Fiskgratäng ala LCHF

I bland behövs det inte så mycket nya ingredienser för att piffa upp ett gammalt recept med nya smaker. Blev så sugen på en krämigt god fiskgratäng med mycket smaker, så jag tog mitt gamla laxrecept med grädde och blandade både laxfilé och torskfilé. Salta och strö över vitpeppar och färsk dill.
 
 
Jag rörde i hop 2 dl grädde och 2 dl crème fraiche som jag hällde över fisken. In i mitten ugnen 225 grader i ca 20 - 30 minuter beroende på om fisken är färsk eller fryst. När halva tiden gått strödde jag över 2 dl räkor och lät gratängen vara inne en stund till. Alltid lika gott med färsk dill till.
 
 
Tillbehör blev blomkålsmos, 1 kg färskt blomkål som du bryter i bitar. Koka försiktigt upp 1,5 dl grädde och 30 g smör. Lägg sedan i den färska blomkålen och låt den få puttra tills den blivit mjuk. Salta och peppra och använd stavmixer så det blir en fin konsistens.
 
 
Så himla goda smaker med torsk, lax, räkor och blomkålsmos. Lyxade till det med sparris och stenbitsrom, perfekt helgmat full med omega 3.
 
 
 
#1 - - Mariann:

Det är det enklaste som är godast. Måste testas.

#2 - - monica:

Jag tycker det blir dyra ingredienser för vardagsmat. Kokt blomkål kanske är gott. Har svårt för kokt/kål lukt. Ser att jag verkar avig, men är inte meningen.

#3 - - avtosvitnuh:




Наши контакты
Тел:
098 630 23 22
095 738 55 88
068 211 56 46
Почта:
babaryka1886@mail.ru
Мы находимся:
г. Ковель, ул. Театральная 37

variant3
variant1