Bästa LCHF-pajen

Det ska vara enkelt att laga mat, jag menar; vem orkar och har råd att köpa hundra ingredienser till varje recept om man samtidigt försöker göra en livsstilsförändring?! Jag tänkte dela med mig av ett av mina favoritrecept som innehåller inte mer än 5 ingredienser bara!!! Är det möjligt och blir det verkligen gott?
 
Det kan jag lova att den här LCHF-pajen är vansinnigt god och går att förändra i det oändliga, så man tröttnar inte på den och dessutom är den som kall perfekt att äta som frukost eller på utflykt som matsäck. Mer fördelar med den här pajen, förutom att den är snabb att göra och innehåller få ingredienser, är att eftersom pajskalet endast är riven ost så slipper du extra kolhydrater i form av mandelmjöl och kokosmjöl. Dessutom innehåller min paj bra med fett.
 
Allt du behöver i ingredienser är;
5 portioner
300 g rökt skinka el.kassler
1 liten purjolök
3-400 g riven mozzarellaost
4 ägg
4 dl grädde
salt/vitpeppar
 
Som du ser på bilden så skär man skinkan och purjolöken  i fina strimlor.
 
(null)
 
Lägg över purjolöken i lätt saltat vatten och låt den sjuda/förvällas på svag värme några minuter, häll sedan bort allt vatten. 
 
(null)
 
Jag använder en pajform som är 21cm i diameter och det smidiga här är att du behöver inget pajskal och du behöver inte smörja formen, utan lägg den rivna osten direkt i formen. Osten är så pass fet att den lossnar helt perfekt när du sedan ska skära i den. Lägg sedan över skinkan och sist den förvällda purjolöken. 
 
(null)
 
(null)
 
Vispa de fyra äggen tillsammans med grädden och salta/peppra, häll sedan över äggstanningen över pajen.
 
(null)
 
In i mitten av ugnen ca 225 grader i ungefär 30 minuter eller tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg. 
 
(null)
 
Låt pajen få vila ett tag innan du skär upp den, på så vis blir det enklare att skära upp fina bitar.
 
(null)
 
Som jag skrev så kan man använda detta recept från grunden och göra alla sorters olika pajer med fyllning.
 
Grunden;
4 ägg
4 dl grädde
riven mozzarella
1 liten purjolök
 
Förslag till olika fyllning;
  • Rökt skinka
  • Varmrökt lax
  • Överbliven köttfärssås
  • Överbliven tacofärs
  • Kyckling
  • Fetaost med olika grönsaker
  • Broccolipaj med bacon
 
Som ni märker så är det bara fantasin som sätter gränser, hoppas ni kommer att gilla detta recept. 
 
Här en bild på Lax paj till frukost
 
(null)
 
Köttfärspaj med tomater som extra garnering 
 
(null)
 
Perfekt frukostmat med pajrester
 
(null)
#1 - - Birgitta Höglund:

Din paj är verkligen god och så enkel att göra, Lindha!

Svar: Tack, vad glad jag blir att du gillar den <3
halvalindha

#2 - - Anonym:

Funkar det att frysa in den?

Svar: Det går alldeles utmärkt.
halvalindha

#3 - - Anonym:

Funkar det att frysa in den?

#4 - - Thess:

Funkar det att göra spenatpaj också?