Jobba mot målet, men njut av nuet

Att må dåligt kan vara en bra början, jag menar det är ju endast då vi är mottagliga för en förändring åtminstone så var och är det så för mig. Hur gärna jag än ville gå ner i vikt för min hälsas skull när jag vägde 140 kg så infann sig inte tillräckligt med motivation för att ta tag i min hälsa.
 
Jag mådde ju trots min övervikt bra och var lycklig med min man och två barn, vi båda jobbade och allt flöt på, det fungerade att leva med min övervikt i vår trygga bubbla. Det som fick mig att ta tag i min övervikt var när sanningen blottades på ett brutalt sätt för mig när jag 40 år gammal inte fick plats i flygplansstolen. Det var först då som jag förstod och fick kraft att ta tag i min hälsa/övervikt.
 
För mig är det även viktigt att sätta upp mål som jag vill nå för på det viset så håller jag mig sysselsatt och det ger mig själv inspiration och motivation, och kanske det viktigaste av allt; att jag i dag under min andra resa har kommit så långt i mina tankar att jag kan njuta under vägen till målet, det är stort för mig. Att jag vågar göra det jag vill samtidigt som jag är under min andra resa, på så vis är jag i dag mindre stressad och mår bra. Kilona som trillar får göra det i sin takt och det är så skönt att ha släppt tankarna jag alltid hade förut; ATT när jag blivit smal eller gått ner de kilon jag vill, då ska allt roligt hända. Snacka om att sätta krokben för sig själv. 
 
 
För mig handlar det inte om att jag blir lyckligare med normalvikt, för mig handlar det mycket om att må bra i en frisk kropp där jag kan röra mig som jag vill utan att ha värk i kroppen. Jag vill ju att min kropp ska orka länge till, sedan kommer ju givetvis fördelarna med att väga lagom mycket med allt vad det gäller kläder, resa obehindrat, att våga mer, ta för sig mer osv.
 
Det är viktigt att gå till sig själv och känna vad som är lagom för sig själv, för alla är vi olika och måste respektera varandras olika storlekar, det viktiga är; var mår du bäst.
 
#1 - - monica:

Fina bild! At kunna få plats i en rutschkana är toppen! Och unna sig annat än mat so ger glädje. Du köpte en fotlänk en gång! Så glad att det går bra för dig!

#2 - - Anonym:

Du är så klok 💕 tack för att du delar med dig av resa 2

#3 - - Margareta:

Allt hänger ihop vill jag säga. Jag har också påbörjat min andra resa som så mycket är inspirerad av dig.
Helt fantastiskt att få möjligheten att få stöd genom allt du delar med dig av❤️
Och självklart vill jag få bort kilon för att min kropp ska må bra, sänka mitt blodtryck osv. Men helt klart blir jag även lyckligare!! Tycker bättre om mig själv. Det ena ger det andra.
Men det gäller att hålla focus och inte glömma det som är viktigt, ja viktigare än den där kanelbullen..
Kram❤️