Droppen som rann över

I morgon så reser jag till min bror som bor i Tyskland utanför München, det ska bli så skönt att komma i väg på en veckas semester med sol, värme och bad. Här i Norrland där jag bor har vi höstväder just nu känns det som.

Jag har fått många nya läsare sedan jag är med i augustinumret i tidningen Topphälsa och det är alltid trevligt, välkomna ni med! För er som inte vet det sedan tidigare så var det just flygresan till min bror i Tyskland som var just den droppen som fick mig att ta tag i min kraftiga övervikt på 140 kg. Jag hade fyllt 40 år och fick då som present av min man en resa till min bror alldeles själv år 2012.

Jag gladde mig verkligen över detta, tills jag kom på att jag nog inte kommer att få plats i flygplansstolen, för när jag rest med min familj så har jag alltid suttit mellan mina barn och på så vis kunnat fälla upp armstöden och tagit del av deras säten också, men nu skulle jag resa själv.

Detta gjorde att jag nästan fick panik över hur detta skulle gå, men då kom min man på att vi bokar mig vid nödutgång då det är mer utrymme att sitta. Det vi inte visste var att vid nödutgångar så får det inte vara lösa delar så att armstöden gick inte att fälla upp utan det var fasta och heltäckta armstöd. Jag försökte på alla sätt och vis att få plats men det gick bara inte, jag fick helt enkelt inte ner min rumpa i stolen. Hur jag än försökte bära mig åt så gick det bara inte. Jag var tvungen att påkalla flygvärdinnan och förklara läget och be om en annan plats. Någonstans där så låtsades jag att detta är fullt normalt samtidigt som tusen känslor inom mig poppade upp; alldeles ensam kände jag mig så utlämnad och försökte bara överleva situationen. 

Jag fick byta plats till en plats där det gick att fälla upp armstöden och jag hade ingen bredvid mig så jag kunde ta del av lite mer säte. Men det slutade inte där utan jag fick än en gång påkalla flygvärdinnan då bältet inte räckte runt mig och jag fick en bältesförlängare. Den här resan gjorde att jag kände, att nu är min botten nådd. Jag är 40 år och får knappt plats att flyga, är det så här jag vill leva mitt liv och kanske bli ännu större? Vill jag kasta bort mitt liv och leva så här?
 
 
Alla har vi olika anledningar till när man känner att nu har jag nått min botten och är beredd att göra en förändring. Jag reste till min bror i januari 2012 och samlade sedan kraft, planerade och bestämde mig. I mars 2012 började min förändring som jag är så tacksam över att jag klarade. Min viktresa har inte bara skett på vågen, det har skett så mycket annat positivt på den mentala fronten; jag har vågat utvecklas och framförallt startade jag denna blogg som gett mig så mycket från er läsare och möjligheter för mig att komma ut i Sverige och föreläsa om min resa.
 
Att vakna varje morgon och känna sig stolt över sig själv, att man klarat en dag till i början på sin livsstilsförändring och veta att man är en dag närmare sitt mål. Att för varje dag känna att kläderna börjar sitta lösare och lösare, det om något ger/gav mig motivation varje dag.
 
 
#1 - - jeanette sandelin:

Du ser ut som en filmstjärna/fotomodell på nedersta bilden <3

Svar: Tack vad rar du är <3
halvalindha

#2 - - monica:

Ha det bra i värmen i Tyskland! Det kanske svalnar ner till drägliga 25°! Du är väldigt duktig och fokuserad och har klarat både att gå ner och hålla vikten! Själv gnölar jag om 10 kg för mycket. Har bara så svårt för mat. Tror jag lider av selektiv ätstörning, och kolhydrater går bäst att äta.

#3 - - monica:

Ha det bra i värmen i Tyskland! Det kanske svalnar ner till drägliga 25°! Du är väldigt duktig och fokuserad och har klarat både att gå ner och hålla vikten! Själv gnölar jag om 10 kg för mycket. Har bara så svårt för mat. Tror jag lider av selektiv ätstörning, och kolhydrater går bäst att äta.

Svar: Tack, ska njuta av värmen .)
halvalindha