Att bryta ny mark

Jag får många frågor om min viktminskning, om jag gick ner i vikt varje vecka, hade jag inga up and downs osv.
 
Självklart så gick även min resa upp och ner, i bland var jag så less att jag bara ville ge upp. Men någonstans inom mig kände jag denna gång; att ge upp igen som så många gånger, förut vad leder det till? Det kommer ju inte att hjälpa mig framåt utan jag kommer ju gå upp allt i vikt igen plus lite till. Sedan kommer det dröja flera veckor och kanske till och med månader innan jag återigen orkar och bestämmer mig för att tag i vikten ännu en gång. Den här gången bestämde jag mig för att det finns bara en väg, och det är framåt, och jag ska kämpa på hur motigt det än kommer kännas ibland.
 
För mig under min resa så var det även viktigt att må bra och belöna mig med saker under tiden som gjorde att jag kände mig fin. Förut har ju jag alltid tänkt att när jag blir smal då ska jag unna mig det ena och det andra och köpa det, för nu när jag väger så här mycket är jag inte värd något. Så kunde mina tankegångar vara förut. Men den här gången valde jag att bryta ny mark och göra min viktresa annorlunda, för bevisligen så hade ju mina tidigare jojobantningar inte lyckats.
 
För mig har dessa punkter varit och är direkt livsviktiga för att lyckas;
  • Att ha en plan
  • Delmål fram till det stora målet
  • Sysselsättning
  • Rutiner
  • Bekräftelse under resan
  • Visualisering
  • Att ha något att se fram emot
  • Acceptans
Första punkten; att ha en plan eller att förlita sig på slumpen, vilken av dem kommer avgöra om du kommer att lyckas? Alltid planen.
 
Att sätta upp realistiska hanterbara mål kommer att ge dig positiv energi när du når delmålen och det skapar motivation att fortsätta lite till fram till nästa delmål.
 
Att bryta gamla vanor/ovanor genom att sysselsätta oss kommer att hjälpa dig framåt.
 
Rutiner kan låta tråkigt, men det skapar trygghet i din förändring.
 
Att känna sig fin och tillåta sig själv att må bra under resan ger dig extra motivation.
 
Att kunna drömma och se sig själv i mål är något som jag använt och använder mig av hela tiden.
 
Boka en resa eller gå på spa, fixa naglarna på salong, belöning för hjärnan.
 
Att acceptera utgångsläget och tänka att det kan bara bli bättre.