Skillnaden som gör skillnad

Att börja en förändring i sitt liv är inte det enklaste, förändringar är jobbiga oavsett vad det handlar om. När jag vägde 140 kg så visste jag, att fortsätta göra så som jag gjort förut med alla olika dieter jag provat kommer inte att göra att jag lyckas den här gången heller. Jag menar att om man har jojo-bantat sedan 14 års ålder så är jag evinnerligt glad ändå att jag helt plötsligt kom till insikt att här och nu måste jag tänka annorlunda, för bevisligen så har ju inte alla mina olika dieter under 30 års tid inte fungerat, utan jag blev ju bara större.
 
Jag tror att ni är många med mig som känner igen er i det. Alla vi som jojo-bantat har så mycket erfarenheter och kunskaper, så varför inte börja använda de verktyg du har och börja göra rätt, för egentligen vet vi ju redan allt vad vi ska göra, men för att lyckas måste vi själva ta tag i det och det är väl där den tunga biten är. Ingen annan kan lösa dina problem utan du måste själv göra jobbet, men med rätt stöd utifrån och med din egen vilja så är det omöjliga möjligt. 
 
 
Vi måste börja fokusera på rätt mål i livet för att det ska fungera, att finna en livsstil där vi äter rätt och mår bra, att fokus flyttas från att gå ner i vikt även om vi vill det också. Men till en början ska vi börja med att lära oss att äta rätt och må bra så kroppen vågar finna en balans, för då så kommer vikten sakta börja minska och det spelar egentligen ingen roll hur långsamt det går för du vinner ändå i längden, eftersom att du fortsätter göra rätt mot de som väljer att ge upp för att det går för långsamt. Quick fix har vi väl ändå prövat tillräckligt många gånger, eller hur? Och hur har du lyckats hittills??  
 
Det som jag känner är min styrka efter min viktminskning är just att jag flyttat fokus fån snabb viktminskning till att må bra, och jag har insett att en hållbar livstilsförändring inte handlar om att gå ner i vikt fort. Utan det handlar i stället om att lära sig leva med maten, livet, allt som händer runt omkring oss. Då så kommer kroppen i balans och viktminskningen kommer på köpet men, och det är inte lätt att komma dit, vi är inpräntande att finna snabba lösningar för att lyckas. Men vi som hållit på med det ett tag vet ju att vi har ju aldrig lyckast fullt ut.
 
Är vi där vi vill vara just nu? Eller står vi och stampar i samma utgångsläge som förra året, eller året dessförinnan med några halvhjärtade försök att lyckas däremellan? 
 
Jag har skrivit förut om att jag har ju gått upp i vikt (här kan ni läsa om det) men att jag känner ju nu att jag inte har någon panik/brådska att gå ner dessa kilon, jag vet att de kommer trilla eftersom min inre stress börjar avta. Jag äter rätt och rör mig, så jag mår bra och jag vet ju att Quick fix inte hjälper, och den tryggheten känslan mår jag bra av. Låt kilona försvinna medan du mår bra så slipper du börja om och om igen, är du med på det? Vågar du tro på det?
 
Häng med på min nya viktresa på 15 kilon utan stress<3