Porslinsbröllop

I dag är en väldigt speciell dag, för i dag firar jag och min Magnus vår 20-åriga bröllopsdag. Det är galet många år. Jag träffade Magnus när jag var 19, och i dag är jag 46 år vilket betyder att vi varit tillsammans i 27 år <3. Det känns stort att vi har varit tillsammans så länge.
 
När jag träffade min man var jag just då normalviktig, men som ni vet så har ju jag kämpat med vikten och otaliga jojobantningar under alla år. Både jag och min man älskar att laga mat, så den kombinationen med myskvällar där mat var i stort fokus, slutade med att vi la på oss lite kilon som vi sen gick ner, och sen upp igen.  Ja herregud vad man kastat bort tid på dessa jävla olika dieter som gör att man blir fixerad vid mat.
Men vi gifte oss 1998, och då var jag återigen normalviktig inför mitt bröllop, plus gravid med mitt första barn i tredje månaden.
 
 
Efter att mitt första barn kom 1998, släppte alla hämningar och jag gick upp i vikt igen. Sedan när vi skulle skaffa barn nummer två hade jag svårt att bli gravid, troligtvis pga min kraftiga övervikt och när jag väl blev gravid så fick jag gå på specialistmödravården. Läkaren där rekommenderade mig att ändra på min livsstil och försöka gå ner några kilon för att orka med förlossningen.
 
Det är ju märkligt, men när man har ett barn i magen och vill att allt ska gå bra så gör man ju allt man kan, så jag ändrade på kosten och började promenera och jag gick faktiskt ner 30 kilo under graviditeten. Men efter förlossningen när allt gått bra så släppte jag ALLT IGEN och gick upp ännu mera i vikt. Till slut gav jag upp, allt kändes lönlöst och så visade vågen på 140 kg. En härlig viktuppgång på 70 kg!!
 
Det är ju otroligt egentligen hur min kropp har orkat med detta alla dessa jojo-bantningar med stora som små viktnedgångar under alla dessa år.
 

Ja, det är svårt att förklara hur kan man tillåta sig själv att det blir så här och tillåta sig själv att gå upp så många kilon utan att sätta stopp efter typ 10 kg. Varför hade jag inga spärrar där, utan lät det bara fortsätta?
 
Mycket har jag lärt mig om mig själv i dag och framförallt hur viktig kosten är. Jag började äta LCHF-kost i mars 2012, det är 6 år sedan nu och det i kombination med hur jag har jobbat mentalt med mig själv har gjort att jag i dag känner mig trygg med att veta att jag aldrig kommer att tillåta mig själv att gå upp till 140 kg igen.
 
 
Därför kändes det så stort när jag fick på mig mina vigselringar år 2014 som jag inte kunnat använda på 16 år,  att jag fortfarande kan använda mina ringar i dag. 
 
 
#1 - - Hanna Karlsson:

Grattis på 20-årsdagen! Så fint att få läsa och se er bröllopsbild!

#2 - - Paula:

Grattis <3 Det är stort ,att ha hittat den rätta, att leva livet ihop <3 Kram/Paula

#3 - - monica:

Grattis till er båda! Så otroligt mycket energi du har lagt på att gå upp och ner i vikt. Att du orkat, både att hejdlöst äta och likadant låta bli. Jag har gnagt och ätit men inte på det viset. Har jag ätit en påse nötter eller 2 plåtar nybakat fröknäcke eller som häromdygnet en förpackning med Pauluns granola, då blir jag spyäcklig och kan inte förmå mig till mer. Vet precis vad jag tål att köpa hem.Så bra att du fått balans i ditt liv och att ni båda gått ner i vikt. Kan cykla, åka skidor och rutschkana som du visat bilder på. Och få plats i en flygplansstol. Önskar er fortsatt lycka!☺☺