Ett steg i taget

Nu är jag inne på min tredje vecka sedan min nystart, och äntligen har suget börjat ge med sig. Blodsockret har blivit mer stabilt och jag känner mig mätt mellan måltiderna vilket är skönt. På två veckor har jag gått ner endast 0,5 kg, inte jättemycket men jag är glad för det går åt rätt håll sakta men säkert. Men visst är det konstigt att det ska vara så svårt att gå ner, men att lägga på sig många kilon; det gick rysligt lätt. Det var som om min kropp var en tvättsvamp och bara sög i sig varenda kolhydrat och svällde. Men än går det inte att vrida ur tvättsvampen, mycket vätska har bundits men jag vet och känner mig trygg med att det kommer lösa sig även det.
 
Min yngsta dotter hade kalas förra helgen med 13 tjejer på middag och de skulle bjudas på pizza buffé. Vi tänkte att 7 pizzor borde räcka för de äter väl max 1/2 pizza var. 7 nygräddade färska pizzor kom hem till oss och doften var förförisk. Det är skillnad på pojkar och flickor i matintag, det blev fyra pizzor över!!!! Jag och min man skrapade bort fyllningen från pizzabotten och åt endast fyllningen, sedan kastade vi pizzabotten och jag klarade mig från att falla dit. Vill poängtera att jag tvingar inte på andras barn min livsstil och gör så bra val jag kan med min dotter.
 
(null)
 
 
 
(null)
 
Det är minusgrader i hela Sverige och temperaturen ligger gärna på allt mellan minus 15-25 grader kallt, så mina promenader har inte kommit i gång som jag velat än. Speciellt inte med tanke på att jag fortfarande inte kan få igen min vinterjacka över magen, så lite gruvsamt är det att gå ut i kylan OCH jag tänker inte köpa ny täckjacka i större storlek.
 
Annars så har jag börjat göra måbra-grejor för mig själv nu för annars är det så lätt att lägga ner allt. Åtminstone så fungerar jag som så att jag har min på/av knapp, där man struntar i sig själv och utseendet. Men nu har jag varit till frisören och fräshat till mitt hår, och idag har jag även varit ut och lunchat med fina vänninor.
 
(null)
 
Det går framåt, hur går det för er? 
 
(null)
 
#1 - - Anonym:

Det går framåt sen nyår har jag gått ner 8 kilo men jag äter gi tack för dina delningar det inspirerar kram Ann

#2 - - Anonym:

Inte bra alls, har problem tvärtom och får inte drop på viktnedgången och jag som haft sjuklig fetma och bara lågt på mig måste nu prova gå upp för jag är underviktig snart men inget händer! Min diabetes gör att kolisar i mängd går bort. Detta är faktiskt tom jobbigare än ner.

Heja dig vad bra du är!!

#3 - - Nisse Hult:

Ännu en vecka med 23:1 fasta, snacka om att de funkar kanon.

#4 - - Nathalie:

Tufft att ha massa pizza i huset, hade åtminstone jag känt tror jag 😵
Jag och min kropp suger också åt sig som sjutton och då inte bara av kolhydrater utan av ALLT. Jag håller stenhårt på kosten men går ändå upp hela tiden. Så frustrerande!
Heja dig!

#5 - - Tussilago:

Börja med dans, då får man vara fin också.

#6 - - monica:

Så fin du blev i håret! Roligt att kosta på sig!! Jag har anmält mig till.LCHF eventet i Säffle 28-29 juni. Många bra föredragshållare. Så kan jag bli inspirerad. För 2 år sedan vägde jag 80 kg och bestämde mig för att gå ner till 75. Och med mycket småkaksbak till olika föreningar, så blev det 7 kg plus istället. I somras bakade jag utan äta alla krispiga kakor. Får göra ett ny start, samt baka smaker och konsistenser jag inte gillar. Var till sjukgymn för min ankel en sista gång. Där finns en stor sal med träningsmaskiner, såg verkligen trivsamt ut. Det är personer ,som gått hos sjukgymn och sen kunde fortsätta själva. Bara sticka in,när de ändå är i stan. Hörde inte efter pris. Hoppas det går bra för dig.

#7 - - monica:

Fick se reklam för den fina LCHF kalendern, när jag beställde. En verkligt fin bild på dig!