LCHF LASANGE

Här kommer ett av mina favorit recept världens godaste LCHF- Lasagne, den passar perfekt att göra när man har lite mer tid och är ledig på helgen.
 
 
Jag börjar med att göra lasagneplattorna, ett gammalt recept som jag hittade från tidningen "Allt om lchf". Jag har provat göra många varianter av pastaplattor men detta är klart bäst. Endast tre bra ingredienser behövs:
 
Recept; 
4 ägg
125 g Philadelphiaost
1/2 dl fiberhusk
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen pösigt. Blanda i Philadelphiaosten, fiberhusket och salt och vispa så att det blir en slät smet. Låt stå fem minuter och vispa sedan en gång till.
 
Fördela ut smeten på ett bakplåtspapper och lägg över ett inoljat(viktigt) bakplåtspapper. Kavla försiktigt ut smeten så att den blir så tunn som möjligt och dra sedan försiktigt av det inoljade övre bakplåtspapperet. Rekommenderar att ni är två som hjälps åt, jag höll i bakplåtspapperet och min man kavlade försiktigt.
 
Grädda mitt i ugnen, 150 grader i ca 10 minuter, skär i lagom stora plattor.
 
Medans lasagneplattorna vilar förbereder jag köttfärssåsen så kan den sedan få puttra i hop sig några minuter,
Stek köttfärsen i smör och pressa ner vitlöksklyftor och tillsätt krossad tomat och tomatpure. Häll i crème fraiche och vispgrädde. Smaka av med alla kryddorna.
 
Höj ugnsvärmen till 200 grader.
 
  
Recept köttfärssåsen;
500 g nötfärs
Smör till stekning
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1/2 dl tomatpure
Salt/peppar
1/2 buljongtärning
1 tsk lökpulver 
2 tsk basilika
2 tsk paprika pulver
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
100g riven ost
 
Häll lite av såsen i en smord ugnsform och varva köttfärssås och lasagneplattor. Avsluta med sås och riven ost.
 
 
Grädda i ca 20 minuter.
Riven parmesan och en klick crème fraiche till.