Att bryta mönster

När jag började min nya livsstil med LCHF 2012 förstod jag inte att det var ett nytt sätt att leva, jag trodde att LCHF var ytterligare en ny diet som skulle göra mig smal. Sedan skulle jag återgå till det gamla när jag blivit smal! Hur jag tänkte då kan man ju undra, jag menar hur många gånger har man inte lurat sig själv att tro att det är hållbart att återgå till det gamla?
 
Jag har jobbat så mycket med mig själv de senaste sex åren som jag har ätit LCHF, och har kommit till så mycket nya insikter om varför och hur jag kunde bli så stor som att till slut väga 140 kg!!!!
 
 
Att skilja sig från det bästa man vet (förutom min man och barn då) som i mitt fall var bröd, chips och läsk har inte varit lätt. Jag har alltid på kvällarna bunkrat upp med goda smörgåsar med alla möjliga pålägg och suttit framför tv;n i soffan och njutit. Eller njöt jag verkligen? Jag menar jag ville ju så gärna lyckas att gå ner i vikt men det kändes som en ouppnåelig dröm just då, och bästa sättet att ändå må bra där i soffan var att trycka i mig belöning i form av min drog smörgåsar och andra kolhydrater.
 

Det är inte lätt, och vis av mina egna erfarenheter så har jag märkt vad mycket maten handlar om när vi umgås, att maten nästan är viktigare än att vi personligen ses, är inte det skrämmande?
 
Jag får många mejl med frågor av typen hur man ska göra när den man kommer till har dukat upp fikabröd och en massa andra onyttiga saker, och så kan man inte äta det och är rädd för att personen i fråga ska bli sur. Är inte personen glad att du kommer, räknas det bara att och vad du äter?
 
Går man på kalas när någon fyller år och man inte får äta av allt som bjuds på, då måste man fråga sig själv; är du inte där för att umgås? Varför är det tråkigt om man inte får äta sockret, efterätterna eller alla drinkar? Vi måste lära oss att leva och hitta nya sysselsättningar som ger oss kickarna i livet och berikar oss, och inte leva för maten och sockret som ger oss en tillfällig kick. Jag vet att det är inte enkelt, men man kan inte tro att man ska nå sitt mål om man inte är villig att förändra sitt beteende och mönster.  
 
Jag som gjort den här resan vet att det går att lyckas om man har tålamod och den rätta inställningen, det är slut på quick fix, valen du gör i dag är resultatet du får i morgon; så sanna ord. Vad vill du? Vad är du villig att offra?
 
(null)
 
Det gäller att ta sig ur och över sin bekvämlighetson för att få det hållbara resultatet du önskar, det finns ingen lättare utväg. Det är tyvärr bara du som kan göra jobbet tillsammans med de olika verktyg du tar till din hjälp. En investering i din hälsa är kanske det viktigaste valet.
 
Nu kör jag i gång en ny cirkel på distans igen och det finns några platser kvar mejla mig för mer information på lindha.vikstrom@jamtland.st
 
 
 
#1 - - Nathalie:

Jag märker VÄLDIGT tydligt på mig själv att ätande är ett beroende, särskilt kvällstid. Jag vill liksom ha något att tugga på (dock LCHF) och gärna något som tar lite tid så jag kan sitta och småmysa. Det händer att jag äter fast jag egentligen inte är hungrig bara för att suget är så stort. Jag är medveten men ÄNDÅ är det så svårt!
Kram

Svar: Ja man får vara på sin vakt hela tiden, vissa dagar är mer jobbiga än andra. Men bra du håller dig till LCHF. Kram <3
halvalindha

#2 - - Angelica Wåhlin:

Väldigt bra inlägg & bra insikter! :)

Svar: Tack :)
halvalindha