Det handlar om dig

Att ständigt jaga nya dieter som ska få dig att lyckas gå ner i vikt är så vanligt, man vill så gärna finna den enkla och snabba vägen och lösningen på sina problem. Tålamodet är vårat största hinder, för när vi väl börjar göra en förändring så vill man att det ska gå snabbt, och går det inte tillräckligt snabbt så börjar vi leta nya vägar.
 
Hur många gånger har vi inte misslyckats genom att göra så, och varför fortsätter vi att lura oss själva att göra så om och om igen? Hela tiden kommer nya idéer på hur din viktminskning ska gå fortare, och just nu är det många som hoppar på det "nya" Carnivore, att äta kött och smör. Självklart får var och en göra som man vill, men jag känner att detta är ännu en ny grej som kommer att få dig att falla ur banan igen, för vem vill äta det resten av livet? Kommer det bli en hållbar livsstil i längden?
 
Under mina 6 år som jag ätit LCHF så har jag aldrig ändrat körriktning, jag gick ner 70 kg i vikt genom att äta LCHF kost, glutenfritt och regeln 5 g kolhydrater per 100 g. En kost som ger mig alla näringsämnen jag behöver och den balans i livet som gör att jag i dag inte väger 140 kg igen! Plus att jag säkert hade fortsatt gå upp i vikt lite till. Att jag gick upp 15 kg vikt igen pga stress som jag tror ni vid det här laget blivit trött på att höra handlar inte om att jag började göra fel; jag har hela tiden ätit LCHF. Jag menar varför ändra ett vinnande koncept som håller i längden, och som gör att jag nu i dag mår bättre och mina kilon börjar trilla av mig igen.
 
 
Jag fick en väldigt fin kommentar skriven till mig som jag vill delge här; hon skrev att hon vill så gärna gå ner i vikt men blir otålig om det går sakta och då lockas hon att vilja köra äggfasta, eller letar för fullt efter snabba metoder såsom fasta m.m, men så hittade hon till min blogg där det inte finns qvick fix, utan målmedvetenhet, tålamod och uthållighet.
 
Jag blev så glad när hon skrev det till mig för det är precis det jag vill förmedla på min blogg och mina kurser på nätet; att finna en hållbar hälsa  precis som jag gjort för att slippa börja om och om igen. Min största utmaning när jag jobbar med klienter och mina grupper är inte maten med menyerna de får, för alla är nöjda med mina goda veckomenyer, utan det är att få dem att hantera att det vi nu har börjat har inget slut. Detta ska bli ett hållbart sätt att äta och leva så kommer kilona trilla bort. Så tålamodet  att jobba med det mentala är så viktigt.
 
I min cirkel som jag har nu så är det 10 härliga tjejer som tillsammans gått ner första veckan över 19 kg, och det ger mig sådan härlig energi. Allt kan inte förändras över en dag, men små steg i taget så kommer man att lyckas. För kunde jag gå ner 70 kg i vikt med all min matproblematik, jag som alltid älskat att ha något gott i munnen jämnt, kunde jag bryta det mönstret så vet jag att även du kan lyckas. Heja oss!