Söt utan socker

Det första jag gjorde när jag vaknade på morgonen förut var att gå till kylskåpet och dricka läsk, det var min frukost. Fanns det lite middagsrester kvar slank de ner också. Jag hann aldrig bli riktigt hungrig till lunch för då hade jag redan hunnit stoppa i mig en korv med bröd på macken, eller en godbit och lite läsk i bilen, och gärna en godispåse också när jag var ute och jobbade.
 
Jag var ständigt mätt, det är ju så gott att äta allt man vill, när man ändå inte bryr sig. Eller bryr man sig egentligen? Äter man för att döva sina känslor???
 
 
Jag har alltid lagat bra husmanskost med grönsaker, för trots allt så gillade jag grönsaker. Men sedan så fick det gärna bli ett till mål på kvällen innan jag gick och la mig, gärna smörgåsar och ibland kunde jag slå till med pizza också, det kan ju vara rent livsfarligt om magen skulle kurra!! Min mage fick aldrig chansen att känna hunger och till slut en dag efter åratal av funderingar att ta tag i det här, så lyckades jag.
 
Så här kunde en dag se ut för mig förut;
 
  • Frukost: Läsk och matrester
  • Mellanmål: Korv med bröd, godis och läsk
  • Lunch: Hamburgare på sibylla med strips
  • Fika: Oboy go bit t ex. mazarin
  • Lite snacks i bilen
  • Middag: Husmanskost
  • Kvällsfika: Smörgåsar, mjölk eller t ex Billys PAN pizza i mikron
 
I dag ser en dag ut så här;
 
  • Frukost: 2 kokta ägg med majonnäs och kaffe
  • Lunch: 1/2 grillad kyckling, sallad med béarnaisesås till
  • Middag: Lax i ugn med grädde, västerbottenost och broccoli
  • Mellanmål vid behov: Sötmandlar, kokt ägg, ostskivor eller några bitar ölkorvar
 
Jag vet att det går att göra en förändring och bryta gamla mönster, tålamod och vilja och hjälp med rätt verktyg.
Nu startar jag upp en cirkel/omstart och här kan du läsa mer om den, OBS!! Endast fåtal platser kvar.
Mejla din anmälan till; lindha.vikstrom@jamtland.st
 
(null)
 
#1 - - Nathalie:

Så jäkla sjukt när man ser det sådär.. Det är ju tyvärr inte helt ovanligt att se den där typen av "mat" hos folk och det är också samma människor som blir extremt provocerade av att man äter ren och naturlig mat.

#2 - - iseedee:

Vad inspirerande! Starkt jobbat!
Det är svårt att göra förändringar, mycket tålamodsprövande.

#3 - - Anonym:

Låter precis som för mig den menyn med läsk till frukost osv. Har gått så bra i över ett år nu, tappat 50 kilo. Men har plötsligt halkat tillbaka i gammalt beteende, äter inte socker men har svårt att köra bli att småäta ost och smör, eller lägga till bra fast jag inte borde osv. Känner igen gamla mönster. Vill inte halka dit igen :/ diabetes gör att socker inte är ett alternativ, men blir så trött på mitt beteende :/