Harmoni

Efter julen som har varit så åkte jag och min familj till fjällen för att ha det skönt och bara vara för oss själva. Det är så viktigt känner jag, att ha en plats där man kan slappna av, inga måsten och naturen utanför bara du öppnar dörren. Vi har fått fantastiskt mycket snö här i Norrland och det var länge sedan det var en sådan här snörik vinter. Förra året så var bara vissa längdskidspår öppna eftersom det inte fanns tillräckligt med snö, men nu så kan man åka överallt och det är magiskt vackert med snön på alla träden.
 
 
Ni som följer mig vet ju att jag kämpar med att gå ner dessa kilon jag lagt på mig, och det kan ju kännas lite orättvist att det går så sakta när man gör allt rätt. Men samtidigt som det är irriterande så känner jag ändå en acceptans inombords för att det inte finns något annat alternativ än att fortsätta göra det jag gör. Då kommer kroppen så småningom komma i balans.
 
Stress, mage och sömn är tre viktiga faktorer som påverkar om man vill gå ner i vikt, fungerar inte dessa bitar så kommer inte heller kroppen svara med viktnedgång. Jag går ju ner i vikt sakta men säkert nu och återhämtar mig i fjällen och stressar ner där. Hemma kör jag andningsminuten flera gånger per dag för att få återhämtning i vardagen, jag äter mycket grönsaker och en bra kost som gjort att min mage har börjat må bättre, och att ligga på spikmattan innan jag ska sova gör också att min sömn blivit mycket bättre. 
 
Så det jag vill säga är att; ge inte upp även om det känns segt emellanåt, kortsiktiga lösningar har vi provat alltför många gånger och hur har resultatet blivit av dem? Den som har tålamod är vinnaren, det är jag den första att skriva under på.
 
Nu jobbar jag några dagar till innan det är dags att få åka tillbaka till fjällen och njuta av all mysig atmosfär. 
 
 
Här på Hotel Köja i Edsåsdalen är det mysigt att komma in efter en skidtur och värma sig framför brasan.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Petra:

Spikmattan är nog den bästa investering jag har gjort tror jag. Nästan varje kväll, när jag har nattat den yngste sonen, lägger jag mig på den framför tv:n och det är såå skönt. Ofta lägger jag en ansiktsmask samtidigt också och det tillsammans blir en riktigt skön måbra-stund innan det är dags att gå i säng. Sover jättebra på natten sen!