jag hoppas hon menar socker från frukt o bär och inte raffinerat vitt socker. De flesta vet idag att socker startar inflammationer i kroppen så socker är ett big no no. Socker försurar kroppen vilket gör det lättare för sjukdomar, cancer, allergier osv att få fäste.

#5 - - monica:

På 60 talet trodde man fortfarande att rökning var ofarligt. T o m nyttig, fanns astmacigaretter googlade jag nyss på. Men allt eftersom lungcancer ökade ,så ändrades uppfattningen. Ska det ta 50 år till att ändra om sockret. Läkemedelsfabrikanter och konditoriägare blir arbetslösa..!??

#6 - - Hannas krypin :

Jag tycker att hon säger emot sig själv i samma kommentar. Den som säger att sockerberoende inte finns kan inte lida av det själv. Jag är sockerberoende och har flera i min umgängeskrets som också är det. Hon borde läsa på mer!!

#7 - - Kerstin P:

Reagarade precis som du och tänkte denna kvinna vet inte vad hon pratar om.

#8 - - pillris.blogg.se:

Jag såg också det där och blev upprörd. Jag är sockerberoendet, jag har försökt förneka det och påstå att jag kan hantera det. Men nej, jag är sockerberoende.