Medveten Hälsa

Att bli medveten om sin egen hälsa och att ta eget ansvar för den, är en viktig grund för att lyckas oavsett vad det är man behöver bli medveten om.
 
Att jag orkade och tog beslutet att nu måste jag ta tag i min hälsa 2012 är jag så tacksam över i dag, att väga 140 kg och jag medicinerades för högt blodtryck och knaprade tabletter för olika värkar i kroppen var långt i från hälsosamt.
 

Att gå ner 70 kg i vikt har för mig inte bara förbättrat min hälsa utan även gjort att jag vågat ta för mig mer i livet.
För mig har det personligen lett till mer självkänsla vilket gjorde att jag vågade byta jobb till att jobba med hälsa på Ecocafeet i Östersund.
 
Här på Ecocafeet håller jag i föreläsningar och jobbar i köket som kock och producerar god ekologiskt mat med många av mina egna recept, vem hade kunnat tro det för 5 år sedan?
Sedan så har jag även den kända kokboksförfattaren Birgitta Höglund  som arbetskamrat, Birgitta som är vår receptkonsult. Birgitta har även en fin blogg där hon delar med sig generöst av många recept.
  
Det jag tycker så mycket om med Ecocafeet och som många av våra kunder nämner är att de känner sådant lugn när de kommer hit, det är en väldigt avstressande miljö och vi har alltid kunden i fokus.
 

Ecocafeet är ju så mycket mer än ett cafe, vi består av ett team terapeuter och rådgivare som samarbetar och inriktar vår gemensamma kunskap till att kunna hjälpa dig på bästa sätt utifrån just dina behov.
Här hos oss kan du komma och få en kartläggning över vad just du behöver och därefter slussar vi dig vidare till den terapeut/rådgivare hos oss som passar just dina behov. Här kan du läsa mer om våra behandlingar.
 
För mig personligen i min egen livsstilsförändring så har jag fått hjälp av en av våra terapeuter efter att min pappa avled så hastigt. Jag tappade fokus och kände att jag behövde hjälp, även om jag visste precis vad jag skulle göra så kan man behöva det där extra verktyget som får en på banan igen. Och att ha tillgång till en egen mental coach, det är något som vi alla behöver oavsett i vilket läge du är i, någon som lyssnar och hjälper dig att utvecklas, jag kan varmt rekommendera Lena Raaby  som är mental coach.
 
Vill du läsa mer om Ecocafeet kan du klicka här så kommer du till deras egen sida och vill du läsa om vår början klicka här   Välkommen till oss!
 
 
 
 
 
#1 - - Mirjam Therese:

Verkligen bra intiativ! Och fantastiskt hur att bli medveten om sin hälsa, och att sätta den först, kan leda till en sådan total livsförändring!

#2 - - Nisse Hult:

Hej Lindha

Flåt om jag nu trampar nån/dig på tårna lite, men personligen tror jag att folket med olika ätstörningar, sockerberoende, mjölmatsberoende INTE skall hålla på med fikande och bakande hur än mycket hälsostämplat det är på längden och på tvären. I mina ögon är det tyvärr triggande som tusan och visst vissa klarar detta galant MEN den stora massan tror jag ej gör detta utan det underhåller bara ett fortsatt Jo-Jo leverne som dom ej tar sig ur tyvärr.
"Trist tråkig" mat som ger hälsa är det som gäller om man vill nå resultat tillsammans med "trist tråkig" hård träning.
Sett ur mina ögon.