Kanelbullens dag

I morgon är det kanelbullens dag och jag lovar att det kommer dyka upp kanelbullar där man minst anar det. Tänkte därför tipsa om mina goda pizzasnurror som ni kan göra och ta med till jobbet och bjuda på i stället för kanelbullar. Blir säkert uppskattat inslag som är mättande och gott alternativ. Vad tror ni?
 
 
Receptet på botten tog jag från 56 kilos blogg
200 g riven ost
8 ägg
1,5 dl grädde
4 msk fiberhusk
Lite salt
 
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5- 10 minuter.
Fördela degen/smeten på två plåtar. Grädda i ugnen ca 15 minuter i 175 g. 
Lägg på tomatsås och valfri fyllning, jag finhackade skinka och knaperstekte bacon som jag hade på tillsammans med färska finhackade tomater. Rulla sedan i hop "pizzan" som en rulltårta och skär den i bitar som du lägger i bullformar på en plåt. Strö över och toppa varje bulle med riven ost och in i ugnen igen tills osten smält och fått fin färg, höj gradantalet på ugnen till 225 grader. 
Pizzabullarna blir så goda och barnen gillar dem skarpt. Här kommer recept på min hemmagjorda tomatsås.
 
400 g krossade tomater
En finhackad gul lök
Två finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1/2 tärning grönsaksbuljong
Salt/peppar
olivolja/smör
 
Stek löken mjukt i smöret och olivoljan, jag tycker det blir godare smak om man blandar olivolja och smör.
Häll över de krossade tomaterna och övriga ingredienser, låt koka i hop 15 minuter.
Jag brukar ta stavmixer så blir tomatsåsen lite mer slät, smaka av med salt/peppar. 
 
#1 - - Tussilago:

Oj! så gott det såg ut, blev bussugen. Så jag satte igång. Hm! ägg har jag, fiberhusk har jag, passerade tomater (ändå bättre) då är dom slät. Bacon!! Jodå,,, allt fanns. Men kändes jobbigt att göra av med så mycke ägg. So far, so good! Men smeten, som jag trodde skulle bli så man kunde kavla. Mer fiberhusk i,, två plåtar räcker inte min deg till. Ha! ha! Blev typ 14 st bullar, bastanta. Men så ser jag i bilden, smeten är lös... nu vet jag till nästa gång. Men jag la på mozzarellabitar och oregano också. Dom går säkert äta. Men man ska läsa receptet noga först, har jag lärt mig.

#2 - - Hanna Karlsson:

Åh så gott! Jag testade att göra pizzabullar för några år sedan och det blev totalt misslyckat. Ser så enkelt ut när du gör det så måste nog testa igen. :-)

#3 - - Nette:

Perfekta att testa i helgen när jag groomar dottern på hopptävling :)

#4 - - Tussilago:

Man ska alltså breda ut smeten på ett bakplåtspapper.
Mina bullar blev grova .. fast ätliga.

#5 - - Tussilago:

Man ska alltså breda ut smeten på ett bakplåtspapper.
Mina bullar blev grova .. fast ätliga.

#6 - - Felicia:

åh vad gott!