Nystart med våren

Känner ni som jag vad härligt det är med våren, äntligen! Ljuset och solen ger mig energi, våren ger mig känslor av nystart på många olika sätt. Jag vill slänga och rensa bort saker jag inte använder, och jag vill ha in färg i mitt hem. På samma sätt känner jag med min kropp och hälsa, hur jag vill kicka i gång och boosta mig själv extra mycket nu som en rensning av kroppen också.
 
Äntligen är snön borta från vägarna, åtminstone jag behöver inga skor med dubbar längre och jag känner hur jag verkligen vill kicka i gång mig själv lite extra. Så nu startar jag varje morgon med en morgonpromenad innan frukost på minst 45 minuter, så härligt att det är så ljust på mornarna.
 
Jag började ju min viktresa mars/april 2012 och det är verkligen en bra tid att börja göra de förändringar man vill, på något vis känns allt lite lättare efter den långa vintern. Att ta tag i sin hälsa och att göra en förändring är inte lätt och det är bara du som kan göra förändringen, det finns tyvärr ingen annan att skylla på.
 
För mig så gjorde min övervikt att jag började känna mig alldeles för begränsad i mitt liv, i min vardag både socialt och mentalt. Jag kom till en botten där jag var tvungen att ta beslut om hur jag skulle leva mitt liv; ska jag fortsätta drömma om vilka kläder jag vill ha som jag inte kommer i, eller ska jag göra något åt saken?
 
Förut använde jag oftast bara trikåbyxor med resår, jag kom inte i något annat. Kommer ihåg en händelse när jag gick min undersköterskeutbildning 2010 och jag skulle göra min praktik på 1 månad på Sjukhuset. När jag skulle prova ut arbetskläder och se vilken storlek jag skulle ha så fick jag inte på mig den största byxan, så de fick beställa extra en storlek större. Men den fick jag inte heller igen över magen, så jag köpte själv ett sånt där gravidband (eller vad det heter som gravida kan behöva i bland). Man förlänger knappen med ett band så jag kunde knäppa byxan. Men blixtlåset gick inte igen. Inte kul och överdelen fick jag ta i herrstorlek! Vad ska man säga om det.
 
Jag fortsatte blunda för den hemska verkligheten några år till tills jag halkade in på LCHF 2012.
 
Hur länge ska du vänta med att börja göra det du vill?
 
Foto kort; Katarinahamilton.se
 
Jag startar min sista grupp nu inför sommaren, med en cirkel på distans i 4 veckor.
Max 10 personer där vi tillsammans stöttar varandra varje dag.
 
Vi kommer att fokusera mycket på den mentala biten som jag anser är minst lika viktig som kosten, och vi kommer att ha roligt under resans gång. Vi kommer inte att ha någon djupdykning i fakta, utan vi kommer att hålla det på en väldigt enkel nivå som jag vet fungerar.
 
Det som är viktigt är att vi ska lära oss att äta rätt och att våga sluta räkna kalorier, fett och kolhydrater. Vi kommer inte att väga maten utan detta ska bli en hållbar livsstil, jag menar vem vill fortsätta väga/räkna maten resten av vårt liv? Det har vi nog alla gjort tillräckligt och hur har du lyckats hittills? Detta ska vara ett sätt att leva och att sluta banta. 
 
Vis av mina tidigare cirklar på distans så vet jag att bra stöd tillsammans i en grupp är väldigt positivt för att lyckas. För vi vet ju alla egentligen precis hur man ska göra och ändå är det så svårt, jag vet att det är just så. Livspusslet med allt runt omkring, och så vill man så gärna gå ner de där envisa kilona.
 
Jag som pendlat i vikt i många, många år vet hur viktig den mentala biten är, jag skulle nästan vilja påstå att den mentala biten och kosten ligger på delad första plats. Många viktminskningskurser hänger upp sig på att bara lägga om kosten, men jag vet att det är viktigt att se hela personen med allt runt omkring, livspusslet, för det påverkar mer än man tror. Det är viktigt att kartlägga och bli medveten om varför man gör som man gör, fast man egentligen vet att kanske gör jag fel.
 
Jag har bestämt mig för att jag vill vara nöjd med mitt liv och vad/hur ska man göra för att känna så? För att lyckas måste vi våga satsa och inte vara rädda för att misslyckas, bakslag kommer men det är av dom vi lär oss av, eller hur?
 
Cirkel:  4 veckor, pris 995 kr per person.
Start vecka 20
  • Vi kommer att ha en sluten grupp via Facebook (detta kräver att du har ett FB konto).
  • Daglig feedback från mig och övriga deltagare
  • Vi kommer att ha olika tema varje vecka, där jag skriver hur och vad vi ska göra.
  • Recept/menyplan varje vecka 
  • Plus mycket mera 
 
För anmälan mejla mig;
lindha.vikstrom@jamtland.st Skriv ämne "cirkel vecka 20" i ämnesraden. 
OBS. begränsat antal platser.
Endast 10 platser!!!! 
 
Här kommer lite referenser från några som gått min kurs;
 
- Jag tycker att gruppen har varit lagom stor och jättehärlig mix. Det har varit jättebra inlägg som du gjort och jag hade inte förväntat mig det som skrevs så det var en bonus varje gång. Att du skrivit och peppat och berättat om dina dalar och toppar i det mentala känner jag har hjälpt till. Att man känner igen sig själv, jag saknar ingenting, jag har inget negativt att säga, jag är supernöjd med allt och glatt överraskad för det var mycket bättre än jag förväntat.
 
 - Jag har upplevt att du har varit väldig närvarande i gruppen och det har varit bra. Jag har gillat dina inlägg. De hade kunnat innehålla mer fakta för min del men jag har lärt mig saker och det jag ville veta mer om har jag googlat. Som gammal lärare tror jag att du håller en bra pedagogisk nivå. Det har varit bra med den personliga touchen! Den mentala biten är det bästa, det hade jag inte fixat själv! Mina förväntningar infriades med råge. Gruppen och feedbacken har varit jättebra. Att ha kontakt med människor som vill samma sak och se hur de också kämpar.
Sämsta (och det betyder inte dåligt) att jag hade velat ha fler recept eftersom recepten varit enkla o maten god men även där har jag googlat.
 
- Har lärt mig mer om vad LCHF handlar om och det är svårt att bara läsa sig till på egen hand och sedan praktisera det på rätt sätt. Den mentala biten har varit suverän, tack! Över förväntan med att göra det på detta sättet i en sluten grupp på Facebook.  Har bestämt mig för att lägga om kosten för resten av livet. Ska jobba vidare :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Är tvärtom tröttare än vanligt pga graviditet, nådde målvakten men är nu gravid och har ännu i v 26 inte gått upp i vikt men gruvar eftersom jag vet att det kommer. Vet att det är fånigt men har kämpat hårt och känner att det som gravid är mycket svårare att inte hamna i gamla dåliga beteenden som att småäta osv..

#2 - - margaretha:

ör ett tag sedan la du ut din vikt varje vecka hur har det gått?