Vikten av att väga

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Vetek.
 
För mig i min egen viktresa så har ju jag gått helt emot vad många andra gör, d.v.s. förutom att väga sig även använda måttband, vilket ju är jättebra då resultatet i bland inte alltid syns på vågen även om man gått ner i omfång.
 
Jag har i stället för måttband under hela min resa köpt mig ett par nya byxor en storlek mindre och haft det som motivation i stället för måttband, och när byxorna passar så har jag köpt en storlek mindre igen. Jag tycker personligen att det har varit jättemotiverande, och mina största byxor i storlek 58/60 har jag kvar som minne för när jag gick över den storleken blev det byxor med resår i midjan för mig. 
 

Jag vet hur viktigt det är att få bekräftelse på vågen även om det börjar bli lite tabu och att man ska slänga den, känslan finns ändå där det vet jag. Och jag behöver bara gå till mig själv nu när jag ska få bort de kilon som jag lagt på mig. Jag vet hur viktigt det är när man ska väga sig att vågen verkligen visar rätt, för det är så irriterande när man ska väga sig och vågen visar olika varje gång man ställer sig på den, även fast det handlar om sekunder mellan du väger dig. Eller om du råkar flytta på vågen en millimeter så visar vågen helt plötsligt att du gått upp ett halv kilo, men flyttar du den igen har du gått ner 1 kg!!!!
 
Varje litet hekto man gått ner är ju så viktigt för oss, men kroppen kör ju sitt eget race som ni vet. Hormoner kan ställa till det, du kan ha bundit vätska i kroppen som gör att du helt plötsligt gått upp i vikt fast du egentligen kanske har gått ner i vikt ändå, hänger ni med? För det är ju så här åtminstone under min resa, att när man äter rätt och motionerar så kan man på vågen gå upp, för tränar man så bygger kroppen muskler som gör att vi går upp i vikt av muskler då de väger lite mer, samtidigt som man kan ha gått ner i vikt i fett procentuellt.
 
Jag kommer i håg när jag vägde mig hos min personliga tränare som hade en special-våg som mätte detta. Jag var så taggad för jag hade känt på kläderna hur löst de hade börjat sitta, och blev ju så förtvivlad hur det var möjligt att jag kunde ha gått upp i vikt då. En vältränad kropp ser slankare ut om man omvandlar fett till muskler för jag hade ju gått ner mycket i fett den månaden i procent. Så kontentan blev ju då att jag ändå blev glad trots viktuppgången, och detta är ju så viktigt att komma i håg. Allt syns inte i kilona. 
 
Så vill man ha koll på vikten, muskelmassan, kroppsfett (%), kroppsvatten (%) och viseralt fett kg i kroppen så rekommenderar jag att köpa din våg hos Vetek som är en ledande vågleverantör inom all vägning med 20 års fokusering på vågar av hög kvalité till låga priser. Så kika in på Vetek sida här och se om du hittar en våg som passar just dig.
 
Tanita Personvåg, fett, muskel, ben, vatten, 150,0/0,1kg
  
#1 - - Anonym:

Hej Lindha, varför vill du inte skriva om hur mycket du gått upp igen efter din stora viktnedgång? Är det för att du inte vill erkänna att LCHF fungerar i längdem?

#2 - - Anonym:

Hej Lindha, varför vill du inte skriva om hur mycket du gått upp igen efter din stora viktnedgång? Är det för att du inte vill erkänna att LCHF fungerar i längdem?

Svar: Hej! LCHF fungerar i högsta grad, jag har tänkt skriva om min viktuppgång som inte beror på LCHF, ha tålamod. Om du läser min blogg så borde du ha lite insyn i varför jag gått upp i vikt :) Ha en fin helg!
halvalindha