6 år med LCHF

Mars 2012 började mitt nya liv med LCHF-kost, det är nu snart 6 år sedan och mycket har hänt sedan den dagen 2012.
 
Jag som jojo-bantat sedan 14 års ålder, visst är det hemskt att jag lagt ner så mycket tid och energi på att kämpa emot vikten och kämpa med maten?! Jag är 46 år i dag och har alltså bantat med olika dieter i 26år!!! Vilken tur jag började med LCHF annars hade det blivit i 6 år till. Jag tror att många känner igen sig i detta dilemma och själva har testat ett helt gäng med olika dieter genom åren med alltid samma resultat: lite ner i vikt men alltid tillbaka på ruta ett och kanske till och med några kilo extra på vågen efter varje ny diet.
 
Att jag började med LCHF är min stora lycka eftersom den kosten inte bara har förbättrat min hälsa, den har också gett mig mer självkänsla, att jag duger. Den har även fått mig att våga prova nya saker, att utmana mig själv och den har fått mig att börja blogga. Och framför allt att jag vågar föreläsa inför en massa människor, stå och prata om min vikt- och hälsoresa, inspirera och motivera andra att det faktiskt är möjligt att lyckas. Att det finns en väg ut ur helvetet och det vill jag gärna dela med mig av till er.
 
 
Min resa tog inte slut när jag nådde min målvikt på 70 kg, min resa fortsätter och jag jobbar med mig själv varje dag och lär mig nya saker hela tiden. Min största "aha-upplevelse" är mina reflektioner till varför och hur jag kunde äta mig upp till 140 kg!!! Och den insikten gör att jag i dag kan hantera mina motgångar så mycket bättre och inte låta mat och socker vara min tröst .
 

Att vara mitt uppe i livspusslet med familj och barn, man jobbar, ska hem och laga middag, det är läxläsning och skjutsar till olika fritidsintressen som barnen har, så är det inte lätt att finna tid för att hinna med sig själv. 140 kg tung så var jag rätt trött när jag jobbat hela dagen, och när kvällen kom så längtade jag efter soffan och se på tv när barnen lagt sig. Mitt mys framför tv:n kunde börja, min belöning för att jag orkade med livet. Men jag orkade inte med mig själv, så att äta och mysa gav mig den där kicken och belöningen i hjärnan en stund på kvällen.
 
Ända tills jag vaknade nästa dag och kläderna alltid var så trånga att ta på sig, och de ständiga tankarna jag hade; att i dag ska jag börja mitt nya liv. Men det nya livet höll bara i några timmar, för när de förföriska kaneldoftande bullarna eller semlorna tittade på mig i matvaruaffären så var det svårt att stå emot. För tankarna letade ursäkter; "du kommer ändå inte lyckas den här gången heller" eller "jag börjar i morgon igen vad spelar en dag mer eller mindre för roll?". Men dagarna växer snabbt till veckor och månader och när sommaren kom så ångrade jag mig; varför började jag inte. 
 
  
Jag förbereder vårens föreläsningar just nu om min livsstilsförändring i med och motgång, så håll utkik här på bloggen så kommer datum och orter inom kort.
Vill du anlita mig som föreläsare kontakta mig för offert på; lindha.vikstrom@jamtland.st
 
En av de viktigaste sakerna jag vill säga till er som kämpar är att det går att lyckas, även om det bitvis är krokigt. Men den som håller ut och tänker långsiktigt, det är den som når sitt mål till slut. Jag ser så fram emot att börja föreläsa igen och att få dela med mig av mina egna personliga erfarenheter och hoppas att vi träffas. Tills vidare så fortsätter vi att ses här på bloggen.
#1 - - monica:

Har du provat bönor!? Bestämt hade du ett inlägg om bönor och resistent stärkelse. Nu har jag provat bönor. Blir gaser och oväsen.. Annars kämpar jag med att tycka om mat och inte bara bröd och ost. Läser om ätstörning Arfid . Min dotter åt bara vissa färger, vissa konsistenser, vissa fabrikat. Hon var liten och ynklig. Jag själv vill helst ha kall luktfri mat. Krispigt och knaprigt. Så olika människor är.