Visualisera dina mål

Förra veckan hade vi personalfest på mitt jobb Ecocafeet  och jag hade som bordsgranne Mattias Högberg en kille som jobbar som terapeut hos oss med Hypnos. Jag är nyfiken av mig och började bombardera honom med frågor och samtidigt sa jag lite försiktigt att jag har liksom lite svårt att tro på att man kan hypnotisera andra till att göra saker, jag sa att jag har svårt att släppa loss och har ett väldigt kontrollbehov.
 
Han frågade om jag kunde bli uppslukad av en bok när jag läser och jag sa; nä det har jag aldrig blivit, har tyvärr lätt att låta tankarna fladdra i väg. Men har du någon gång känt att du blir helt fast i en film och nä, det har jag aldrig heller blivit. Så vi började konstatera att jag kan vara en av de där procenten som inte kan påverkas av hypnos.
 
Sedan frågade han lite om mig och min viktresa och han tyckte att man kan inte bara gå ner så mycket i vikt med bara vilja, det måste finnas något mer. Och jag började berätta att under hela min viktresa så satte jag hela tiden allt eftersom nya målbilder på mig själv; hur jag skulle se ut och hur jag skulle må, och sedan visualiserade jag mig själv i målet.
 
Jag berättade hur jag köpte min första svarta klänning och bestämde att när jag kom i den skulle jag och min man gå ut och äta middag, och jag skulle känna mig så fin. Och jag visualiserade hur jag såg ut och hur bra jag skulle må och längtade till den dagen när jag skulle nå målet, och när jag vägde tvåsiffrigt (99 kg) så kom jag i min första svarta klänning. Kommer aldrig glömma vilken känsla det var <3.
Här på bild nedan i klänningen.
 
 
Likaså när jag skulle springa mitt första Vårrus; från att ha vägt 140 kg till att 18 månader senare lyckas och väga 70 kg!!! Jag började även här se framför mig hur jag sprang vårruset, vad jag skulle ha på mig och vilken musik jag skulle ha i hörlurarna, och såg sedan hur jag sprang i mål. På det här viset när man visualiserar och sätter upp mål och ser sig själv i mål så har man liksom redan vunnit, om ni förstår hur jag menar?
 

När jag tränar/promenarar så visualiserar jag mycket (nu kommer detta ord upp mycket men det får ni stå ut med), det finns ett citat: "om du kan drömma det så kan du göra det", och det är precis så det är. När jag berättade detta för min bordsgranne Mattias så sa han; men Lindha du hypnotiserar ju dig själv och detta har du kommit på själv, det är ju så här idrottare och många andra använder hypnos för att prestera bättre där den psykiska faktorn har stor betydelse. Man har sitt mål klart framför sig och sedan ser man sig själv/visualiserar sig i bilder och på så sätt lurar man hjärnan att man klarar detta. Man övertygar sig själv och är redan i mål fast man inte är klar, och det är precis det jag använder mig av nu igen.
 
Det är därför jag har återfått min styrka; jag vet redan mitt mål och ser redan nu hur det kommer bli och därför har jag redan vunnit fast jag inte är där än. Jag förstår att detta kan låta märkligt, men det blev solklart för mig att detta har verkligen varit en del av min lyckade livsstilsförändring förutom kosten och träningen. Jag har haft lite fördomar om hypnos och trott att det bara handlar om att sätta folk i trans och att få dem att göra saker de inte är medvetna om, så detta var verkligen intressant för mig att höra.
 
