Söndagsmiddag, LCHF pizza

God söndagsmiddag som hela familjen älskar, dessutom tycker min minsta att det är kul att få hjälpa till och skära och hacka alla ingredienser vi vill ha på pizzan.
 
Jag börjar med att göra hemmagjord tomatsås så den kan sjuda och koka i hop sig under tiden man gör pizzabotten.
 
Hemmagjord tomatsås;
 
1 finhackad gul lök
1 msk olivolja
2 dl passerad tomat
1 msk tomatpuré
1 krm salt
1 krm peppar
1/4 köttbuljongtärning
1 tomat
 
Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt passerade tomaterna och den hela tomaten ( skär den i klyftor
Tillsätt även tomatpurén och alla kryddor. Koka såsen i 15 -20 minuter. Smaka gärna av med lite färsk basilika.
 
 
 
Recept pizzabotten;

100 g riven ost

3 ägg

0,75 dl grädde

0,5 dl mandelmjöl

0,25 dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

1 msk olivolja

Vispa ägg och grädde och tillsätt resten av ingredienserna. Låt stå och svälla 5 minuter. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15-20 minuter eller tills den har fått färg i kanterna. Ta ut den och låt svalna några minuter.

 
 
Valfria pålägg och mycket ska det vara.
 
  
Lägger först tomatsås på botten sedan hälften av osten, valfri fyllning och toppar med resten av osten. Vi brukar ha tillbehör som crème fraiche, béarnaisesås och pizza sallad.
 
 
 
 
 
 
#1 - - iseedee:

Åh vad gott det ser ut. :)

#2 - - M-L:

Hej, vilken temperatur ska man grädda botten i och sen när man lagt på fyllningen.

Svar: 225 grader 👍
halvalindha