Som en öppen bok....

Veckorna bara springer fram känner jag och jag är så glad att jag kommit i gång igen med LCHF-kosten och min träning igen. Att ha tålamod och göra det rätta ger till slut de resultat du vill ha, och min veckas invägning blev minus 1,6 kg!!!
 
Att flytta fokus från att tänka kortsiktigt till att se att jag/vi gör detta långsiktigt är så viktigt att tänka, och att ta en dag i taget, vara i nuet och göra det bästa du kan just i dag.
 
Min träning med min personlige tränare Jonas Brandt  har varit tuff, han utökar och utmanar hela tiden min kropp till att våga göra nya saker, och en övning som vi gjort förut bygger han på så att man hela tiden utmanar muskeln. Från att ha legat på en matta och gjort bålövningar så ligger jag nu på en lång foam roller och måste hålla balansen samtidigt som jag ska göra bålövningen.
 
Vi kör mycket cirkelträning blandat med att höja pulsen och det är fruktansvärt jobbigt, och hela tiden lyckas han pressa ur en ens sista krafter.
 
Att jag har lätt ångest inför varje träning är ju inte konstigt med tanke på att jag vet vad som väntar mig, och samtidigt så känner man ju att vad viktigt det är att få denna hjälp och känslan efteråt är värt allt slit.   
 
En av övningarna vi gjorde var att jag skulle kasta en 7 kg tung medicinboll/sandboll i golvet och man måste ta i med hela kroppen och det är teknik hela tiden. Jag skulle kasta bollen så hårt att den skulle studsa tillbaka till mig så att jag kunde fånga den i luften, jag var väldigt skeptisk till detta och rädd att bollen skulle studsa i mitt ansikte. Jonas märkte det och sa att det är ingen gummiboll, den kommer inte kunna göra illa dig i ansiktet och efter några kast så kände jag mig trygg i övningen och insåg ju att han hade rätt.
 
 
Nästa övning var att jag skulle hålla i Trx band och dra mig uppåt och sedan djupt ner i golvet. Den här övningen är lite jobbig mentalt för mig då jag är rädd att banden inte ska hålla och lossna från taket, och tror ni inte att Jonas märkte det på mig utan att jag sa något: Lindha jag läser dig som en öppen bok de kommer inte att lossna,  Haha, jag blev så full i skratt.
 
Dessa rädslor sitter kvar i mig sedan jag vägde 140 kg då jag hela tiden var rädd för att ramla då jag hade så svårt att ta mig upp, på samma sätt som att kommer den här stolen verkligen hålla för min vikt? Men nu sakta men säkert håller jag på och bygger upp mig stark igen.
 
  
Här kommer mina senaste resultat i min nya viktresa, det går inte fort men hade jag gett upp på grund av det så hade jag inte gått ner 3,2 kg och förmodligen hade jag gått upp i vikt lite till, för det är ju så vi fungerar eller hur?
 
Startvikt 85 kg
  • Vecka 1; + 1,1 kg = 86,1 kg
  • Vecka 2; - 0,6 kg = 85,5 kg
  • Vecka 3; - 0,5 kg = 85 kg
  • Vecka 4; - 0,8 kg = 84,2 kg
  • Vecka 5; - 1,2 kg = 83 kg
  • Vecka 6; + 0,5 kg = 83,5 kg
  • Vecka 7; - 0,1 kg = 83,4 kg
  • Vecka 8; - 1,6 kg = 81,8 kg
  • Summa minus; 3,2 kg = 11,8 kg kvar
 
 
 
 
 
 
#1 - - Ann-Sofie :

Heja Lindha 👏👏 oj vad du är duktig både med träningen och maten😃👍Fortsatt stort lycka till 💕

#2 - - Tussilago:

Du är så målmedveten! Så bra!
Alltid lika intressant att läsa vad som händer.
Jag inte se ett matprogram eller bak, utan att bli triggad
att nu ska jag testa göra det och det.
Den ekvationen går inte ihop med viktminskning.
Men sant där, när man gått upp så blir man rädd att ramla om man stiger upp på en stol t ex. Baktung!
Precis som att musklerna inte vill vara med. Så träna är bra....!!

#3 - - Pia:

Starkt jobbat! :)

#4 - - monica:

Bra gjort av dig. Och av Jonas som målmedveten och intresserad tränare. Man ska inte bläddra i tidningsrecept och bli fixerad vid bakning.😡. Den läxan lärde jag mig i somras med 5 kg plus. En del övningar ser ut att ta på ryggen. De skulle jag inte orka. Spara sig för mycket inte heller bra. Stort grattis till alla kilon ner! Det ger glädje och belåtenhet.

#5 - - Hanveden:

Såg dig skymta förbi i den här intervjun på 9NEWS med
Dr Jeffry Gerber...

https://www.dietdoctor.com/se/pa-tv-vetenskapen-bakom-ketogen-kost#respond

Tittar in här ibland via Kostdoktorns länkar. Du är det mänskliga föredöme många skulle behöva ta lärdom av. Sedan att livet ger en törnar ibland har jag självt upplevt men det är så skönt att se att du är på "banan" igen.

mLCHFkramar B-) .

Svar: Tack snälla för att du berättade detta, vad kul <3
halvalindha

#6 - - Anonym:

Hejsan! Vem vann i tävlingen om hälsokost?

Svar: Vinnaren meddelades på min officiella Face bok sida halva lindha, den glada vinnaren blev Kerstin Påve :)
halvalindha