Bullens dag

I morgon är det kanelbullens dag och skulle det inte vara trevligt att överraska sina arbetskompisar eller vänner med riktigt goda nyttiga LCHF pizza bullar i stället. Jag lovar att de till morgon fikat eller varför inte till eftermiddagsfikan kommer att uppskatta dessa godingar mer :)
 
 
Receptet på botten tog jag från 56 kilos blogg
200 g riven ost
8 ägg
1,5 dl grädde
4 msk fiberhusk
Lite salt
 
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5- 10 minuter.
Fördela degen/smeten på två plåtar. Grädda i ugnen ca 15 minuter i 175 g. 
Lägg på tomatsås och valfri fyllning, jag finhackade skinka och knaperstekte bacon som jag hade på tillsammans med färska finhackade tomater. Rulla sedan i hop "pizzan" som en rulltårta och skär den i bitar som du lägger i bullformar på en plåt. Strö över och toppa varje bulle med riven ost och in i ugnen igen tills osten smält och fått fin färg, höj gradantalet på ugnen till 225 grader. 
 
Pizzabullarna blir så goda och barnen gillar dem skarpt. Här kommer recept på min hemmagjorda tomatsås.
 
400 g krossade tomater
En finhackad gul lök
Två finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1/2 tärning grönsaksbuljong
Salt/peppar
olivolja/smör
 
Stek löken mjukt i smöret och olivoljan, jag tycker det blir godare smak om man blandar olivolja och smör.
Häll över de krossade tomaterna och övriga ingredienser, låt koka i hop 15 minuter.
Jag brukar ta stavmixer så blir tomatsåsen lite mer slät, smaka av med salt/peppar.
 
Hoppas ni också kommer att gilla dem, dessutom är de perfekta som mellanmål eller att ta med på utflykt.