LCHF köttfärssås med guldkant

Enkel och god vardagsmat som alla gillar, och det går utmärkt att lyxa till det mitt i vardagen, dessutom mejerifri middag. I stället för en grönsallad eller kokt broccoli så spiraliserade jag zucchini och gjorde sedan en ljuvlig mandelpesto-sås som jag blandade i hop med zucchinin, en fantastiskt god smakkombination till en enkel köttfärssås.
 
 
Vill man inte göra sig besväret att mixa i hop mandelpeston så är det jättegott med zucchinin naturell också.
 
Recept mandelpesto;
1 gul lök
200 g mandel
3 dl fryst basilika
4 dl olivolja
10 g chili
1 msk salt
15 g vitlök
1/2 dl äppelcidervinäger
1/2 dl citronsaft
peppar
 
Recept köttfärssås:
En finhackad gul lök och 2 finhackade vitlöksklyftor som du bryner lätt i smör på svag värme i stekpanna.
400 g krossade tomater som du låter puttra i en kastrull tillsammans med 1 1/2 köttbuljongtärning.
Tillsätt i kastrullen 1 - 2 msk. tomatpuré, 2 krm. sambal oelek, 1 tsk timjan, 1 msk kalvfond, 1 tsk paprikapulver och salt/peppar.
 
Bryn 800 g nötfärs i stekpannan och lägg över i kastrullen och låt det puttra några minuter.
Tillsätt mer av kryddorna efter egen smak. 
 
Hoppas ni också kommer gilla denna rätt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Nathalie:

Så gott med köttfärssås och mandelpeston lät väldigt intressant 😍

Hur går det förresten med tävlingen om kosttillskott du hade för ett bra tag sen nu?