Förändringar

Att börja göra en förändring i sitt liv oavsett vad det handlar om är jobbigt. Att sluta med något som man gillar och som ger belöning i hjärnan direkt, hur ska man kunna sluta med det?
 
Jag menar om min enda tröst och trygghet i livet är att veta, att när jag kommer hem så får jag belöna mig själv med det bästa jag vet; godis, smörgåsar m.m., hur ska man orka bryta det mönstret när man vet att man mår bra av den känslan samtidigt som man vet att det är tillfällig belöning och dövar endast för stunden för att sedan vilja ha mer hela tiden? Samtidigt vill du inget hellre än att lyckas nå dina mål och må bra. Känslan är så dubbel eller hur?
 
Att försöka sluta med sådant som inte är bra för dig, men som du samtidigt mår bra av tillfälligt är inte lätt att bryta, tillfälliga kickar i livet just för stunden. Vi måste hitta kicken i livet inom något annat i stället för maten.
 
Att döva med mat eller vad just du dövar med, om man inte mår bra så hjälper det inte att döva lager på lager i flera år. Till slut vet man inte grundorsaken till var det hamnade snett utan man måste börja skrapa på ytan igen för att nå ner igen till de riktiga känslorna. 
 
Du kan bara gå till dig själv och fundera över vad är det som gör att du inte förverkligar det du vill?
Jag som gjort den här resan vet att det går att göra en förändring även om det är ett hårt arbete, men det är klart värt det.
 
 
#1 - - Annette:

Tack för dina fina ord..sporrar många o bla mig ..❤

#2 - - Anonym:

Fina ord.och väldigt sant <3