Till saken hör att när jag tränade med min PT Jonas Brandt  den här veckan och jag skulle sätta mig på en stor yogaboll, och hålla balansen medans han satt mitt emot mig och vi hade ett gummiband mellan oss som jag skulle dra i för att träna min balans och bålen. Jag har alltid hatat dessa stora bollar och aldrig vågat sitta på dem då jag känner att jag har dålig balans, och Jonas utmanar hela tiden mina rädslor och styrkor. Det gick bra trots allt och Jonas sa; du säger till dig själv hela tiden att du har dålig balans och på det viset intalar du ju dig själv att du inte har någon balans. Genast förstod jag att detta är samma sak som hypnos; om jag intalar mig själv hela tiden att jag har dålig balans och det där vågar jag inte, så klart det inte fungerar. Så nu är det dags att börja programmera om även här och tänka; det här klarar jag. Är det inte fantastiskt hur vi fungerar?
Vad tycker och tänker ni om detta?      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Pia:

Håller med, den mentala biten är så otroligt viktig men samtigt kan det vara lite trickigt att jobba med den biten helt på egen hand. Det handlar så mycket om medvetenhet och att jobba på den för att komma in på djupet med den mentala biten. Och så krävs det juh upprepning och kontinuitet så som med den fysiska träningen oxå.
Ha en skön fredag ❤️

#2 - - monica:

Det är en styrka hos dig att kunna se framför dig hur saker kommer att bli, kropp och själ kommer att kännas!På så sätt visualiserar du bort ditt sug också, tror jag, och kan intikta dig på det som känns bra. Jag har tagit mig i kragen, klarar inte av att visualisera, men vill i gamla kläder. Känner nu ett lätt hunger=inte övermättnad och det hemska suget efter allt är borta. Tror hjärtat och livet känns lättare, när man lyckas med det man föresatt sig. Du är så duktig, bra få hjälp och press av Jonas!

#3 - - Paula:

Vad inspirerande Lindha ! Precis så gör vi egentligen alla och på många områden i livet. Tänk exempel att man vill måla om hemma eller sätta nya tapeter ! Vad gör du ? Jaa ! Du visualiserar, börjar se det framför, hur rummet kommer se ut färdigt ( du Monica kan det också, tro mig ! ;-) du ser dig i dom kläder du vill ha på dig, det går, så ge inte upp ) vi alla visualiserar alltid och ser framför oss den färdiga resultaten.* Men om vi tappar det eller inte ser det ? Är helt i mörker i tankarna exp. deppar , då är det direkt svårare.* Har själv läst om, att vi går egentligen till lätt trans när vi läser en bok eller ser på film och är riktigt koncentrerade till det vi gör, så hör vi kanske inte ens om någon säger till oss något och det har hänt mig. :-) Vi människor har så lätt ge upp och inte vågar försöka,(negativa tankar), det du sa Lindha om att om man ser bara det, att det där kan jag inte göra, jag har ingen balans, jag är så klumpig mm... Då blir det sant och då kan man inte. Verkligen tanke väckande tanke ! TACK ! Hälsning/Paula

#4 - - Lena:

Jag tror att det är mycket viktigt att visualisera för att nå sina mål

#5 - - monica:

Jag behövde kopiera ditt inlägga och hänga upp på synlig plats.!! Paula, har svårt att visualisera. Och finns så många demoner och smådjävlar i mitt huvud!. Stack fram en alldeles nyss och undrade vad jag ska baka till jul. Och till årliga julmarknaden i bygdegården. Och jag kan strunta i både det ena och andra, jorden går inte under, jag kan jobba med annat.

#6 - - Paula:

Till Monica <3 Många KRAMAR till dig ,att du kommer över det svåra och jobbiga som stör. Låt inte dom "smådjävlar" vinna, utan tänk "att du är mer än vinnare" och "att allt ordnar sig alltid på bästa möjliga sätt" <3 lite positiva tankar som du säger till dig, så ofta du behöver. Visst julen är svår tid, har varje år tidigare gått upp flera kilo och mått dåligt, men jag tänker också ha något när det är jul, men nu mer sånt som passar mig och som hjälper mig må bra, och inte massor med som är bakade med vetemjöl. Det ska inte heller ätas massvis utan ett/per gång räcker. Vi alla har säkert ibland svåra tankar och vi stampar i samma lervälling då och då, men ge inte upp och glöm inte att du är* "VIKTIG" * * "DU ÄR JÄTTEVIKTIG MONICA"*. Vi får hjälpa varandra kanske så här också. :-) Ha det så bra nu ! * Kramisar/Paula