Vilket val gör du?

Jag har tidigare alltid varit en sådan som aldrig når fram till målet, jag kämpar och kämpar men precis innan målsnöret ger jag upp och är snart tillbaka på ruta ett. När jag tänker tillbaka på mitt "bantningsmönster" så har jag oftast alltid lyckats gå ner 5 -10 kg för att sedan falla tillbaka. Ibland har jag nått målsnöret och när målet var klart släppte jag allt och var återigen på ruta ett, jag hade inte lärt mig någonting och ändå upprepades historien igen och igen under flera års tid tills nu när jag fått stopp på allt elände.
 
Mitt bantningsmönster kan jag känna igen mig i när det gäller andra vardagliga saker, hur jag lägger knut för mig själv eller snubblar över mina egna ben då jag alltid givit efter för minsta motgång. Och när jag haft en motgång så förvärrar jag ofta det för mig själv genom att äta.
 
Om jag kände mig misslyckad efter en dag och tyckte synd om mig själv så köpte jag glass-godis-läsk för att belöna mig själv för jag behövde det, eller hur? Men det jag inte förstod då var att jag lurade mig själv till att tro att det var vad jag behövde, men i slutändan straffade det ju sig på mig själv i stället för att ta tag i det verkliga problemet. Hänger ni med?
 
 
Att göra en livsstilsförändring är inte det lättaste, tro mig jag vet. Men det går att bryta gamla invanda mönster bara man tillåter sig att det måste få ta sin tid, alla våra "quick fix" har ju bara lett till ännu mera viktökning i slutändan, eller hur? Jag som alltid älskat smörgåsar med massor av pålägg och min höjdpunkt varje dag var planeringen av vad jag skulle äta för gott framför soffan på kvällen när barnen lagt sig. Till slut gjorde jag valet att välja livet framför maten, jag vill inte leva för maten längre utan jag vill må bra och kunna och våga göra det jag vill. Hur känner du?
 
 
#1 - - Anonym:

Känner igen mig i det du skriver och får kämpa varje dag mot hjärnan som typ vill förhandla, det är svårt även efter lång tid att inte halka tillbaka i gamla vanor. Trodde aldrig att själva vanemönstren skulle vara så svåra att bryta och att hitta sig själv i vardagen då målet med vikten nåtts!!

#2 - - Effie:

Handlar också om att vara snäll mot sig själv (och kanske omdefiniera vad man menar med snäll. Inte att lägga krokben! :-) ).
Och om att prioritera sig själv; behandla sig själv som viktig.
Det är manga pusselbitar...