Höstmys

Den här helgen har gått så fort och har varit fullspäckad med åtaganden och sysslor. Min Magnus är i fjällen och har börjat bygga vår alldeles egen fjällstuga, så i år blir det sista vintern i en husvagn. Jag måste säga att vara hemma själv och sköta allt praktiskt och inte ha möjlighet att dela på alla vardagssysslor; läxläsning, det har varit skjutsar till kalas för min minsta och även skjutsar till gymnastik och till kompisar som bor några mil bort, så är det tusan inte lätt att få till egen tid till att träna. Som tur är så är ju detta tillfälligt, men att vara ensamstående med barn kan inte vara lätt. Ändå har ju jag nu lyckats pussla hela helgen och fått tid till träning som tur är, man får passa på när man skjutsat till gymnastiken att själv träna under den tiden.
 
Men det har varit en fantastiskt fin helg med sol och det är så vackra färger ute nu. 
 
Foto; Julia Vikström
 
Jag och barnen har myst på själva och i går så lagade vi så god middag. Vi stekte fläskfilé i tunna skivor och som tillbehör till mig så rostade jag blomkål och broccoli i ugnen, så gott! Barnen fick rostade potatisklyftor med rödbetor till. En grönsallad med fetaost och min goda ädelostsås till så var vi alla mätta och belåtna. 
 
 
 Jag har ju börjat minska ner på protein till varje måltid och äter mer grönsaker i stället.
 
 
Recept ädelostsås:
2 dl crème fraiche
1/2 dl grädde
Kvibille gräddädelost
Några droppar soja för färgen
1/2 köttbuljongtärning
Några droppar lime
Smaka av med salt/peppar
 
Mängden ost avgör man själv hur mycket smak av den man vill ha. Sjud allt på svag värme då osten inte får koka för då skär sig såsen och man får en elak bismak som inte är god. 
 
 
#1 - - JEANETTE:

Jag smakar aldrig av maten. Det blir bra ändå för det smakar inte samma sedan på tallriken ändå.
Tack för din blogg!

#2 - - monica:

Ibland ska man dra ner på mejerier utom smör.

Svar: Precis det är så jag har börjat nu :)
halvalindha