Veckans invägning

Då var det dags igen för veckans invägning som jag alltid både bävar för och ser fram emot. Det är mycket känslor som kommer fram som t.ex. kommer jag att bli besviken? För man är ju faktiskt lite rädd för den känslan när man ställer sig på vågen och det man är rädd för är; hur kommer jag att reagera. För går man ner i vikt då känner man ju sig på topp och får verkligen styrkan att nu kör vi en vecka till, men visar vågen på minus då kommer genast misströstan; vad är det för mening, jag som gör allt rätt och ändå går jag inte ner i vikt.
 
Nu ska jag lära er ett knep hur jag tänker inför varje invägning. Dels kan jag och säkert fler än mig i bland känna in kroppen och man vet att den här veckan har jag gått ner i vikt medans andra veckor har man ingen känsla och då är det läskigt att ställa sig på vågen. Den här veckan för mig är en läskig/osäker vecka, jag känner och märker på kroppen att den dragit i hop sig och jag märker det även på kläderna. Och innan jag ställer mig på vågen så funderar jag; vilket resultat blir du nöjd med? Så tänker jag att drömmen vore ju att kapa ett kilo till, men om jag ska vara rimlig så får jag vara nöjd med varje litet hekto jag går ner. Och även faktiskt om jag står still i vikt tänker jag att allt är ju bättre än att gå upp i vikt, eller hur?
  
Redan här innan jag kliver upp på vågen så förbereder jag mig på att oavsett resultat så finns ingen annan väg än att fortsätta, för det är jag så medveten om. Jag kliver upp på vågen och den visar på plus 0,5 kg!!!!! Här och nu letar jag febrilt i mina tankar, hur sjutton gick det till utan att leta undanflykter. Jag har ju skött maten och motionen, men samtidigt så vet jag ju att i och med att jag börjat styrketräna så kan det vara en av orsakerna till viktuppgången. Men jag tar detta faktiskt med ro då jag vet sedan förut, och det är en enorm trygghet att det ända rätta är att konstatera läget och gå vidare, och det hoppas jag att ni andra också kan ta till er detta i eran resa också. Att så här är det, och klarar vi inte de dåliga dagarna eller resultaten, ja då tar vi oss inte vidare.
 
Sedan ska vi absolut komma i håg att det är inte bara vågen som visar resultat, utan precis som jag skrivit så har jag ju märkt en minskning på min kropp och kläder, och det är minst lika viktigt.
 
Här kommer mina senaste resultat i min nya viktresa;
  • Vecka 1; + 1,1 kg
  • Vecka 2; - 0,6 kg
  • Vecka 3; - 0,5 kg
  • Vecka 4; - 0,8 kg
  • Vecka 5; - 1,2 kg
  • Vecka 6; + 0,5 kg
  • Summa minus; 1,5 kg = 13,5 kg kvar
Detta är inga fantastiska siffror på 6 veckor men det har hänt saker i kroppen, jag känner mig lättare, jag rör mig lättare och det är bra att det går sakta i lagom takt, för annars är det bara vätska som försvinner först och man låter sig luras av det. Jag kör ingen Biggest looser diet där man går ner alltifrån 5 kg och uppåt på en vecka. Jag kan förstå kicken, men vem kan hålla på och träna så och hur många har inte gått upp i vikt igen och flertalet tyvärr även gjort en GBP. Jag satsar på en hållbar viktminskning som jag gjort sedan jag började med LCHF 2012, men i bland kommer livet i emellan pga av olika orsaker, men det viktiga är att dra i handbromsen i tid.
Här nedan bild från 140 kg till 70 kg och snart kommer nya bilder.    
 
 
#1 - - Hanna:

Du ger mig så mycket inspiration! Tack för att du delar med dig!

#2 - - monica:

Salt kan binda vätska. Ibland ska man dra ner på mejerier. Olika bud. Undrar om du äter annorlunda än vid den stora viktnedgången med ett kilo i veckan. Det viktiga är att må bra under tiden. Själv känner jag mig gladare, lättare i hjärtat , när jag är sockerfri.

Svar: Har börjat att dra ner på mejerier och äter som jag gjorde under min stora viktminskning. Skillnaden är att det går saktare när man har mindre kilon att ta bort, plus att min mage efter all stress som varit inte är ok, det påverkar oss viktminskningen. Men så länge jag mår bra och fortsätter så kommer resultaten <3
halvalindha

#3 - - Kerstin:

Muskler väger mer än fett.
Inte rättvist att banta med vågen.
Tränar man är det förståligt att vikten ökar med musklerna.
Klänningen kommer snart sitta som en smäck 👍👌