Nya utmaningar

I dag har jag utsatt mig för nya utmaningar! Jag hade bestämt mig för att åka Tjejvasan i år på 3 mil men fick förfrågan om jag inte ville föreläsa på LCHF kryssningen den 24/2, så då det kolliderade med varandra så valde jag bort Tjejvasan.
 
Men när möjligheten kom att åka ett lopp några mil från där jag bor så kände jag att på så vis kan jag få båda delarna. För mig är det så viktigt att sätta upp mål, för känslan när man klarar dem skapar så mycket må-bra känslor som tar dig vidare att finna nya mål. Det var i Trångsviken som längdskidåkningen skulle ske, och man kunde välja på den korta banan på 15 km eller den långa på 42 km. Jag visste att en mil har jag klarat förut, så för att anta nya utmaningar anmälde jag mig till den långa banan på 42 km.
 
Mitt mål var att se hur många mil jag klarade att åka och min inställning var att genomföra det utan tidspress. Anledningen till att jag valde göra detta var för att mentalt stärka mig själv att våga utmana mina rädslor, och jag lovade mig själv att oavsett hur många mil jag klarar så ska jag vara stolt över mig själv att jag vågade ta detta steg då det verkligen ligger långt utanför min komfortzon. 
 

Jag var peppad och nervös på samma gång och åkningen gick fint fram till 6 km då jag fick ett sådant tryck över bröstet och gamla rädslor kom fram, jag valde att ta det lugnt och att genomföra halva loppet, så jag körde på i  2,1 mil och känner mig så nöjd över det jag presterade i dag. Min Magnus han fixade hela loppet på 4,2 mil och nu väntas Vasaloppet för hans del om 2 veckor med 9 mil framför sig. Jag är sjukt stolt över min mans prestationer.
 
För sex år sedan var vi båda kraftigt överviktiga; jag med mina 140 kg och att vi idag har en helt annan livskvalitet, energi och gillar att utmana oss på detta sätt hade jag aldrig trott för sex år sedan. Det går att göra hållbara förändringar bara man orkar att ha det långsiktiga tänket och att inte ge upp när de dåliga dagarna kommer.
 
 
Nu vet jag att jag klarar att åka 2,1 mil, så nu kan jag sätta upp nya mål som gör att jag har något att se fram emot förutom vikt-mål.
 
 
#1 - - Emmy:

wow vilken förändring ni har gjort. inponerande 😃👏

#2 - - Annika:

HEJA DEJ!😀🎿☃

#3 - - Slow Living by Annika:

Vilken kämparglöd! Heja er!